Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Trouw aan AMD

None
15 antwoorden
 • Hallo!

  Voor een vriend wil ik een PC gaan bouwen die nog een tijdje mee kan. Gamen is niet belangrijk, foto's bewerken wel.

  Mijn oog viel op: GigaByte MA78GM-S2H. Daarbij dan 2x1GB MDT 800 geheugen, AMD 6400 x2 processor en Arctic freezer koeler (indien nodig).

  Dit lijkt mij wel zo ongeveer de beste "value for money" op dit moment.

  Klopt mijn stelling, of zijn er voor hetzelfde budget betere alternatieven??

  Heel gaarne advies!

  Ciao, Henk (in de Ardennen)
 • Wat is je budget precies?
 • Voor genoemde onderdelen dus +/- 250 Euro. Video onboard.

  Ciao, Henk
 • Wil je dus per se amd?
 • Niet per se. Als iemand voor ongeveer hetzelfde geld een even goede of betere Intel oplossing weet, houd ik mij aanbevolen. Dat was nl precies de bedoeling van deze post :-)

  Ciao, Henk
 • Je hebt slechts een paar onderdelen in je eerste post gezet. Zijn dat de onderdelen die je nodig hebt, want er mist behoorlijk wat als je een hele PC wilt bouwen.
 • Is mijn vraag nou echt zo moeilijk??

  Inderdaad staan kast, voeding, floppy, harde schijf etc. er niet bij omdat die in principe voor de verschillende opties gelijk zijn.

  Ga er maar van uit dat ik niet achterlijk ben :-)

  Voorlopig houd ik het op 1 - 0 voor AMD v.w.b. prijs/prestatie verhouding.

  Ciao, Henk
 • Je vraag is niet moeilijk, maar incompleet. Als je niet aangeeft wat je precies wilt hebben, en wat je ermee gaat doen, is elk voorstel een slag in de lucht. En dan hebben we het nog niet eens over een budget gehad.
 • Ik geef het op. Ik zou niet weten hoe ik mijn vraag duidelijker kan stellen; jullie zoeken er veel te veel achter.

  Ik vraag alleen maar of die door mij genoemde combinatie MB + proc + mem op dit moment als beste "value for money" mag worden beschouwd of dat er voor hetzelfde geld (+/- 250 E) mogelijk betere alternatieven (b.v. Intel) zijn. Ik heb wel degelijk aangegeven dat het niet voor gamen bedoeld is.

  Ik vraag niet meer en niet minder.

  Ciao, Henk
 • Nou, succes ermee dan maar. :-)
 • Dank je. Dus toch te moeilijk :-)

  Henk
 • [quote:3c9321d8ae="Belsat"]Dank je. Dus toch te moeilijk :-)

  Henk[/quote:3c9321d8ae] Niet te moeilijk, jouw arrogantie is dermate hoog, dat niemand je meer wilt helpen. Ik hoop dat je dat zelf ook inziet.

  MVG
 • Dat zal dan wel :-( Ik vind mijn vraag nog steeds volkomen normaal en sommige reacties ofwel irrelevant of neerbuigend. Het spijt mij als ik hierdoor ietwat geirriteerd ben geraakt….

  Volgende keer beter, hoop ik.

  Ciao, Henk
 • [i:0662a8ad41]Voor een vriend wil ik een PC gaan bouwen die nog een tijdje mee kan. Gamen is niet belangrijk, foto's bewerken wel.[/i:0662a8ad41]
  Lijkt me duidelijk wat de bedoeling ermee is.

  [i:0662a8ad41]Voor genoemde onderdelen dus +/- 250 Euro. Video onboard. [/i:0662a8ad41]
  Budget ook.

  +/- € 250 voor een moederbord, processor + koeler en geheugencombinatie die voornamelijk gebruikt gaat worden voor fotobewerking. De vraag lijkt me duidelijk en compleet.

  De reden dat de reacties zo verward zijn is klaarblijkelijk dat mensen hier gewend zijn aan koopadviezen voor complete pc's. Ik kan Belsat enig gebrek aan tact verwijten, maar de anderen hadden gewoon beter moeten [i:0662a8ad41]lezen[/i:0662a8ad41] in plaats van [i:0662a8ad41]aannemen[/i:0662a8ad41] wat de bedoeling was.

  Overigens lijkt die combinatie me goed, hoewel ik de voorkeur geef aan een discrete videokaart van ongeveer € 30 voor pc's die rekenwerk moeten doen. Dan hebben ze namelijk geen shared geheugen.
 • Harteliik dank, Egslim. In principe geef ik ook de voorkeur aan een aparte videokaart, maar deze onboard HD 3200 wordt alom geprezen. Bovendien bestaat bij dit MB de mogelijkheid een evt extra videokaart via SLI samen te laten werken met de onboard video. Dat kan dus altijd nog, en dit is wat me aantrok. Misschien moet ik idd nog wat geheugen bijplaatsen om voldoende rekenkracht over te houden.

  Mijn post was vooral bedoeld om te verifieren dat ik niets over het hoofd heb gezien.

  Nogmaals bedankt voor je [i:59854fa3e5]constructieve[/i:59854fa3e5] reactie.

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.