Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Misschien kapot moederbord?

AdamUntitled
13 antwoorden
 • Ik heb zojuist een film gedownload en ik kreeg allemaal rare kraakgeluiden er door heen. Ik heb altijd onboard geluid gebruikt en toen dacht ik van, hey, laat ik mijn oude PCI X-Fi XtremeMusic is proberen. Hij bleef 2 keer hangen en heb hem er daarna ook weer uitgehaald. Ik kreeg bij deze ene film alleen gekraak, voor de rest niet. Toen ik hem een keer wilde afspelen bleef hij ook een keer hangen en kreeg ik last van artifacts, en de computer wilde hierna ook niet meer reageren. Gewoon door de hele film heen van die groen/geel
  ood achtige strepen er door heen.

  Ligt dit aan het moederbord? De kapotte geluidskaart of juist aan de film?

  Bij de muziek en andere films heb ik deze problemen niet, maar waar ik me het meest zorgen om maak was dat de computer bleef hangen met artifacts…


  Groetjes,

  Adam Vermaat.
 • Oppassen met gedownload spul dus. Als de rest van je downloads geen problemen geeft ligt het aan dit exemplaar: wissen maar!
 • [quote:333637419e="KeesA"]Oppassen met gedownload spul dus. Als de rest van je downloads geen problemen geeft ligt het aan dit exemplaar: wissen maar![/quote:333637419e]Ik delete hem zeker, alleen het is jammer, het is een goede film, maarja, dan heb ik altijd nog de bioscoop. Maar ik maak me toch nog zorgen over nadat ik de kapotte geluidskaart er uit heb gehaald dat ik die artifacts kreeg. Dát is echt mijn 'main concern'. Echter de vraag is of defecte hardware ook kan 'infecteren'
 • Neen. Zolang alleen een onderdeel disfunktioneert en geen kortsluiting geeft waardoor ander spul kapot kan gaan is er niets aan de hand.

  Als je geluidskaart kapot is ook de drivers ervan nog even weghalen voor de zekerheid.
 • [quote:1ec90f473c="KeesA"]Neen. Zolang alleen een onderdeel disfunktioneert en geen kortsluiting geeft waardoor ander spul kapot kan gaan is er niets aan de hand.

  Als je geluidskaart kapot is ook de drivers ervan nog even weghalen voor de zekerheid.[/quote:1ec90f473c]Ik wist 70 procent dat hij kapot was, maar ik kon het altijd nog even proberen. Maar juist door die artifacts kreeg ik de indruk dat er iets goed mis was met het moederbord.. Laat het niet zo zijn, want het is een aardig, nieuwe, duur ding.
 • Ik was net een andere film aan het kijken, en ja hoor. Ik kreeg wéér artifacts. En ik kreeg weer strepen in Windows Media Player. En mn computer bleef vast hangen.
 • [quote:caedce2dbf="AdamUntitled"]Ik was net een andere film aan het kijken, en ja hoor. Ik kreeg wéér artifacts. En ik kreeg weer strepen in Windows Media Player. En mn computer bleef vast hangen.[/quote:caedce2dbf]artifacts strepen .
  videokaart kan aan het dood gaan zijn .
 • [quote:157793f356="plextor"][quote:157793f356="AdamUntitled"]Ik was net een andere film aan het kijken, en ja hoor. Ik kreeg wéér artifacts. En ik kreeg weer strepen in Windows Media Player. En mn computer bleef vast hangen.[/quote:157793f356]artifacts strepen .
  videokaart kan aan het dood gaan zijn .[/quote:157793f356]Dat lijkt me echt ontzettend raar. De PC is net 2 maanden oud. En voor die kapotte geluidskaart er in ging deed alles nog perfect.
 • [quote:4f690aa8e7="AdamUntitled"][quote:4f690aa8e7="plextor"][quote:4f690aa8e7="AdamUntitled"]Ik was net een andere film aan het kijken, en ja hoor. Ik kreeg wéér artifacts. En ik kreeg weer strepen in Windows Media Player. En mn computer bleef vast hangen.[/quote:4f690aa8e7]artifacts strepen .
  videokaart kan aan het dood gaan zijn .[/quote:4f690aa8e7]Dat lijkt me echt ontzettend raar. De PC is net 2 maanden oud. En voor die kapotte geluidskaart er in ging deed alles nog perfect.[/quote:4f690aa8e7] wat denk je van statische electiciteit
 • [quote:5c563e0e73="plextor"][quote:5c563e0e73="AdamUntitled"][quote:5c563e0e73="plextor"][quote:5c563e0e73="AdamUntitled"]Ik was net een andere film aan het kijken, en ja hoor. Ik kreeg wéér artifacts. En ik kreeg weer strepen in Windows Media Player. En mn computer bleef vast hangen.[/quote:5c563e0e73]artifacts strepen .
  videokaart kan aan het dood gaan zijn .[/quote:5c563e0e73]Dat lijkt me echt ontzettend raar. De PC is net 2 maanden oud. En voor die kapotte geluidskaart er in ging deed alles nog perfect.[/quote:5c563e0e73] wat denk je van statische electiciteit[/quote:5c563e0e73]Klopt, maar daarom was ook de vraag of zo'n defecte geluidskaart iets anders in de computer kan aantasten? Ik heb me netjes ontladen.
 • Krijg ik ook nog een antwoord?
 • Zet er even een ander videokaartje in, en kijk of de problemen zich dan nog steeds voordoen. Zo niet, is het je videokaart.
 • [quote:05e99edddb="AdamUntitled"]Ik was net een andere film aan het kijken, en ja hoor. Ik kreeg wéér artifacts. En ik kreeg weer strepen in Windows Media Player. En mn computer bleef vast hangen.[/quote:05e99edddb]
  Heb je een moederbord met nVidia chipset uit de 700 serie? In dat geval is het een bekend probleem, er zijn BIOS updates om het op te lossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.