Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Cool 'n quiet/temperatuur uitlezen.

5 antwoorden
  • Ik heb net een nieuwe pc samengesteld & gekocht, en ik heb een processor en moederbord die beide cool 'n quiet supporten. In mijn BIOS setup (als ik op f2 druk direct na aanzetten computer) kan ik doodnormaal cool 'n quiet op enabled zetten. Nu vraag ik me echter af of ik cool 'n quiet ook nog softwarematig moet aanzetten. Op de AMD site staat een pdfje, maar die klopt niet helemaal met de site. Ook is de enige cool 'n quiet download die er staat niet geschikt voor Win XP (ik heb btw winxp home edition sp3). Kan iemand mij vertellen of/hoe ik cool 'n quiet softwarematig aan moet zetten? ------------------------------------------------- Nu nog een ander vraagje: in mijn BIOS setup is er een H/W monitor pagina, waar ik de temperatuur van cpu en moederbord en de fanspeed van mijn cpu-fan/chassis-fan kan uitlezen. Is er een mogelijkheid dit binnen windows te doen?
  • [quote:65781df57f="sanchises"]Kan iemand mij vertellen of/hoe ik cool 'n quiet softwarematig aan moet zetten?[/quote:65781df57f]Je kunt eens kijken met bijvoorbeeld [url=http://www.cpuid.com/cpuz.php]CPU-Z[/url] of C'n'Q al werkt.[quote:65781df57f]Is er een mogelijkheid dit binnen windows te doen?[/quote:65781df57f]Hier zijn heel wat programma's voor te krijgen, zoals [url=http://www.almico.com/speedfan.php]SpeedFan[/url].
  • Er staat een cpu driver op de site van amd, die c&q ondersteunt. Maar ik ben er zelf niet zo weg van. Ik gebruik alternatieve software, die me beter bevalt. http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml
  • hoe weet ik met cpuz of c'nq al werkt?
  • Je zou een lagere multiplier en een lagere kloksnelheid moeten zien.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.