Vraag & Antwoord

8 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik ben sinds een paar dagen in het bezit van een C2D E8400, en ben er zeer content mee. Alleen vind ik de temps. tegenvallen: Core 0: 52c Core 1: 36c ( temps. gemeten met CoreTemp ) Is dat niet aan de hoge kant? Ik gebruik de boxed cooler en heb die al een keer opnieuw geplaatst met nieuwe koelpasta..... helaas! mag nie baten. Ook heb ik mijn bios gereset en opnieuw ingesteld maar ook dat levert geen goed resultaat op. Heb ik hier te maken met een brakke temp.sensor, of moet ik toch maar eens uitkijken naar een andere koeler? Graag jullie mening hierover. Alvast bedankt! :wink: Groetjes Louke
  • Koeling van de kast wel in orde? Wat is de temperatuur van het moederbord?
  • Hey Gerben, In mun kast heb ik 2 fans zitten (120mm ) in- en Outtake. Temp van het mobo is 35c. Eerst had ik een C2D E6420 en daarbij waren de temps rond de 32c idle, en stressed kwam die niet hoger dan +/- 53c, dat was ook nog eens in overklokte toestand.
  • Ik vind de temps van beide cores wel erg ver uit elkaar liggen, waarmee gemeten? Stressed of idle?
  • Weet je zeker dat je de koeler op de juiste manier heb gemonteerd?
  • @Hans Loois Dat vond ik zelf ook raar, ik heb idle gemeten, na een half uurtje gamen, komt core0 op ongeveer 60c uit en core1 op ongeveer 44c @ NHubregtse 100% zekers! :wink: koeler is ook goed aan te raken, voelt een beetje lauw.
  • Dan is 100% zekers de koeler NIET goed gemonteerd, als de temp van de proc te hoog is moet die juist warm tot heet aanvoelen, de koeler moet immers de warmte afvoeren.
  • ik heb ut echt goed gecontroleerd, zit goed op zijn plek en goed vast. en om nou nog ff na te meppen met een hamer vind ik weer net wat te! :wink: Zou de sensor niet stuk kunnen zijn, Ik vind het vershil tussen de 2 cores zo raar? Denk dat ik anders maar eens naar een ander koelertje ga kijken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.