Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

None
13 antwoorden
 • hi,

  Vanavond in mijn pc een defecte Tagan 530-U15 vervangen door een Be Quiet Dark Power Pro 750W. Alles lijkt goed, processorfans, andere fans, de overige techniek, het werkt allemaal.

  Wat mij alleen opviel. BIj de Tagan zat direct aan de voeding een kabel om deze met de kast te verbinden en deze zo te aarden. Bij de Be Quiet ontbreekt die. Ik heb tig kabels nog maar geen simpele grounding / aarding.

  Of zie ik iets over het hoofd?

  Dit zijn de aansluitingen:

  [img:59f7f63ab4]http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/data/media/_pms/new/bn074/bn074_2_b.jpg[/img:59f7f63ab4]


  groetjes Edmond
 • Die kabel is niet standaard en niet noodzakelijk. Het is dus eigenlijk ongewoon, dat die wel aan de tagan zit.
 • Lijkt me overbodig, ik heb het zelf ook niet, zou je trouwens een voorbeeld kunnen geven (dmv een plaatje) wat je precies bedoeld?
 • Nope, heb daar geen plaatje van. Maar aan de Tagan zat een snoer van een 30 cm met aan einde een ijzeren lusje. Dat kon je met een schroef aan het chassis van de kast vastzetten. Ik vroeg me af of zoiets niet ook bij de Be Quiet zou moeten zitten.

  Een ander intrigerend snoer is de "RPM Control" die wel aan de voeding vast zit. Kan echter niet herleiden waar die voor is en geplaatst moet worden (Asus A8N32 SLI-Deluxe moederbord).

  Vermoed dat dit de kabeltitel is:

  1x tachosignaal (3-pins)

  Op pagina 2 is het de bovenste weergegeven kabel.

  Ik kan me vorostellen dat het is voor een intelligente koppeling moederbord, voeding om de fan op de voeding langzamer te laten draaien wanneer dat kan. Maar kan op genoemde moederbord geen aansluiting hiervoor vinden.

  groetjes Ed
 • ik denk dat de kast geaard word als je hem vastschroeft… tenzij je een of andere coating op je kast heb
 • Ik heb hier een oude enermax met zo'n fan kabeltje eraan. Die kun je op het moederbord aansluiten, en vervolgens de fan in de voeding monitoren en regelen.
 • OK, heb even de handleiding van de Asus plank erbij gezocht. Daar zit een PWR-FAN connector op. Ga de kabelsalat nu netjes wegwerken, harddisk aansluiten en die fan ook eens kijken of dat past. Let you know.

  groetjes Edmond
 • Ik zelf heb het ook nog nooit gehad of gezien… moet vrij zeldzaam zijn, heb toch al een hoop pc's open gezien.
 • Heb em gisteren aangesloten maar nog geen specifieke FAN monitor iets ontdekt. Maar moet nog in BIOS neuzen.

  Wat niet werkt is de reset knop. De andere functies zoals UIT en geforceerd uit na 5 sec indrukken wel. Maar geen tijd direct te zoeken, moet eerst 2 artikelen afmaken. Maar het bevreemdt me wel. Volgens mij zit die resetfunctie op het moederbord of althans, loopt via het moederbord. Er is geen directe koppeling van de resetknop naar de voeding. Dus daar is niets aan veranderd.

  Maar afijn, voor een voeding die verpakt is alsof het apparaat een nieuwe dimensie aan je pc gebruik gaat leveren, mag je ook enig spektakel verwachten :)

  groetjes Ed
 • De resetknop zit toch aan de voorkant van de PC en de aansluiting ervan op het mobo?
  Die triggert bij mijn weten de reset via de bios, niet via de PSU.

  Overigens is het niet aansluiten van de die fan kabel op het mobo vaak beter, denkelijk zal de fan alleen op volle toeren blijven draaien en wordt de interne thermo controller overruled.
 • Denk je? Ik ben er nog niet uit. Denk je niet dat het mobo met zijn temperatuursensorr juist de fan zal downschakelen wanneer de temperatuur daar laag genoeg voor is?

  groetjes Ed
 • Denk eerder andersom, bij de setups die ik heb uitgevoerd plaatste ik die RPM Control juist niet, alleen als er een 5,25" fancontroller in zat.

  Aangesloten bleef de fan in de PSU op volle toeren draaien.

  Overigens zie ik geen aansluiting ervoor op het mobo zitten, dan heet die aansluiting pwr_fan en kun je die PSU fan monitoren in de bios en met Q-Fan zou die dan regelbaar moeten zijn, not.
 • Ik heb een plaatje van die kabel, zie in de foto van m'n specs. Iets onder de voeding zie je de zwarte kabel zitten. Mijn huidige voeding heeft er ook geen 1 meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.