Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

USB-apparaat wordt niet herkend

3 antwoorden
  • Ik heb sinds een tijdje een probleem en het gebeurde zomaar. Het probleem is dat als ik iets aansluit dat op USB werkt, XP de melding geeft: "Het USB-apparaat wordt niet herkend". Specs: Packard Bell, Pentium III 1 GHz, 2 HDD's: 40 GB, ?icro-star moederbord, 2x DIMM geheugen, 4x USB 1.1. Ik heb al van alles geprobeert: alle poorten, apparaatbeheer en de BIOS. Zonder hulp kan ik niet internetten, de muis bewegen (ik heb geen werkende PS/2 muis) en nog veel meer. Wil iemand helpen?
  • Installeer of update je chipset drivers eens. Heeft het ooit wel goed gewerkt? Een standaard ps/2 muisje kost een paar euro. Zou je dus wel even voor de duur van het probleem kunnen aanschaffen. De chipset kun je identificeren met bijvoorbeeld cpu-z. http://www.cpuid.org/cpuz.php
  • Ik zal het proberen. Daarnet heb ik trouwens nog wat gerommeld in een doos met spulletjes, en daarin heb ik een adaptertje gevonden die USB omzet in ps/2. PS: op wikipedia staat: (plaatje) chipset= (northbridge +) southbridge= (PCI + IDE + SATA +) USB, dus ik geloof wel dat dat het er mee te maken heeft.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.