Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC valt steeds uit "nieuw moederbord"

None
11 antwoorden
  • Heey ik heb dus een nieuw moederbord gekocht wegens een ongelukje met koelpasta. Het is de zelfde als de eerste en ik heb alles het zelfde aangesloten. Echter als ik hem aan doe valt hij elke keer uit al voor hij windows kan opstarten. Dat probleem heb ik al eerder gehad en dat bleek een HW probleem. Dus ik alles er weer uit en weer erin. en tog het zelfde resultaat. Hij is te kort aan om te heet te worden lijkt mij want na nog geen minuut is ie al weer uit. Heeft dit te maken met het feit dat het moederbord nieuw is? of zie ik iets over het hoofd?

    Het is een Asus Barebone soket 775 met een Celeron D erin. Heb ook P4 maar die werd op de oude moederbord veel te heet (bijna 90 graden)

    Kan het misschien aan de voeding liggen? Of misschien aan de nieuwe vloeibare koelpast? Daarvoor zat er klei-koelpasta op…

    Heb wel een nieuwe videokaart erin gedaan vlak voor het ongelukje met dr koelpasta maar toen deed ie het gewoon. Ook heb ik een wlan erin gebouwd maar ook zonder die valt ie uit(die deed et ook in de vorige gewoon)

    Hoop dat iemand een handige tip heeft of iets van dat.

    Groetjesss
  • Andere chipset? windows repareren of/en windows opnieuw installeren.
  • zo kaal mogelijk beginnen en een voor een terugplaatsen als dat kan.
  • [quote:acb91b132e="Lange Pier"]Andere chipset? windows repareren of/en windows opnieuw installeren.[/quote:acb91b132e]

    Nou heb ff geprobeerd cd windows xp maar kom niet verder dan druk op knop om vanaf cd te starten en dan valt ie weer uit…
  • dus kaal beginnen, desnoods even met een oud PCI beeldkaartje van 1-4 MB. Werkt dat dan wel langer? Dan een voor een alles weer erin.
  • 1. in het boekje staat altijd duidelijk vermeld, sluit je het moederbord en alles aan, reset de bios dan,

    2. ga naar je bios en doe Load Optimized Settings, saven en als het goed is moet ie het dan doen, anders denk ik dat het een probleem is met je videokaart..

    Groetjes teddy972
  • is dat clear CMOS?

    http://www.fixya.com/support/p362881-asus_p5s800_vm_motherboard/manual-11167/page-33

    Is voor mij de eerste keer nieuw moederbord :P
  • Begin overnieuw met monteren, geen afstandsbusjes onder het mobo als daar geen gaten voor inzitten in het mobo.

    Ook alle stroomaansluitingen nalopen en aansluiten.

    Dan alleen met CPU opstarten, dan dien je als je de interne speaker hebt aangesloten bios beeps te krijgen er zit immers geen geheugen en videokaart in, dan het geheugen erbij, bios beeps zijn goed, dan de videokaart erin.

    Uiteraard steeds de comp van de spanning afhalen en de voeding dient ook voldoende sap te kunnen leveren voor de videokaart.
  • Nou dat heb ik dus geprobeerd maar voor ik bij load optimized setting kan komen valt ie al weer uit…

    Waar staat dat eigenlijk?

    Ook heb ik al een oude videokaart geprobeerd met het zelfde probleem dus daar leg het niet aan.

    Nou kwam ik wel tot de conclusie dat de ventilator die op de CPU zit niet goed vast kan omdat er 2 pootjes beetje lam zijn. Kan dit het misschien zijn? Dat er een andere op moet?
  • Nou 2 week verder doet ie nog altijd et zelfde. Dus ik ff kijken weer. aangezien ik met een stekkerdoos werk heb ik em even de pc stekker in de wand gedaan…nou dan doet ie helemaaaaal niet meer opstarten alleen ff aanslaan en weer uit…. Weet iemand wat het probleem kan zijn? Zou het aan de stroomvoorziening in de kamer kunnen liggen?
  • Toch maar even mee naar een PC-winkel gaan en 'm grondig laten nakijken, zou ik zeggen. Zelf doork****n heeft geen enkele zin, want je probleem wordt alleen maar erger :S …

    Zijn er geen onderdelen van je nieuwe moederbord afgebroken, of is er niets anders verkeerd gegaan..? En heb je alle tips in dit topic goed gelezen..?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.