Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

DDR2 in DDR moederbord?

6 antwoorden
  • Kan je DDR2 geheugen in een moederbord doen die DDR 2700 heeft? Ik begrijp dat je dan niet de snelheid van het geheugen haalt, maar past het en werkt het?
  • Nee.
  • [quote:3d985197c2="Lange Pier"]Nee.[/quote:3d985197c2] Kort maar krachtig ;-) Jammer, zag dat DDR2 goedkoper was dan DDR. Nouja, ff opzoek dan maar. Tnx
  • Heb je hamer en beitel voor nodig. En als de reepjes erin zitten ook een nieuw moederbord. DDR, DDR2 en het nieuwste DDR3 hebben allemaal hun eigen geheugensloten en passen niet in elkaars huisje. Hoewel er nu wel DDR2/DDR3 moederborden zijn waar een deel van de geheugenslots voor DDR2 en een deel voor DDR3 geschikt is. Er wordt op de forums genoeg tweedehands DDR geheugen aangeboden uit (de per definitie oudere) systemen die vervangen worden en die in onderdelen verkocht worden. Daar DDR geheugen in veel mindere mate dan DDR2 overklokt is heb je weinig kans op tweedehandsreepjes die niet meer jofel zijn. Kijk eens op Hardware.info, Tweakers etc. Ik zie ze daar vaak voorbijkomen. In de shops zijn ze duur want een incourant artikel: de huidige gefabriceerde moederborden maken al lang geen gebruik meer van DDR (1). Het is als onderdelen kopen voor een klassieke auto: hoe ouder hoe duurder.
  • DDR is de laatste maanden ook behoorlijk in prijs gedaald. Gewoon goed zoeken, of inderdaad tweedehands nemen. Voorbeeld: http://tweakers.net/pricewatch/88958/kingston-valueram-kvr400x64c3ak2-2g.html Dit kostte nog niet eens zolang geleden 90 euro of meer. 2GB modules zijn wel onbetaalbaar (€ 150+).
  • [quote:e38eb9cb87="gerben"]DDR is de laatste maanden ook behoorlijk in prijs gedaald. Gewoon goed zoeken, of inderdaad tweedehands nemen. Voorbeeld: http://tweakers.net/pricewatch/88958/kingston-valueram-kvr400x64c3ak2-2g.html Dit kostte nog niet eens zolang geleden 90 euro of meer. 2GB modules zijn wel onbetaalbaar (€ 150+).[/quote:e38eb9cb87] Mja, misschien inderdaad ff MP afstruinen ofzo ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.