Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer start niet meer op

sdk
6 antwoorden
  • Hallo Computertotaal gebruikers,

    Een tijdje geleden is er een condensator van mijn broer zijn moederbord afgeklapt. Zijn computer deed het wel nog maar dit vond ik niet zo fijn want stel je voor dus heb zijn mijn moederbord veranderd met hetzelfde type die ik nog had liggen van een oude computer van mij. Toen ik alles aangesloten had en de computer opstarte werkte het goed en ging ik naar de BIOS om de instellingen goed te zetten. Toen ik in de BIOS zat om de instellingen te veranderen crashte de BIOS en zag ik de datum van de computer terugtellen. (Dit heb ik dus nog NOOIT gezien in al mijn computer jaartjes ). De BIOS was helemaal gecrashed en dus was ik genoodzaakt om de computer via de voedingsknop uit te zetten. Toen ik de computer daarna weer aan wilde zetten kreeg ik geen beeld meer op mijn scherm. Ook hoor ik geen POST piepjes meer van de computer.

    Dit is hetgene wat ik allemaal al geprobeerd heb:

    (Computer specificaties:

    ASUS A8N-SLI
    Geforce 7900 GTX
    2 Maxtor Sata hardeschijven
    1 IDE LG DVD Brander
    1 IDE WD hardeschijf
    AMD 4200 + Processor
    ASUS Voeding van 500 W)

    Jumpers (Voor CMOS) verzet en later terug gezet (voor een reset) >>> Geen Effect
    BIOS batterij vervangen met de batterij uit zijn oude moederbord >>> Geen Effect
    Hardeschijven vervangen >>> Geen Effect
    Alle kabels vervangen >>> Geen Effect
    Voeding vervangen >>> Geen Effect
    Andere beeldschermen + kabels >>> Geen Effect
    Processor vervangen >>> Geen Effect
    Ander moederbord (Moederbord met kapotte condensator erop) >>> Geen Effect
    Alle PCI Kaarten eruit gehaald >>> Geen Effect

    (USB Diskette station aangesloten en gekeken of de diskette begint met laden) >>>> Geen Effect

    Ik wist dus op 1 ding na helemaal NIET meer wat ik kon doen.

    Het laatste wat ik gedaan heb is het moederbord + de videokaart in de diepvries gelegd en een nacht daarna weer eruit gehaald en weer allemaal aangesloten.

    Toen ik daarna de computer aanzetten werkte de computer wel weer.
    In het begin moest ik in de BIOS om de instellingen goed te zetten en hoppaa
    alweer begint de datum/tijd met terugtellen.

    Het lijkt er op dat er iets mis is met de BIOS/CMOS chip. Maar tevens met een andere batterij / moederbord krijg ik hetzelfde probleem

    (Het lampje van het moederbord brand gewoon GROEN)

    Ik ben ten einde raad , dit heb ik nog nooit meegemaakt

    zijn er misschien mensen die mij kunnen helpen met dit probleem? :'( :'(

    Met vriendelijke groet, Jeroen
  • Ok de northbridge was het probleem en is nu ontploft vlak bij mijn gezicht

    deze topic kan gesloten worden
  • Metalen krimpen en zetten uit onder de invloed van temperatuur, weet niet of onderdelen in je vriezer stoppen nu zo'n goed idee is…
  • voor 60>80 euro is je probleem opgelost .
    nieuw bord
    en invriezen is dus helemaal verkeerd .
    er hoeft maar ergens een haarscheurtje te zitten .
    waar wat vocht ik blijft staan en ja het is pang .
  • voor 60>80 euro is je probleem opgelost .
    nieuw bord
    en invriezen is dus helemaal verkeerd .
    er hoeft maar ergens een haarscheurtje te zitten .
    waar wat vocht ik blijft staan en ja het is pang .he gadverdamme :cry: .
    mod kan je deze even weg halen .
    bedankt alvast :wink:
  • [quote:4321874aac="plextor"]voor 60>80 euro is je probleem opgelost .
    nieuw bord
    en invriezen is dus helemaal verkeerd .
    er hoeft maar ergens een haarscheurtje te zitten .
    waar wat vocht ik blijft staan en ja het is pang .he gadverdamme :cry: .
    mod kan je deze even weg halen .
    bedankt alvast :wink:[/quote:4321874aac]

    :D het moederbord zat ingepakt he ;) kon geen ijs bij :) dat snap ik wel het is alleen dat het gewoon ijskoud word zodat alles goed door kan lopen (helpt vaak bij electrische apparatuur) maar je moet gewoon uitkijken hoe je het doet.

    Nou ik denk niet dat het daardoor is dat de nb ontploft is

    hij heeft het 3 dagen (gedaan/ gedraaid) zonder dat hij klapte en toch uit de vriezer was dus daar zal het niet aan gelegen hebben


    (deze topic kan gesloten worden)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.