Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

computer heeft er geen zin meer in

11 antwoorden
 • Probleem, helaas een groot probleem voor mij want ik weet niet hoe ik het probleem moet oplossen :( Wellicht is er iemand in het forum die mij wegwijs kan maken en helpen het probleem te verhelpen :D Ik heb geprobeerd het geheugen van een oude computer Pentium 4 1.6 GHZ met 128 MB intern (!) uit te breiden. Toen ik de computer openmaakte viel ik al in de eerste verbazing er waren geen slots meer vrij om geheugen bij te plaatsen alle slots waren bezet (geen idee wat er in die andere slots zat, geheugen was het in iedergeval niet). Ik heb toen het geheugen bankje verwijderd en deze meegenomen naar de winkel om een een groter geheugen bankje te kopen, blijkt het geheugen nergens meer te krijgen te zijn (het moet bus-ram of ram-bus zijn, ) volgens de winkel. Het merk van het geheugen is Samsung. Volgens de winkel passen andere soorten geheugen niet in dit slot omdat de openingen in het geheugen bankje op een andere plaats zitten. Teleurgesteld naar huis gegaan en het geheugenbankje weer teruggeplaatst, besloten om Windows opnieuw te installeren op deze computer om misschien dan weer een optimale functionerende computer te hebben maar: de computer doet het helemaal niet meer :? Als ik de computer start, hoor ik direct een hele harde piep die zich blijft herhalen bij het opstarten, het beeld blijft zwart. Het lampje van de HD en de cd-rom dvd-speler knipperen wel, dus die doen het wel. Heeft iemand enig idee hoe ik deze computer weer aan de gang krijg? IK heb tot twee keer toe gecontroleerd of het geheugenbankje goed geplaatst is en dat was het geval ook heb ik een snoertje gebruikt tegen statische elektriciteit. Volgens mijn niets verkeerd gedaan, maar de computer denkt er anders over.....
 • RAMbus geheugen wordt in pairs gebruikt, dus per twee. Mogelijk ben je vergeten de spanning van het systeem te halen (stekker er uit) en te ontladen. Dan is het mogelijk dat je "iets" hebt gesloopt. Je kunt nog even proberen om het geheugen er weer uit te halen, dan even goed in de dimm sloten blazen zodat het stof er uit is en geheugen weer goed terug drukken.
 • Idd even het geheugen opnieuw plaatsen. De andere strookjes die jij noemt zijn wss dummies/terminators die in sloten gestoken worden waar geen geheugen in zit. Mogelijk heb je een normaal strookje en zon terminator door elkaar gehaald en kloppen de paren niet meer zoals hierboven aangegeven. Rambus geheugen upgraden is tegenwoordig idd aan de dure kant omdat het geheugen bijna niet meer te vinden is. De 2e hands prijzen zijn dus ook dusdanig hoog dat het niet meer interessant is.
 • bedankt voor de tips, dusver! Ik heb de spanning wel van de computer gehaald toen ik het geheugen verwijderde. De computer het ik op de eettafel uitelkaar geschroeft, zonder dat er ook maar 1 snoer was aangesloten! Ik heb er ook maar 1 bankje uitgehaald, aan de rest ben ik niet gekomen. IK heb dit bankje 2x na de het probleem verwijderd en weer teruggeplaatst. Aan die andere bankjes/onderdelen heb ik niet gezeten :roll: Waarom zitten er twee dummies in de lege sloten? Moet ik daar nog iets mee doen? En Waarom hebben ze die niet gewoon leeg gelaten? Het bankje wat ik eruit heb gehaald was aan 1 kant van metaal en daar stond op samsumg 128mb en de andere kant was groen (zoals een printplaat). De zogenaamde dummies waren groen aan beide kanten. Het bankje ziet er als volgt uit (plaatje klopt precies!) klik op onderstaande link: http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/prod-images/sam-pc800-large.jpg Wat moet ik nu doen? Die dummies er ook uit halen of iets anders?
 • Je kan alles er een keer uithalen en weer op dezelfde plek terugzetten. Kijk ook even of er stof in de contacten zit, dit even wegborstelen. De dummies zijn wel nodig, die zorgen voor het doorverbinden danwel afsluiten van de geheugenbus.
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Rambus_Inline_Memory_Module Dat zijn CRIMMs, lees bovenstaande. Misschien ter overweging, een bord waar die processor op past met DDR geheugen is een optie, zal je niet veel meer kwijt zijn dan RDRAM geheugen.
 • Dus ik kan een van de CRIMMs dus ook vervangen voor een rambus bankje? Als ik een bankje kan vinden tegen redelijke prijs, is dat wellicht een oplossing. Zal eens zoeken op internet.
 • Als ik een bord waar die processor op past met DDR geheugen aanschaf, hoeveel zal ik dan kwijt zijn? Welke een bord is geschikt en moet ik DDR 1 of DDR 2 geheugen hebben? De processor van de computer is een pentium 4 1.6 GHZ.
 • Als ik een bord waar die processor op past met DDR geheugen aanschaf, hoeveel zal ik dan kwijt zijn? Welke een bord is geschikt en moet ik DDR 1 of DDR 2 geheugen hebben? De processor van de computer is een pentium 4 1.6 GHZ.
 • Neem aan dat er socket 478 wordt gebruikt, dan heb je DDR nodig, nieuw zit je dan tussen de 60 en 80 euro. Loop wat internetwinkels na of marktplaats, kun je gelijk kijken en vergelijken met die rimm/rdram.
 • Zo'n 1,6 ghz kon ook nog wel eens een socket 423 zijn. Zie daar maar een bord voor te vinden (alleen met sdr of rambus geheugen?). Daarnaast zal een nieuw bord + geheugen denk ik zonde van het geld zijn met een p4 1,6.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.