Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

gaat mijn harde schijf het begeven?

7 antwoorden
  • Nog steeds problemen met mijn pc, heb iemand gevraagd. Deze meneer zei dat of mijn harde schijf of het geheugen van mijn pc op punt van begeven staat, of niet meer goed werkt. Een harde schijf die op springen staat maakt toch een poosje voor ie de geest geeft rare en vreemde geluiden? Is hier niet het geval. Vanmorgen starte de pc op, staat van mijn burobladachtergrond maar een deel op beeldscherm, een brede balk bovenin, de rest is zwart. Dacht ik zet er wel een andere foto neer, op foto in map staan, rechtsklikken en instellen als buroblad achtergrond, mis pc sloeg weer uit met dat blauwe scherm wat zo snel niet te lezen is en start weer op, buroblad niet goed. De rest kan ik wel gewoon doen internetten, mailen, met vol scherm.......... Iemand een idee?
  • download een progg van de fabrikant van de hdisk . om de schijf te controleren . download mem test en test je geheugen en zet de nieuwste driver er eens op van de videokaart
  • Druk eens op Ctrl + Alt + Del Klik daar op het tabblad processen Zoek in de lijst het bestand explorer.exe Klik op Proces beïndigen Normaal gesproken zul je nu geen bureaublad en startbalk meer hebben. Ga in het taakbeheer naar Bestand --> Nieuwe taak uitvoeren Ga naar C:\WINDOWS\ en klik op explorer.exe Ik heb als voorbeeld C:\ gedaan. Ik weet niet wat dit bij jou is. Maar goed. Kijk wat er gebeurt. Slaat de pc nu ook uit. Of geeft hij het beeld goed of is het precies hetzelfde als voorheen.
  • Diagnoseprogramma's kun je hier vinden: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  • Dit durf ik niet te doen, heb morgen afspraak met iemand die zal er naaar kijken en eventueel vervangen in dien nodig. Pc spookt wel, zelf denk ik dat windows opnieuw geinstalleerd moet worden, dus formateren.
  • Maak voor de zekerheid ook backup's van je belangrijke informatie.
  • Back ups had ik gemaakt toen het gedonder begon. Heb een andere pc gekocht, nu een P4, werkt heel wat sneller dan ik had. Lag bij andere aan windows.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.