Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

kan ik CPU overzetten?

5 antwoorden
  • Ik heb 2 PC's. De een heeft een Intel Celeron D en de andere heeft een Intel Pentium 4. Beiden lopen ze op 2.8GHz. Vragen: Ik wil de ene sneller maken door overzetten. Scheelt de snelheid tussen deze 2? Kan ik nu die P4 overzetten in die van de Celeron?
  • Eeen P4 en de Celeron D gebruiken allebei socket LGA775. Overzetten zou dus moeten kunnen. Qua snelheid zul je niet veel verschil merken. Men zegt dat een P4 beter werkt met wat zwaardere applicaties. Daar staat tegenover dat die wel wat ouder is dan de Celeron D.
  • dat licht er aan wat voor socket je bord heeft . 478 of 775
  • Ik zie wel ergens 478 staan. is dat goed? verder is de celeron als media center in gebruik en merk dat bijv. van het afspelen van een HD video dat de cpu op 100% staat en dus niet snel genoeg is. de vraag is ook of de P4 merkbaar sneller is.
  • De vraag is of ze beide socket 478 zijn, anders heeft het toch geen zin om er iets over te zeggen. Die Pentium heeft een grotere cache, of het sneller zal zijn, niet merkbaar, de frequentie waar het geheugen op loopt en de FSB van de proc bepalen meer de snelheid. http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649229#overzicht Zoek ze hier op, dan zie je de verschillen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.