Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anoniem
jean willem
11 antwoorden
 • Hey hallo,

  Ik ben mij een beetje aan het verdiepen in de wereld van de SSD's.

  Nu zat ik eens te denken.

  Men koopt meestal meer geheugen zodat programma's e.d. sneller afgewerkt worden, snellere laadtijden etc.

  Maar als ik het filmpje van Mtron moet geloven (klik op het zwarte vlak rechtsonderin), dan start een PC/Laptop op in een ongekend snelle tijd.

  Stel, je koopt de traagste laptop met Vista (zeg maar een Acer Aspire 5310 van 349 eurie. Deze is met de huidige specs een erg traag beest.
  Als je hier een SSD van bijv. 16gb in zou stoppen, dan zou ie toch belachelijk snel zijn en meer dan de huidige 1gb geheugen overbodig zijn? Of zie ik dat verkeerd ?
 • Inderdaad ga je dan een behoorlijke snelheid halen t.o.v. dezelfde laptop zonder SSD, op die momenten waar voornamelijk de SSD/HDD de snelheid bepaald, zoals b.v. bij het opstarten van Windows.

  Voor het uitvoeren van bewerkingen door programma's blijft vanzelfsprekend doorgaans de snelheid van de processor en eventueel de hoeveelheid geheugen (moet een bepaalde hoeveelheid zijn voor maximale snelheid) bepalend. Dus 1 GB geheugen kan te weinig zijn, als een programma meer nodig heeft om op z'n snelst te werken.
 • ik heb onderhand een 16gb SSD 3.5" laten komen vanuit amerika met snelpost (handig als je contacten hebt, betaal je soms geen v/z kosten :P).

  Deze heb ik in onze 'flatserver'(je leest het goed, server voor de flat waar wij wonen) gestopt, en hij is écht niet te geloven snel. Ik heb de server nog nooit zo snel op zien starten, de laadtijden zijn ongelooflijk snel, en hij wordt gewoon niet warm (de schijf). Ook het lawaai van deze 1U server is afgenomen met zeker de helft van de herrie.
 • SSD, is dat gewoon een extra HD? En hoe komt het dan dat Windows sneller opstart? Moet je dan windows op die SSD instaleren?
 • [quote:dd644c643b="piacevole"]SSD, is dat gewoon een extra HD? En hoe komt het dan dat Windows sneller opstart? Moet je dan windows op die SSD instaleren?[/quote:dd644c643b]

  SSD is de opvolger van de convetionele hdd. Dit betekent, geen bewegende delen meer, en een flashgeheugenmodule in de schijf, zodat na het afsluiten van het systeem alle gegevens bewaard worden, zodat het systeem geen nieuwe informatie hoeft te verzamelen om op(nieuw) te starten. Dit is de simpele uitleg. Voor een harde, doch moeilijkere uitleg verwijs ik je naar google of wiki. Staat genoeg op.

  En ja, je dient de conventionele schijf te vervangen door een SSD schijf, en daar dus windows op te installeren. Ik heb hem in de server gedaan en daar windows opgezet, en dat ging eigenlijk 3x zo snel als bij een 'normale' hdd.

  Hier staat echter windows server 2003 op. Ik weet niet wat de normale isntall tijd is, maar het duurde in totaal 7 minuten nog wat voor de complete install. Dat vind ik met de ervaring die ik heb m.b.t. installatie van systemen, onwijs belachelijk geweldig snel..

  Ik heb er nog 3 in backorder staan, 2x64gb en 1x32gb. In amerika is het allemaal veel goedkoper dan hiero..

  Begin september óf oktober ga ik wat meer bestellen.
  Als mensen mee willen bestellen, kunnen ze via hier mij een PM sturen, of via mijn website mij een email sturen.
  Ik zal t.z.t. wrschl. een inkoopactie organiseren.

  grtz
 • Leuk idee.
  Kunnen de SSD's ook in de laptop? Zoja dan ben ik erg geinteresseerd in een 64 GB (of 128 GB) SSD!

  Laat me even weten wat je voor een 64 GB betaalt!
 • jazeker … er zijn 2.5" en 3.5" SSD's te verkrijgen.

  ze kunnen zeker in een laptop. al die EEE notebooks van Asus, gebruiken ook 2gb ssd's..
 • Ik reageer hier nog ff op, omdat ik er gene nieuw onderwerp over wilde starten. Maar heeft iemand enig idee wanneer deze HD's niet meer 2300 euro zijn voor 128GB :? http://www.azerty.nl/8-681-80718/ssd-gt.html

  Ik hoop dat't niet te lang duurt, want het lijkt me wel wat 8)
 • 70 euro voor 64 gb hoorde ik en dan nog redelijke speeds.

  Nog steeds kun je beter 2x 75 gb en dan 2x 750 GB (in raid) kopen lijkt me maargoed niet iedereen is daar dol op;). Vind het iig nog steeds veel geld voor zo weinig mb. Een beetje game is 8 GB tegenwoordig, dat age of conan zelfs 30+!
 • Je hebt al een 64GB SSD voor € 75. Hier nog een een bench over de SSD.
 • Deze vergelijking gaat niet helemaal op geloof ik. Het kaartje op de azerty site heeft zowiezo al een dubbele snelheid p/s dan die van 75,- euro hier. Kan ook onmogelijk het zelfde zijn met een verschil van bijna 2300,- euro voor maar een dubbele aantal GB's. Daar gaat een raid opstelling het niet van winnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.