Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HELP: mijn computer start niet op

5 antwoorden
  • hallo allemaal, ik heb een (denk ik) groot probleem. mijn computer wil niet meer opstarten. als ik hem aan zet, gaaft hij 3 piepjes en dat gaat telkens maar door? weet iemand wat eraan de hand is? alvast heeeeel erg bedankt!
  • Waarom start je dit topic in het feedback forum? Ik geef hem even een schop de goede kant op...
  • [quote:c45c0513a7="koffiedik"]mijn computer wil niet meer opstarten. als ik hem aan zet, gaaft hij 3 piepjes en dat gaat telkens maar door?[/quote:c45c0513a7] Als je weet welk merk BIOS op je moederbord zit, zou je deze beep codes kunnen checken op deze site http://www.bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm
  • Als je de boekjes nog hebt van je moederbord dan kan je daar ook in vinden wat de beepjes betekenen. Soms zitten er ook ledjes achter op de computer of op het moederbord die meer informatie kunnen geven. Mocht je er niet uitkomen, dan kan je ook eerst zoveel mogelijk los koppelen, zoals hd's, usb apparatuur, losse pci kaarten, etc, zodat je het hoog nodige overhoud om op te starten en te kijken of hij het dan wel doet. Controleer of je ventilatoren allemaal draaien en of er geen stekkers los zitten. Misschien dat een BIOS reset je eventueel verder helpt, hoe dit moet staat ook in de boekjes van je moederbord. Handleiding zou je eventueel ook kunnen vinden op de site van de fabrikant.
  • kan zijn dat je battreij op is , die ronde lijkt op een dikke kwartje, althans in de gulden tijd. Reffles maasmond

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.