Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugenuitbreiding mislukt

G. Goochem
2 antwoorden
  • Ik heb twee pc's van ongeveer drie jaar oud. Ik heb beide zelf in elkaar gezet, uit betrekkelijk eenvoudige en goedkope onderdelen. In de eerste pc heb ik onlangs de twee geheugenbankjes (No-name, DDR400 512MB) vervangen door twee nieuwe (Kingston DDR400 1GB). Dat is prima verlopen, de pc draait als een zonnetje. :D

    Nu heb ik één van de No-name bankjes bijgeplaatst in mijn tweede pc. Dat is niet goed gegaan. De pc heeft een Gigabyte moederbord (GA-K8NS (rev. 2.0)), met drie geheugensloten. Twee sloten zijn gevuld met een Kingston DDR400 512MB en Team DDR400 512MB. Toen ik het No-name bankje had bijgeplaatst startte de pc niet meer op. Daarbij klonk herhaald een lange pieptoon, hetgeen volgens de beschrijving van het moederbord wijst op een DRAM-error. Ik heb vervolgens het extra bankje weer verwijderd, maar opnieuw start de pc niet op. Vervolgens heb ik allerlei combinaties toegepast. Om een lang verhaal kort te maken: de pc start alleen op met één bankje in het eerste slot. Het maakt niet uit welke het is, elk van de vier bankjes werkt. Met twee of drie bankjes (in welke combinatie dan ook) start de pc niet meer. Hij start dus ook niet meer met de twee bankjes, die al jaren in de pc zitten.
    Een vreemde zaak. Ik wilde van twee naar drie keer 512MB. De uitkomst is nu dat in van twee naar één keer ben gegaan. Wat is er misgegaan en heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
  • heb je het bios al eens gereset .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.