Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Toetsenbord aansluiting op mobo defect?

Anoniem
wouter512
4 antwoorden
 • Ik start zonet pc op zonder ook maar een foutmelding te krijgen tijdens het opstarten. Ik klik IE aan en wil een adres in tikken, kom ik er achter dat mijn toetsenbord niet reageert.

  Vervolgens de computer geherstart en op del gedrukt, maar ook dan reageert het toetsenbord niet. Zelfs bij het opstarten met een Win98 opstartdiskette reageert het toetsenbord niet.

  Het toetsenbord is niet kapot, want een ander PS/2 toetsenbord doet het ook niet en mijn toetsenbord werkt op een andere pc wel.

  Gisteren werkte het toetsenbord nog gewoon. Het vreemde is naar mijn idee ook dat ik ook geen foutmelding krijg bij het opstarten over een niet werkend toetsenbord.

  Wil dit zeggen dat mijn ps/2 aansluiting op het moederbord kapot is?
 • [quote:0471d74996="rolla"]Wil dit zeggen dat mijn ps/2 aansluiting op het moederbord kapot is?[/quote:0471d74996] Maar reageert het toetsenbord dan nog wel op de Num Lock en/of Caps Lock toetsen? Gaat dan het bijbehorende lampje branden? Zo ja, zie je het toetsenbord nog wel in het Apparaatbeheer van Windows? Ook zou je kunnen checken in Microsoft Systeeminfo of je toestenbord daarin voorkomt. Een PS/2 toetsenbord gebruikt IRQ 12. Omdat die IRQ niet kan worden gedeeld, zou er geen andere hardware gebruik mogen/kunnen gebruik kunnen maken van deze IRQ.
 • Bij het opstarten kan ik op numlock drukken en gaat het bijbehorende lampje branden, maar verder reageert er niets meer. Kijk ik bij apparaatbeheer dan staat het toetsenbord er niet bij.
 • Ik heb gisteren een Logitech usb toetsenbord gehaald, omdat ik tot de conclusie was gekomen dat de ps2 poorten weleens defect konden zijn.

  Usb toetsenbord aangesloten en bij het opstarten reageerde het toetsenbord niet, zodat ik ook niet in het bios kon komen. Na een cmos reset kon het wel.

  Ook mijn oude PS2 toetsenbord geprobeerd en wat blijkt deze werkt in eens ook weer. Dus ps2 poorten zijn niet defect. Waarschijnlijk stond "halt on all errors" uit. Daarom kreeg ik ook geen foutmelding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.