Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop upgrade?

6 antwoorden
  • Hallo allemaal! Ik heb een Acer Aspire 3103 laptop met een Navarro mainboard en een Mobile Sempron 3400 processor. (1.8 Ghz). Aangezien dit type laptop ook wel met krachtigere processors schijnt te bestaan overweeg ik een upgrade. Ik heb hierover weinig kunnen vinden en ook lijken Mobile processors moeilijk te bemachtigen. Heeft hier misschien iemand ervaringen met dit soort upgrades?? Vriendelijke groeten, Henk (in de Ardennen)
  • 1. Duur 2. Alleen de CPU upgraden gaat relatief weinig winst opleveren: geheugensnelheid/snelheid mobo/snelheid harde schijf worden bottlenecks. Je zult een HD hebben met waarschijnlijk 5400 toeren, wellicht slechts met 4200 toeren. Die snelheid is voor de meeste minuten dat je op je lappie werkt van grotere invloed op de totaalsnelheid dan de CPU. Lappies upgraden is vooral van nut als je meer geheugen of een snellere HD inzet. Met vriendelijke groet, Kees (gewoon thuis in het Noorden van het land, in de regen).
  • Zijn op zich wel Turion64 X2 processoren voor te krijgen, maar of dat het geld waard is betwijfel ik. http://www.zercom.eu/index.php?p=35&c=2124&f=1&h=1&s=1&a=99441 Verder is het de vraag of een zwaardere processor geen warmteproblemen op gaat leveren, want dan ben je verder van huis. Bij welke applicaties merk je dan dat je prestaties tekort komt? En hoeveel RAM zit er in die laptop? Misschien is dat verstandiger om te upgraden.
  • Je zou nog zoiets kunnen overwegen: http://tweakers.net/aanbod/advertentie/119420/amd-turion-64-x2-tl-50.html http://tweakers.net/aanbod/advertentie/119400/amd-turion-64-mk-36-(socket-s1)-+-512mb-noname-ddr2-533-sodimm.html
  • Hartelijk dank voor de reacties! Ik heb al ge-upgrade naar 2 GB en de HD is SATA 5400. Het is meer gevoelsmatig dat ik een snellere processor wil :-) Inderdaad is nieuw geen optie, maar ik heb een bod gedaan op die TL50. Thanx! Ciao, Henk (Vroeger in het Hoge Noorden)
  • ik zou een laptop nooit upgraden het upgraden van een laptop is ten eerste al duur en ook is het veel omslagtiger wanneer je dan een echte merkbare upgrade wil uitvoeren op je laptop dan moet je al meer geheugen plaatsen grotere harde schijf plaatsen met meer toeren nieuwe processor dan ben je sewes al meer geld kwijt dan dat je uitgeeft aan een nieuwe buget notebook op dit moment dus mijn advies is gewoon nog even wachten en sparen zodat je binnekort kan uitkijken naar een nieuwe laptop

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.