Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Front- USB werkt niet

16 antwoorden
  • Hallo, allemaal. Ik heb in mijn computer een nieuw moederbord moeten laten zetten omdat in de ander de BIOS kapot was :o Hoe dat kan geen idee, maar ok. Nu ik mijn nieuwe moderbord er in heb zitten heb ik een probleem. Ik heb voor in mijn computer aan de rechterkant zo'n klepje zitten met daarachter 2 USB poorten. Deze zijn wel aangesloten op het moederbord, maar ze weigeren het te doen. Ze worden vreemdgenoeg wel gezien in apparaatbeheer, maar de apparaten zoals een USB stick, kaartlezer en ga zo maar door doen het niet, ik krijg ook geen melding van [b:f24448b155]nieuwe hardware gevonden[/b:f24448b155] En ik kan er dus niks mee, dat vind ik een beetje jammer, want nu moet ik eerst achter de PC duiken om een stikkie er in te douwen. Ik hoop dat dit met dit onderwerpje wordt opgelost. IvoPAtty
  • Beginnen met vanaf de bij het mobo komende CD de USB drivers eens te installeren. Zijn die er niet dan de chipsetdrivers nemen. Of naar de site van je mobofabrikant en de voor jouw specifieke type mobo betreffende drivers downloaden en installeren. En over kapotte BIOS chips: elke chip, elk stukje elektronika kan het begeven. Of in normaal gebruik of door bijv. een niet korrekt uitgevoerde BIOS-flash.
  • [quote:a72536a0c2="KeesA"]Beginnen met vanaf de bij het mobo komende CD de USB drivers eens te installeren. Zijn die er niet dan de chipsetdrivers nemen. Of naar de site van je mobofabrikant en de voor jouw specifieke type mobo betreffende drivers downloaden en installeren. En over kapotte BIOS chips: elke chip, elk stukje elektronika kan het begeven. Of in normaal gebruik of door bijv. een niet korrekt uitgevoerde BIOS-flash.[/quote:a72536a0c2] Oke, bedankt gaan we dat proberen. :wink:
  • Ik kan helaas na veel zoeken geen USB drivers vinden voor mijn ECS GS 760, Iemand nog een ander idee? al dank ik wel dat dit het beste idee was, maar je, het wil niet
  • Zijn die USB poorten wel goed aangesloten op het moederbord? Dat ze in apparaatbeheer worden gevonden wil alleen zeggen dat de controller op enabled staat en bij XP sp2 of Vista de enhanced USB 2.0 controller drivers werken. Overigens heb je geen aparte USB drivers nodig als de moederdrivers zijn geïnstalleerd en XP sp2 of Vista wordt gebruikt. Achter werken ze immers wel.
  • Ik heb vandaag alles open gehad. Alles was wel aangesloten. Kan het zijn dat ze verkeerdom zitten? Want alles was wel aangesloten op het mobo en ook de USB was aangesloten, maar ik ben nu wel al verder hij zegt nu al, onbekend apparaat.
  • Ik kan nogsteeds geen oplossing vinden voor die USB's ik den gewoon dat ze kapot zijn :( Ik moet het eerst maar zonder doen :cry: Als iemand nog iets weet zou ik het nog steeds graag horen / zien
  • [quote:d2bb62f251="ivopatty"]Nu ik mijn nieuwe moderbord er in heb zitten heb ik een probleem. Ik heb voor in mijn computer aan de rechterkant zo'n klepje zitten met daarachter 2 USB poorten. Deze zijn wel aangesloten op het moederbord, maar ze weigeren het te doen. [/quote:d2bb62f251] Dus de USB poorten aan de achterkant van je systeemkast doen het nog wel? [quote:d2bb62f251="ivopatty"]Ze worden vreemdgenoeg wel gezien in apparaatbeheer, maar de apparaten zoals een USB stick, kaartlezer en ga zo maar door doen het niet, ik krijg ook geen melding van nieuwe hardware gevonden [/quote:d2bb62f251] Wat zie je dan precies in het apparaatbeheer? En als je een USB stick op één van die twee niet werkende front USB poorten inplugd, reageert het ledje/lampje van die USB stick dan nog wel?
