Vraag & Antwoord

13 antwoorden
 • Hallo, Ik wil graag weten hoe ik kan overclocken ik heb wel gegoogled enso mr ik ben bang dat ik het niet veilig doe en de computer sloop. Ik heb ff geken wat voor processor enzo k heb met everest: CPU: Intel Celeron D 352 Moederbord: HP Asterope3 Werkgeheugen: 2x Samsung M3 78T6553CZ3-CD5 512MB Ik wil trouwens ook een nieuwe video kaart kopen, ik zag dat ik een PIC Express slot heb maar er staat niet of het DDR DDR2 of zoiets is want bij die online winkels staat dat er wel.. dus hoe kom ik daar achter? Groeten Jordy
 • Overclocken kan je wss wel vergeten met een HP systeem. Zulke systemen van grote systeembouwers bieden in de bios meetstal 0,0 opties voor overclocken. Een optie is dan om een software tool te gebruiken zoals clockgen, maar de kans dat er een programmatje is wat met het betreffende moederbord werkt is ook weer klein. (afhankelijk van de gebruikte clockgenerator) Verder zal je geheugen, koeling of voeding waarschijnlijk ook al snel een beperkende fator worden. Een PCI Express slot is een uitbreidingsslot voor uitbreidingskaarten (videokaarten, geluidskaarten, netwerkkaarten, opslag controllers, enz). DDR of DDR2 heeft daar totaal niets mee te maken, dit is namelijk een aanduiding voor een bepaalde geheugentechnologie, wat dus alleen interessant is als je werkgeheugen wilt kopen. Daar zijn echter weer andere sloten voor op je moederbord. Videokaarten hebben ook verschillende typen geheugen, maar dat zit vast op de kaart en hoef je je niet echt druk om te maken.
 • Bedankt voor de informatie! dus dat overclocken kan ik dus vergeten... Dan ga ik morgen wel naar de computerzaak om gelijk een nieuwe video kaart te kopen :) Groeten, Jordy
 • Net even naar de computer zaak gegaan 2 dingetjes gekocht: videokaart: NVIDIA e-GeForce 8600 GT 512MB DDR2 werkgehuigen: A-DATA DDR2 800 2GB Is de video kaart die ik heb gekocht wel een goede ijgenlijk want hij was maar 60euro, nog 1 vraagje ik had eerst een ATI video kaart en daar had ik een programma voor met allemaal instellingen enzo.. is er ook zo een programma voor deze kaart? ,Jordy
 • Die 8600GT is nou ook weer niet de snelste kaart, maar hij zal de meeste games toch nog wel trekken(als je tenminste doet gamen), en volgens mij heb je gwoon nvidia control panel, maar dat weet ik ook niet helemaal zeker. voor het geheugen had je misschien beter voor Kingston of Corsair gegaan zijn, maar het zal wel goed zitten denk ik.
 • Ik weet niet wat je er mee van plan bent, maar je hebt zojuist een slome 3dkaart gekocht. Instellingen, je bedoelt met clocksnelheden veranderen enzo? Bij de drivers zit ook het een en ander. Je had beter even kunnen informeren, want gamen met dat systeem gaat nog steeds niet lukken, tenzij je cs speelt. Voor een tientje meer(of 2 tientjes) had je ook een veel betere videokaart kunnen kopen. A-data? Is dat geen b-merk?
 • jordyyyyy: Ik bedoel dit goed. Ik zal nooit iemand aanvallen en ik probeer echt alleen te helpen, maaaar.... Eerst de kaart kopen en dan vragen of die goed is na mijn idee klein beetje dom vind je niet? ;) De 8600GT is een low-range kaart waar je niet al teveel van moet verwachten qua games. Sorry, maar denk niet de beste keus evenals het B merk A-Data mem :P Je had voor iets meer een low-range 9 serie kunnen kopen die na mijn idee beter presteerd.... Overclocken met een Celeron en deze ervaring raad ik echt af.
 • De kaart voor deze processor is denk ik wel goed hoor. Het geheugen is denk ik veel te veel voor je processor. Je kan denk ik beter een nieuw moederbord kopen en een nieuwe processor erbij en dan loopt ie wel goed hoor, kan die ook meteen veel game's aan. Waarschijnlijk cod4 op low.
