Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugensteuntje :-)

jean willem
11 antwoorden
 • Hallo everybody!

  Ik wil op een moederbord met AM2 voet en 4 DDR2 slots zoveel mogelijk geheugen plaatsen, onder XP.

  Hoe was het ook weer? Is 2x 2GB of 4x 1GB te veel?? Zoja, is het beste 2x 1GB plus 2x 512 MB, om dual channel te behouden?

  Have a nice day! Ciao, Henk
 • Dual channel heeft niets met de hoeveelheid geheugen te maken. Het gaat er puur om, dat op beide channels evenveel geheugen zit, van liefst identieke strips. 2x2 is meestal beter dan 4x1. XP/vista 32bit gebruikt meer dan 3GB, maar minder dan 4.
 • [quote:e03c79936d="Belsat"]Ik wil op een moederbord met AM2 voet en 4 DDR2 slots zoveel mogelijk geheugen plaatsen, onder XP.[/quote:e03c79936d]En welke applicaties draai je eigenlijk onder XP die zoveel intern geheugen opeisen?
 • [quote:c55bb222e8="Obi-wan-kenobi"][quote:c55bb222e8="Belsat"]Ik wil op een moederbord met AM2 voet en 4 DDR2 slots zoveel mogelijk geheugen plaatsen, onder XP.[/quote:c55bb222e8]En welke applicaties draai je eigenlijk onder XP die zoveel intern geheugen opeisen?[/quote:c55bb222e8]

  MS Paint :lol: :lol: :lol:
 • Als je 4 GB in Vista 32 bit stopt geeft hij dan nog wel aan dat er 4 GB in zit of staat er dan iets van 3.5 GB ?
  Ik meen me te herinneren dat hij wel gewoon zegt dat er 4 GB in zit, maar dat hij dat gewoon niet allemaal benut.
 • Thanx!
  Ik concludeer dus dat inderdaad 2x 1.5 het maximaal haalbare is, maar dat meer dan 2x1 onder XP weinig zinvol is, klopt?

  Henk

  P.S. Nog een vraagje: Het MB heeft een 24 pins voedingsaansluiting, mijn voeding slechts 20 pins. Ik meen me te herinneren dat ik dat gewoon zo kan aansluiten, of moet daar een adapter tussen? Alweer een geheugenprobleem :-)

  Ciao, Henk
 • Je kunt gewoon een 20p aansluiten op een 24p.
  Dat heb ik ook. Die adapter doet niets anders dan zorgen dat alle gaten gevuld worden.
  Niet met een adapter gaan klooien dus.
 • [quote:54362e441f="MirageH1992"]Als je 4 GB in Vista 32 bit stopt geeft hij dan nog wel aan dat er 4 GB in zit of staat er dan iets van 3.5 GB ?
  Ik meen me te herinneren dat hij wel gewoon zegt dat er 4 GB in zit, maar dat hij dat gewoon niet allemaal benut.[/quote:54362e441f]

  Als je Vista SP1 hebt geïnstalleerd zal het zeggen dat je 4 GB ram geheugen hebt zitten, maar het verteld er niet bij dat je maar 3.2 GB geheugen effectief gebruikt.

  Indien je SP1 nog niet geïnstalleerd hebt, zal hij een X aantal GB geheugen tonen, dit is het aantal geheugen dat je vrij hebt. Bij mij was dat 2.7 GB van zogezegt 4 GB (3.2 GB dus).

  Ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen !
 • Allemaal bedankt! Mijn problemen zijn opgelost :-)
  Geen adaptor en 2x 1 GB geheugen. B.t.w. ik heb dus XP ;-)

  Vraag me wel af waaron men van 20 p naar 24 p is gegaan :roll:

  Ciao, Henk
 • Moederborden hebben tegenwoordig wat meer stroom nodig :wink:
  Ook de componenten die erop zitten eisen ook wat meer dus nu wordend e aansluitingen anders. Eerst kwam de videokaart met een 4 pins connector, toen een 6 pins en nu is het alweer een 8 pins connector geworden. De techniek blijft vooruit gaan en de stroomrekening helaas ook :lol:
 • Thanx, aan je sig zie ik dat mijn vraag in de 2e post ook wel goed zit. (667 geheugen met 6000X2)

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.