Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Paar vragen naar aanleiding draadje Game PC

None
11 antwoorden
 • Ik ben ook aan het speuren naar diverse mobo en processoren, en las in genomd draadje een paar opemrkingen. Daar heb ik wat vragen over.

  - Ik was ook uitgekomen op de Q6600. Maar ik lees:
  De Q6600 zou een heethoofd zijn. Terwijl ik juist op diverse sites (o.a. hardwareinfo) lees dat die Q6600 helemaal niet heet wordt.

  - Ook ik heb vaak vrij veel programma's tegelijk open (denk aan DTP programma's), ook ik doe regelmatig aan films downloaden die dan natuurlijk gedecodeerd moeten worden. Mij is juist vertled, dat de quadcore daar uitermate gechikt voor zou zijn.

  Dus ja, ik raak hierdoor weer in verwarring. Wie kan en wil me uitleg geven?
 • De Q6600 verstookt 125 Watt. Het zijn in feite twee E6600 chips in één behuizing. Maar als je er een fatsoenlijke koeler op zet (scythe mugen?), is dat geen probleem. Quadcore is alleen zinvol als je software er gebruik van maakt. En bij de genoemde software betwijfel ik dat.
 • [quote:637e52e608="gerben"]De Q6600 verstookt 125 Watt. Het zijn in feite twee E6600 chips in één behuizing. Maar als je er een fatsoenlijke koeler op zet (scythe mugen?), is dat geen probleem. Quadcore is alleen zinvol als je software er gebruik van maakt. En bij de genoemde software betwijfel ik dat.[/quote:637e52e608]
  Mja, die dtp-software zou je wel eens gelijk kunnen hebben.
  Maar dan blijft toch nog over de veelheid aan progs die open staan, en die films decoderen. Is dat dan niet juist waar de quadcores goed in zijn?
 • met films decoderen bedoel je waarschijnlijk uitpakken met winrar?
  Verder valt er namelijk weinig te decoderen aan films die je download.
  En ook uitpakken met winrar is op een E8400 sneller als op een Q6600.
 • [quote:083b393911="arjant2"]met films decoderen bedoel je waarschijnlijk uitpakken met winrar?
  Verder valt er namelijk weinig te decoderen aan films die je download.
  En ook uitpakken met winrar is op een E8400 sneller als op een Q6600.[/quote:083b393911]
  Ja, daar bedoel ik het hele proces mee, downloaden, dedoderen met Grabit, en het uitpakproces uiteindelijk met WinRAR, via het programma Autounpack.
 • Dat zijn geen programma's die gebruik maken van quadcores, dus een dualcore E8400 is daar sneller in dan een Q6600.
  De allernieuwste winrar gebruikt wel 2 cores, maar of hij ook 4 gebruikt?
  Volgens mij namelijk niet.
 • En dan is het nog de vraag, hoe zinvol dat is. Als je nou de hele dag aan het rarren bent, alla, maar af en toe een filmpje…
 • OK, wat de upgrade betreft hebben jullie me overtuigd.
  Ik ben om, geen quadcore maar een "gewone" dualcore zla het worden.

  Nu de rest nog,,,,,,,,,,,,, :? :wink:
 • q6600 een heethoofd??

  ik heb er een, en die wordt (gemeten volgens coretemp) 33 graden. Hier zit een CM Eclips op. Indertijd met de std koeler werd ie 52. Noem ik niet bepaald warm..
 • Dan doet de koeler goed zijn werk. De Q6600 verbruikt een hoop meer stroom dan een E8400, dus hij wordt sowieso een stuk warmer.
 • Ook is de Q6600 op 65nm gebakken en de e8400 op 45nm. Dat betekend dat de e8400 minder stroom gebruikt en dus ook een stuk minder warm wordt. Wat weer resulteerd in hogere overclocks(gemiddeld).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.