 • COD4 op medium trekt hij denk ik ook nog wel hoor. Het is geen super snelle kaart, maar met een pentium D hoeft dat ook niet, want die is ook niet zo snel meer. Ik zou zeggen probeer er eens lekker mee te gamen.
 • @ Godgamin: Nee! Als hij wil gamen komt hij er nog niet met zo'n dergelijke upgrade, dan zit je nog steeds met een 8600gt. Denk dan maar aan een nieuwe pc'tje. (en ik praat dan niet over cod2, of een zelfde game met systeemeisen, om de bijdehandte reacties te voorkomen). Het systeem ligt wel aardig in verhouding. Waarom is 2gb voor de processor te veel? :roll: 2gb loopt juist lekker, ook met zo'n systeem. En COD4 valt hier echt wel fatsoenlijk op te spelen. Ik deed het met een 7600gt full, misschien niet zo soepel als een high end pc, maar het speelde aardig. Ik had dan wel een 3700+, dat is wel wat beter dan die Pentium D. @ Squizzy, welke 9-serie had jij dan in gedachten? De 9600gt? Als we het hebben over het systeem in verhouding :roll: ..... En: Deze ervaring raad ik af? Bedoel je dan, dat je het hebt ervaren maar het afraad, of je het gewoon afraad, omdat je denkt dat het niet lukt? Ik denk wel dat hij wil gamen, anders had ie geen andere gpu gekocht..
 • Thijmen je hoeft heus niet iedereen te verbeteren hoor, dankjewel. Het gaat erom dat je de persoon helpt die wat vraagt. En ik heb zelf heus wel ervaring met de 7600GT omdat ik hem zelf ook gebruik atm en daar kan je nooit cod4 full op spelen alleen misschien met een fps van 15 maar dat suckt tenzij je iemand bent die van gamen houd waarbij het schokt :lol:. En die 3700+ is denk ik ook niet beter dan mijn pentium D 3.4 ghz. En houd het nu maar lekker op de vraag in plaats van weer iets over mij te zeggen waar ik toch niks mee doe. De processor is trwns zo sloom dat je er niks aan hebt om dan veel geheugen te hebben omdat je systeem toch al sloom gaat door je processor (om te gamen dan).
 • Ik probeer niemand te verbeteren, ik probeer evengoed te helpen.. Jij vat het gewoon verkeerd op. Iedereen op dit forum reageert op elkaar en als er dingen zijn die volgens mij niet kloppen mag ik daar best op reageren. Kun je daar niet tegen?, dan hoor je op een forum als dit niet thuis. Als het systeem meer geheugen heeft kan hij meer dingen tijdelijk 'opslaan' het is niet: hoe meer hoe beter, maar meer dan 1gb is toch wel lekker bij games(ookal is de cpu sloom). En het liep met heel wat meer fps'jes dat je denkt geloof het of geloof het niet..!(en dat is @ full, hangt blijkbaar toch van de rest van je systeem af :wink: ) Ik laat het hierbij en wacht eerst maar eens een antwoord van de TS af.
 • [quote:79ae4c1c91="thijmen"]Ik probeer niemand te verbeteren, ik probeer evengoed te helpen.. Jij vat het gewoon verkeerd op. Iedereen op dit forum reageert op elkaar en als er dingen zijn die volgens mij niet kloppen mag ik daar best op reageren. Kun je daar niet tegen?, dan hoor je op een forum als dit niet thuis. Als het systeem meer geheugen heeft kan hij meer dingen tijdelijk 'opslaan' het is niet: hoe meer hoe beter, maar meer dan 1gb is toch wel lekker bij games(ookal is de cpu sloom). En het liep met heel wat meer fps'jes dat je denkt geloof het of geloof het niet..!(en dat is @ full, hangt blijkbaar toch van de rest van je systeem af :wink: ) Ik laat het hierbij en wacht eerst maar eens een antwoord van de TS af.[/quote:79ae4c1c91] Dus je wilt hiermee zeggen dat ik dingen zeg die niet kloppen? En bedoel je met full: 4AA, 1400x900, alles high en aan? want met de 7600GT lijkt me dat vrijwel onmogelijk. :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.