  • nou in taakbeheer zie ik het volgende staan: 1. samegesteld USB apparaat 2. SIS 7001 PCI naar USB open host controller 3x 3. SIS PCI naar enhaced USB controller 4. 4x USB hoofdhub waarschijnlijk achter Maar er zitten maar 6 USB poorten in dus waar dat nou weer op slaat? En de USB poorten aan de achterkant doen het nog wel. En als ik een USB stick aansluit knippert het lampje heel snel 1 keer en dan doet ie niks meer. En bij de kaartlezer gaat het lampje van dat er een kaart inzit gewoon branden verder niks. En als ik er een tekentablet instop geeft ie aan dat het onbekende hardware is.
  • Misschien moet je het in de BIOS setup aanzetten. Dit doe je door bij het opstarten goed te kijken hoe je de setup start (bijv met F2, F7, ENTER). Hier kan je vast ergens de Front USB op Enabled zetten. Als je perongeluk iets veranderd: je kunt als het goed is gewoon discard changes and exit kiezen ergens in het menu
  • Ik zal er eens naar kijken, kan het ook nog zijn dat ze de kabeltjes op de kop hebben aangsloten? want er mist ergens een pinnetje, kan het dan dat ik hem om moet draaien en dat dan alles weer werkt?
  • Staat op het stekkertje wat het is en ook in de manual en dat vroeg ik al eerder. [img:ca0c3b9755]http://www.sunbeamtech.com/faq/samurai/images/samurai_faq01_1.jpg[/img:ca0c3b9755] En de aansluitingen op het moederbord zijn 9 pins, eentje ervan is niet connected voor stekkerbloks voor USB. Nooit gezien dat je in de bios de front USB apart kunt enablen. :?
  • Beetje vreemd, geen van elk op die afbeelding lijk daar op
  • USB heeft altijd bij losse stekkertjes een -, een +, een V(CC)(+) en een ground, heb je wel de goede stekkertjes genomen? maak een foto's.
  • Welke info geeft applicatie [url=http://www.gtopala.com/]SIW[/url] over je front USB en eventueel ingeplugde hardware. Check ook nog deze topic over onderwerp [url=http://www.techsupportforum.com/hardware-support/motherboards-bios-cpu/46046-usb-not-working.html]USB Not Working.[/url]
  • Dit komt eruit rollen bij de hoofdhub: Property Value Device ID USB\ROOT_HUB\4222B1ACB0 Status 0x0180200a Started Problem 0x00000000 (0) Service usbhub Capabilities 0x00000080 Config Flags 0x00000000 Class USB Manufacturer (Standaard USB Host Controller) Hardware IDs USB\ROOT_HUBVID1039PID7001REV000F USB\ROOT_HUBVID1039PID7001 USB\ROOT_HUB Class GUID {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000} Bus number 0x00000000 Enumerator name USB Description USB-hoofdhub Driver {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}\0004 Physical Object Name \Device\USBPDO-0 UI number 0x00000000 Bustype GUID {45204342-2042-4437-2039-442035442043} Legacy bus type 0x0000000f Install State 0x00000000 Device Address 0x00000000 Device Configuration File usbport.inf EnumPropPages32 usbui.dll,USBHubPropPageProvider InfPath usbport.inf InfSection ROOTHUB.Dev InfSectionExt .NT ProviderName Microsoft DriverDateData 00 80 62 C5 C0 01 C1 01 DriverDate 7-1-2001 DriverVersion 5.1.2600.2180 MatchingDeviceId usb\root_hub DriverDesc USB-hoofdhub Class USB USB-controllers Icon -20 NoInstallClass 1 TroubleShooter-0 hcp://help/tshoot/tsUSB.htm

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.