Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Willekeurige Reboot ASUS Moederbord

Meander01
5 antwoorden
 • Hey hallo,

  Hoewel ik me toch een beetje schuldig voel gezien dit mijn eerste bericht hier is en direct een vraag, moet ik 'm toch echt hier stellen want ik zit nu aardig met de handen in het haar.

  Het volgende is er aan de hand met mijn pctje. Op compleet willekeurige momenten loopt de pc vast en start hij opnieuw op. Eerst dacht ik dat het aan de CPU temperatuur lag, maar bij nader inzien is 38 graden niet zo heel erg hoog (gezien de limieten bij ASUS Probe helemaal niet). Het herstarten gebeurt voornamelijk als ik een zwaar programma run (Fruityloops o.a.), of bijvoorbeeld MSN aan heb en een filmpje tegelijk (en nog wat dingen etc).

  Ik heb hem zo gekocht en heb weinig extra geïnstalleerd noch gedownload. Ik weet bijna zeker dat het probleem in mijn BIOS zit en het is volgens mij een vaker voorkomend probleem, maar nergens kan ik een echt passende oplossing vinden. Mijn BIOSdriver heeft volgens mij de laatste versie. Her en der krijg ik wel de waarschuwing "Overclocking failed" bij het rebooten (hoewel voor zover ik weet deze pc niet overgeklokt is).

  Als volgt mijn specificaties volgens Everest Ultimate:

  [b:3de452a014]Computer [/b:3de452a014]
  Computertype: ACPI Multiprocessor-pc
  Besturingssysteem: Microsoft Windows XP Professional
  OS Service Pack: Service Pack 2
  Internet Explorer: 7.0.5730.13
  DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
  Computernaam: PRIVE-00B7CBBD1
  Naam gebruiker: Gebruiker
  Aanmeld Domein: PRIVE-00B7CBBD1
  Datum / Tijd: 2008-05-23 / 20:58

  [b:3de452a014]Moederbord[/b:3de452a014]
  [u:3de452a014]CPU Type: Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
  Moederbordnaam: Asus P4V800-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
  Moederbord Chipset: VIA VT8763 Apollo PT800[/u:3de452a014]Systeemgeheugen 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
  BIOS Type: Asus AMI (11/12/03)
  Communicatiepoort: Communicatiepoort (COM1)
  Communicatiepoort: ECP-printerpoort (LPT1)

  Als iemand mij op weg kan helpen zou dat heel fijn zijn!! Bij voorbaat dank :)
 • Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.

  Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".

  Waarom dit aan de bios zou moeten liggen is mij een raadsel. :?

  Kijk ook eens in de logboeken of je er iets over kunt vinden.

  Welk merk en type grafische kaart zit erin en hoe wordt die gekoeld, passief, dus zonder ventilator of actief met ventilator?
 • [quote:8de44b7a42="Lange Pier"]Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.[/quote:8de44b7a42]
  Gedaan…

  [quote:8de44b7a42="Lange Pier"]Waarom dit aan de bios zou moeten liggen is mij een raadsel. :? [/quote:8de44b7a42]
  Ge-googled op de fout "Overclocking Failure".. kwam vooral uit naar voren dat dit aan het BIOS ligt, vandaar mijn vermoeden. Echter gezien mijn beperkt hardwareverstand zal ik er wel compleet naast zitten

  [quote:8de44b7a42="Lange Pier"]Kijk ook eens in de logboeken of je er iets over kunt vinden. [/quote:8de44b7a42]
  Waar kan ik die vinden??

  [quote:8de44b7a42="Lange Pier"]Welk merk en type grafische kaart zit erin en hoe wordt die gekoeld, passief, dus zonder ventilator of actief met ventilator?[/quote:8de44b7a42]
  Video kaart: NVIDIA GeForce 6800 GT (128 MB)
  3D Acceleratie: nVIDIA GeForce 6800 GT

  Volgens mij passief gekoelt, zie iig maar 1 koeler in de kast en kan in everest niks vinden.. driver is volgens Nvidia de nieuwste:
  Hardwaredriver: nVIDIA ForceWare 169.21 (geeft NVidia ook als download bij de 6 series)
 • Denkelijk is het wel een actief gekoelde grafische kaart, is die wel geheel stofvrij?

  Zo'n euvel van zomaar uitvallen gebeurd vaker met te warm wordend geheugen en/of GPU op de grafische kaart, maar ook kaduuk geheugen kan de oorzaak zijn.

  Voor de logboeken kun je via start, uitvoeren, eventvwr.msc gebruiken.
 • Stofvrij is hij volgens mij wel. Is er een manier waarop ik kan testen of het geheugen beschadigd is?? (behalve memtest oid, heb geen floppy drive beschikbaar op deze pc)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.