Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Fanspeed intel dp35dp

KeesA
13 antwoorden
 • Ik zoek een programma om m'n processor fanspeed te regelen.
  Ik heb intel desktop ullities al geprobeert maar die werkt niet.
  Ook in het programma speedfan kan ik m'n fanspeed niet regelen.
  Op google krijg ik geen goed antwoord, er is 1 site waar het antwoord op lijkt te staan maar daar moet je voor betalen(http://64.233.183.104/search?q=cache:19Sf-oZ2_L8J:www.experts-exchange.com/Hardware/Components/CPU_Processors/Q_23131263.html+fan+control+intel+dp35dp&hl=nl&ct=clnk&cd=10&gl=nl&client=firefox-a)
  Ik hoop dat iemand een oplossing heeft alvast bedankt.

  Groeten,
  Rick
 • 1. De CPU fan zit wel op het juiste stekkertje op het mobo?
  2. Chipsetdrivers al een keer geherinstalleerd?
 • 1: ja zit maar 1 4 pins cpu fan aansluiting.
  2: Ik heb net vista geherinstalleerd en de chipset drivers dus ook.
 • Opties in je BIOS nagelopen? Temperatuurregeling bij welke temps de fan voluit gaat blazen bijv.
 • In de bios kan ik niks veranderen.
  Bij 72 graden gaat de fan harder draaien (getest met orthos en coretemp)
 • Wat is de reden dat je de CPU fan zelf wilt kunnen regelen?
 • Ik vind de temperatuur te hoog.
  Bij spellen word mn processor al gauw 65 graden zonder dat ie is overgeclockt daarom wil ik mn fan wat harder laten draaien.
  Het geluid maakt me toch niks uit want ik heb altijd muziek aan of ik game.
 • 1. Welke CPU zit erop? je hebt eenP35 bordje dus ik vermoed een Core 2? Als dat een Quad is krijg je al snel dit soort temperaturen bij gamebelasting.
  2. Met welk programma meet je je temperaturen?
  3. Weet je zeker dat het koelblok er goed op zit? Met niet teveel en niet te weinig koelpasta?
  4. Wat is de airflow van je kast? Minimaal een intakefan naast je outtakefan? Intakefan zo geplaatst dat ie de aangezogen lucht goed over het moederbord blaast?
  5. Weet je zeker dat de CPU fan niet z'n warme lucht IN de kast blaast, maar richting outtakefan liefst?
  6. In je BIOS kun je de temperatuur waarop de fan op maximaal gaat blazen lager zetten. Meestal is een 60 graadjes de laagste mogelijkheid.
  7. Zit de standaard Intelfan erop? Die voldoet op zich prima, ook al omdat je zegt geen stilte na te streven. :wink: Maar een betere fan koelt stukken beter, zeker als je een quad hebt.
 • 1:Core 2 duo E6750
  2:Core temp 0.95.4
  3:Geen idee ik heb hem geassembleerd zo gekregen van de computerboer
  4:In take fan zit recht voor de processor en outtake fan zit aan de achterkant
  5:Geen idee hoe zie je dat, test je dat
  6:Dat kan in mn bios niet staat alleen 1:aggresive 2:normal 3:slow
  en ik heb hem op aggresive staan maar dat maakt niks uit ik heb alle drie de instellingen geprobeert en in temp geen verschil.
  7:Ja standaart intel fan.
 • Misschien toch een niet perfect gemonteerde koeler op je CPU. Ik heb een 40% overklokte (en dus aanzienlijk hetere) E6750 met weliswaar een beter koeler dan de standaard Intelkoeler, tevens een goed koelende kast. Maar ik moet -met de zware overklok- een tijdlang Orthos draaien, dus maximaal stressen, om mijn E6750 op 63 graadjes te krijgen.

  In een standaard koelende kast met een standaard Intel koeler hoort -behalve bij stresstesten- een E6750 geen 65 graden te worden. Die temeperatuur is niet schadelijk maar als je weet dat een E6750 niet warmer dan 72 graden mag worden (hoger = kans op baschadiging) dan ben je niet helemaal gezond bezig.

  Wellicht draai je games die de CPU erg zwaar belasten. Dit i.c.m een standaardkoeler en eventueel een mindere airflow in je kast kan leiden tot jouw temps.
  Wat zijn de CPU temps zonder zware belasting?
 • 40 graden als ik opstart en als ik gewoon aan het internetten ben 43 graden
  en hij word niet warmer dan 72 graden want bij 72 graden gaat de fan harder draaien en word hij weer ongeveer 65 graden
 • Tja, 40 graadjes is helemaal niet zo gek bij standaardgebruik.

  Kijk eens naar een BIOS upgrade. Wellicht dat je CPU faninstellingen in het BIOS dan wel aan te passen zijn. Hoeft de CPU niet al te heet te worden voordat de fan gaat doen waar ie voor betaald wordt.
  Eerst de versie van je huidige BIOS vaststellen (bijv. in je opstartscherm voordat Windows laadt, of met een monitoringprogje zoals Everest.), dan op de Intelsite voor jouw mobo naar de laatste versie kijken.

  En het kan de moeite lonen EIST in je BIOS aan te zetten. De CPU zal dan bij laag gebruik in voltage terugschakelen en minder warm worden.
 • De fan instellingen zijn juist het probleem in de bios kan ik alleen zeggen dat de fan slow normal of aggressive moet zijn. Ik heb hem op agressive staan maar dat maakt dus niks uit. Daarom zoek ik dus een fan control programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.