Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

verder overklokken E6750 Intel

darksite9019
17 antwoorden
 • Ik heb sinds een tijdje mijn E6750 overklokt naar 3000mhz. Dat is goed en veilig.

  Maar ik wil graag verder, mooi zou zijn 3400-3500mhz. Waarden als 3800mhz hoeft niet, ik wil bij luchtkoeling blijven. Ik heb hem op 3100mhz gekregen met de standaard bijgeleverde Intel koeler maar dan loopt de temperatuur toch hoog op na een tijd (boven 62 graden).

  Ik wil dus graag een andere koeler kopen. Erg makkelijk zou je zeggen maar ik heb toch een aantal dingen die ik niet zo in de FAQs/helps terugvind.

  1.) Op 3000mhz staat mijn FSB op 375. Ik heb 800mhz DDR2 geheugen. Dat betekent dat ik tot 3200mhz kan gaan. Is een waarde van 425mhz al heel wat (het uiterste mischien) voor 800mhz DDR2 geheugen of kunnen meeste geheugen modules dit wel aan?

  2.) De Intel koeler is volgen velen een goede koeler. Maar als ik bijvoorbeeld een andere koeler koop,
  vb OCZ Vendetta: http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=hxlva2&baseId=4373

  Is dit dan altijd wel beter dan een standaard Intel koeler, of moet je echt een goede hebben? Ik wil niet de fout maken door een 20euro koeler te kopen en dan thuis erachter te komen dat ik nauwelijks verder kan overklokken dan de Intel koeler.

  Aan wat voor prijsklasse koeler moet ik denken als ik naar 3400-3500mhz wil? Adviezen met directe links naar de beste (goed werkend en ook zo stil mogelijk) koeler voor dat geld zijn geweldig.:) Ik vind die OCZ wel goed, maar mischien zijn er betere.

  3.) Mijn systeem heb ik compleet gekocht, dus niet zelf in elkaar gezet. Hoe makkelijk is het de oude koeler te verwijderen? Vooral de koelpasta lijkt mij een probleem. Moet ik de oude araf schrapen? En hoeveel nieuw moet erop zonder dat dat ertussen uitdruipt? Een simpele video tutorial zou mooi zijn, maar ik kan zo'n fimpje nergens vinden op internet.


  Ik hoop dat iemand mij met alle vragen kan helpen. Antwoorden/ervaringen van andere E6750 bezitters zijn natuurlijk helemaal mooi.
 • Een filmpje kan ik je wel geven: http://nl.youtube.com/watch?v=b6NbPMQgwPM

  (Stond in de faq)
 • Erg bedankt.

  Weet je ook antwoorden op mijn andere vragen? Of iemand anders?
 • Antwoord op vraag één. Ik heb zelf 800mhz geheugen en ik heb mijn cpu op 3400 mhz gekregen met de standaard intel koeler. Alles stabiel. Als je overgelockt hebt dan natuurlijk wel een paar uur de pc stressen om te kijken of alles goed werkt.
 • Ik heb zelf ook een E6750, maar als ik verder ga dan 3000MHz met de standaardkoeler crasht mn pc. Dit ligt niet aan mijn koeling of processor denk ik, maar aan het mobo. Ik kan je dus helaas niet verder helpen, tot ik een ander mobo heb.
 • [quote:395a1e0ec5="piacevole"]Antwoord op vraag één. Ik heb zelf 800mhz geheugen en ik heb mijn cpu op 3400 mhz gekregen met de standaard intel koeler. Alles stabiel. Als je overgelockt hebt dan natuurlijk wel een paar uur de pc stressen om te kijken of alles goed werkt.[/quote:395a1e0ec5]
  Dat is erg goed dat hij bij jouw zo ver komt tot 3400mhz met standaard koeling. Bij mij wordt hij boven 3100mhz toch instabiel. Ook gaat de temp binnen minuten al naar 62-63 graden.

  Maar je antwoord laat wel blijken dat 800mhz geheugen toch harder kan lopen dan 400mhz. Het ene merk zal denk ik iets beter gaan dan het andere.

  Ik begin ook het idee te krijgen dat moederbord en voeding ook erg belangrijk is hoe makkelijk/moeilijk je kan verder overklokken. Ik dacht dat mijn ASUS moederbord wel goed was voor overklokken. Je kan in ieder geval extreme waarden voor Vcores en FSB instellen. Ik heb geen idee wat mijn voeding aankan (weet het merk niet).
 • [quote:b78123e554="gamingbas"]Ik heb zelf ook een E6750, maar als ik verder ga dan 3000MHz met de standaardkoeler crasht mn pc. Dit ligt niet aan mijn koeling of processor denk ik, maar aan het mobo. Ik kan je dus helaas niet verder helpen, tot ik een ander mobo heb.[/quote:b78123e554]
  Dus hij blijft bij jouw wel erg koel onder de 55-60 graden?

