Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen geluid na installatie Windows XP Pro

8 antwoorden
  • Hallo, op een Packard Bell Windows XP Pro geinstalleerd ivm teveel besmettingen en problemen. Nu geen geluid meer. (Natuurlijk geen moederbord-CD meer aanwezig, code: 8SIMLNF-NF7 2.0e blijkbaar Columbia 5P). Bij hardware geeft hij problemen bij de audio (vraagteken), uitschakelen en opnieuw detecteren en driver zoeken helpt niet. Zelfs disable in BIOS, herstart en enable blijven fouten geven. Everest geeft: Sis 7012 Audio Device. Gedownload: Sis 7012 Audio Driver 1.12d Bij installatie krijg ik foutcode: -536870397 Blijkbaar is het apparaat ook ergens in gebruik? Hoe krijg ik het geluid weer op gang? Overigens werd op een gegeven moment ook als nieuw device de SM-controller vermeld, wat is dat en wat moet ik daarmee? Alvast bedankt namens MvE.
  • In tegenstelling tot vroeger kun je tegenwoordig op de site van P&B genoeg drivers etc vinden van jouw type PC.... Dus we hoeven niet meer te bellen.... :? http://support.packardbell.com/nl/ Succes !!
  • Hoi, dank je, ik was daar al aan het snuffelen, alleen typenr invullen lukte niet zo. Ik heb er wel een driver gevonden die ik ga proberen. Alleen het lijkt erop dat het installeren zelf niet lukt door een ander probleem (zie de foutcode) en een melding die ik ergens kreeg dat de kaart reeds in gebruik was of andere driver geinstalleerd is. Maar de apparatuurbeheer geeft aan dat er geendriver is geinstalleerd. Deze code komt met google ook tevoorschijn, maar een extra kaart (zoals vaak gezegd) is even geen optie, er zit gewoon geluid on board, dan kan ik hem ook wel een videokaart en netwerkkaart aanpraten, dat was niet de bedoeling.
  • welk type is de p&b? (staat voorop de kast) moet toch op type nummer op één pagina alle drivers kunnen vinden.. meestal moet je eerst de drivers van de chipset van het moederbord installeren (nvidia, via, o.i.d.) en vervolgens de sounddriver.... de serienummers staan op stickers aaan de achterkant van de kast...
  • Hoi, via Everest kwam ik op mb-type 8SIMLNF-NF7 2.0e en via terugzoeken bij P&B op Imedia met mb Columbia 5P en daar gaat het om denk ik, en zo heb ik via P&B A395dr.W98 gedownload, hoop dat dat wel werkt, dat die exe wel doorloopt. Ik probeer het maandag als ie thuis is. Ik meld het resultaat, toch alvast bedankt, en wie weet heb ik je nog nodig, fijne zondag nog. Peter namens MvE.
  • maar ik wilde graag weten wat voor type packard bell er voorop de kast staat...... :cry:
  • Hoi, dat weet ik nu dus even niet, ik heb die namelijk helaas niet hier thuis. Ik hou je op de hoogte...
  • Hoi, het gaat om een Imedia 3400 type UTOW-C02

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.