Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Coolermaster Realpower 620watt

6 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik heb nou een paar dagen een nieuwe voeding (hoe het topic heet ;)) omdat ik een zo stil mogelijke pc wilde. Maar mijn probleem is nu dat ik telkens een bromgeluid hoor wat er even is en dan weer weggaat en weer komt en weggaat....... Zo ongeveer om de 3 seconden hoor ik het en dan valt het weer weg. Heeft iemand enig idee hoe dit weg te krijgen is? Het is namelijk behoorlijk irritant. Alvast bedankt.
  • Kun je iets aan de fan instellen? Want ik neem aan dat het een temperatuurgeregelde fan in de voeding is. 120mm fans kunnen inderdaad brommen.
  • In het BIOS iig niet denk ik. Ik zie nergens hoe ik het zou moeten veranderen. Maar hoe kan een fan er nou voor zorgen dat er een soort zware bass telkens komt. Ik snap echt niet hoe het kan. Is er misschien een ander programma waar ik de snelheid mee zou kunnen veranderen? Volgens mij draait ie al redelijk zacht.
  • Ik had een soortgelijk probleem met mijn vorige pc. Zou het kunnen dat de HDD ergens tegenaan zit? Misschien maakt die wel dat brommende geluid.
  • Nope, ik weet zeker dat het van mijn voeding komt. Ik heb al de harde schijven eruit gehaald maar het geluid bleef. Het is een soort van zoemend geluid wat even weg is en weer komt.
  • Denkelijk een resonantie van die fan, kun je weinig aan doen, de voeding omruilen of er een andere fan in zetten misschien? Overigens heb ik het nog nooit gehoord, ook geen gebrom, bij een 120mm fan, wel een keer bij een 80mm fan bij een bepaald toerental, ging die omhoog of naar beneden, geluid weg.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.