  Aan je specificaties in je sig te zien loopt jouw geheugen anders dan je FSB. Dus niet 1:1. Ik weet niet of dat de oorzaak is van je instabiel lopen?

  Bij 2920mhz zou je FSB 365 zijn, bij 2880mhz 360mhz. Bij 1:1 is het geheugen 2x die waarde dus 730mhz/720mhz.
 • Een andere vraag is dat je stressed op 68 graden zit kijkend naar je computergegevens in je sig. En dat al bij 3000mhz overklokt.

  http://specs.tweak.to/16668

  Is 62 graden niet het max wat je je CPU constant mag geven? Anders gaat de levensduur achteruit? Opmerkingen van anderen hierover zijn ook erg welkom.
 • Voordat het niet gezegd wordt: Als je hoger gaat dan 400mhz dan wordt je geheugen ook overgelockt.
 • Wagnas het is belangrijk om je er toch(meer) in te verdiepen.
  Zo kun je hier
  lezen dat een E6750 72 graden mag worden.
  Dat je bij 3.1ghz ineens een temperatuur stijging hebt komt waarschijnlijk doordat je het cpu voltage op auto hebt laten staan, dat is ook niet echt slim.
  Zie ook je andere topic
  Oke, je hebt daar wel wat ge probeert met het voltage.
  Toch wat meer erin verdiepen raad ik je aan dan kun je ver komen.
 • Nee, inderdaad staat mijn voltage niet op auto.

  Wat ik overal lees is dat bij 72 graden je computer al stopt, niet meer boot en andere rare zaken. Zover wil je zeker niet gaan, ook niet bij die 72 graden in de buurt komen. En dat je best stopt bij 62 graden, wil je lang met je processor doen. De meeste mensen willen wel graag dat hun PC 24/7 stabiel is.

  Ik weet dat het niet zomaar zo'n vaart zal lopen daar zelden tot nooit beide cores volbelast worden voor zo'n lange tijd bij normaal computergebruik. Mischien bij renderen van grote animaties. Maar dan nog. Niet alle 3D programma's ondersteunen dual-cores.


  Bij 3100mhz heb ik niet ineens een temp stijging bij mijn CPU. Maar de temp stijgt dan over snel over 62 graden richting zelfs 67 graden (uiterste geval). Duidelijk dat de standaard Intel fan tekort schiet bij zover overklokken, uit Orthos. Mensen met betere fans registreren overal op internet veel lagere temperaturen, bij hogere kloksnelheden zelfs.
 • Dat bij 72 graden je pc stopt zou dan echt bij sommige cpu`s die maximaal 62 graden mogen hebben moeten zijn.
  En dan nog, mijn oude pc is weleens 75 graden geweest(pentium 4)
  Toen had ik hem iets van 30 uur laten folden.
  Ter vergelijking, deze kan gewoon 100 uur folden zonder probleem.
  Maarja als je het allemaal al weet dan moet het toch ook wel lukken :lol:
 • Elke CPU heeft een andere max temp. Zo mag een E6600 maar 62 graden maken terwijl een E6750 72 graden als grens heeft. Ik heb geen idee wat jou oude P4 als grens heeft.

  [quote:c707419ffa="steeldevil"]Maarja als je het allemaal al weet dan moet het toch ook wel lukken :lol:[/quote:c707419ffa]
  Mijn vragen in de eerste post hadden op andere dingen betrekking dan de CPU temperatuur. :roll:
 • [quote:caa8c2304a="wagnas"]Elke CPU heeft een andere max temp. Zo mag een E6600 maar 62 graden maken terwijl een E6750 72 graden als grens heeft. Ik heb geen idee wat jou oude P4 als grens heeft.

  [quote:caa8c2304a="steeldevil"]Maarja als je het allemaal al weet dan moet het toch ook wel lukken :lol:[/quote:caa8c2304a]
  Mijn vragen in de eerste post hadden op andere dingen betrekking dan de CPU temperatuur. :roll:[/quote:caa8c2304a]

  P4, rond de 60.
 • Je snapt dus wel, het is wat ruim.
  Kan wel zijn dat in de bios ingesteld staat dat je pc uitgaat bij 70 graden.
  Maar 72 graden kan ie aan(waar de pentium 4 15 graden over die grens is geweest, zonder problemen)
  :wink:
  Waarom probeer je het niet zelf het lukt echt wel google als je iets concreets wilt weten bijvoorbeeld temperatuur.
 • Lijkt me geen fijn gevoel als je een spel aan het spelen bent op een PC die gloeiend heet wordt en aan zijn limiet zit. Zorg gewoon dat je CPU koel blijft dan blijft er nog iets over van de verwachte levensduur.
 • Zijn pc is ook niet heet.
  Hij krijgt hem niet verder overgeklokt.
  Dit topic gaat nergens meer over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.