Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Rampage Formula of X48-DQ6

4 antwoorden
  • Zoals jullie misschien hebben gelezen heb ik de laatste tijd veel problemen ondervonden met mijn Gigabyte X48-DQ6, deze zal ik komende week dan ook retourneren.... Mijn vraag is welk moederbord ik dan zal moeten nemen, ik kan gewoon weer een Gigabyte X48-DQ6 nemen wat in mij ogen toch nog steeds een van de beste is, maar op zich is een Aus Rampage Formula ook best aantrekkelijk..... Welk bord zouden jullie mij aanraden en waarom? Sli-modus is voor mij op zich niet belangrijk, vandaar ook bovenstaande keuzes, ik ben toch van plan om straks de 9800X2 te kopen of misschien wel de opvloger daarvan,.....en tot die tijd is 1 9800GTX voldoende... Mijn hardware: 9800GTX E8400+Arctic Freezer 7 Pro OZC Platinum Dual Channel 2*2048MB
  • Ik zou dan voor een Asus kiezen :) Dan weet je bijna zeker dat het wel goed zit.
  • [quote:dca6b04cf5="Hisdudeness"] Welk bord zouden jullie mij aanraden en [b:dca6b04cf5]waarom?[/b:dca6b04cf5][/quote:dca6b04cf5] hint ;) Wanneer het een structureel probleem is en andere mensen ondervinden ook problemen (zoek eens rond?) dan kan je natuurlijk de Asus kiezen. Gigabyte schijnt puike mainboards te leveren dus om te zeggen dat Asus garantie geeft tot beterschap is natuurlijk niet van toepassing. De Rampage is wat duurder? haal je dat er ook uit is een beetje de vraag.
  • Je kunt niet echt spreken over welke beter is, Asus of Gigabyte. Het verschil zit hem in de extra's (onboard wireless, firewire etc?) en stabiliteit van het bios (en regelmaat/snelheid waarmee biosupdates beschikbaar komen). Ik heb in ieder geval, na zeer veel leeswerk, gekozen voor Asus (Maximus Formula, X38 chipset). De X48 chipset heeft 0,0 meerwaarde t.o.v. X38, tenzij je perse DDR3 wil hebben.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.