Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Reboot na reboot !

Anoniem
enesk
9 antwoorden
 • ik heb een nieuw pc samengesteld en heb er meteen last van een week nadien. Eerst verliep alles soepel en werkte alles maar sinds gisteren blijft de computer rebooten zonder dat ik enig beeld zie op de monitor. Ik hoor geen beepjes of dergelijke. Ik dacht dat het aan de mobo lag dus gewisseld,maar weer het zelfde probleem. Opmerkelijk is wel als ik de kleine 12v kabel van de mobo trek, de pc niet reboot maar ik krijg eveneens geen beeld te zien. Iemand enig idee, ik ben hopeloos verward.
 • Graag wat meer info;
  zie je bij het opstarten het bios scherm ?
  of blijft het scherm echt volledig zwart ?
 • [quote:32d33dbdf6="Eddy X"]Graag wat meer info;
  zie je bij het opstarten het bios scherm ?
  of blijft het scherm echt volledig zwart ?[/quote:32d33dbdf6] neen ik krijg helemaal geen videosignaal dus scherm blijft zwart. Ook geen geluid.de reboots gebeuren heel snel achter mekaar met 1sec interval.Wat hardware betreft; gigabyte p35-ds4,ocz 2x 2gb ddr2 pc8500,480wat xilincepower,nvidia 9800gt,c2d e8400 @ 3.00ghz standaard.
 • Lastig geval :?
  Videokaart is een mogelijkheid, maar niet 100% zeker, software is uit te sluiten vermits je geen bios-scherm hebt.
 • Ik weet bijna wel zeker dat het aan je voeding ligt, deze is veel te zwak voor jouw systeem (+12,0 V1: 13A • +12,0 V2: 14A).

  Je kunt proberen hem terug te brengen en in te ruilen voor bijvoorbeeld een Antec Earthwatts met minimaal 500W. Vergeet niet dat de voeding de belangrijkste factor is voor een stabiele computer. Bespaar daar dus ook nooit op, en koop alleen voedingen van goede kwaliteit.
 • Zelf dacht ik aan de videokaart, omdat bij het loskoppelen van de 12V stekker de PC niet herstart.
  Die 12V stekker is toch juist bedoelt om de videokaart te voeden (of heb ik het fout ?)
  :roll:
 • [quote:3f2e811df6="Eddy X"]Zelf dacht ik aan de videokaart, omdat bij het loskoppelen van de 12V stekker de PC niet herstart.
  Die 12V stekker is toch juist bedoelt om de videokaart te voeden (of heb ik het fout ?)
  :roll:[/quote:3f2e811df6]

  Neen niet die van de videokaart, het is de stekker die je achter de CPU plaatst. Dat is ook een 12V stekker van 4 tot 8 pinnetjes.
 • Gisteren de computer naar een computerzaak gebracht voor het mogelijke probleem te vinden. Vandaag even teruggehaald en ik krijg te horen dat ze alle mogelijke stappen hebben uitgevoerd en alleen maar concluderen dat het aan de moederbord ligt. Nu moet ik wel even zeggen dat die moederbord 1 dagje oud is omdat ik die heb verwisseld. Ik had zelf al nare gevoelen dat het aan de mobo lag en had ik deze dus gewisseld.

  Na de verwisseling wist ik wel vrijwel zeker dat de voeding niet genoeg was, maar dat is ook niet de oorzaak omdat de pczaak waar ik het heb gebracht de mobo getest heeft met een 570W voeding.

  Ik ben wanhopig aan het zoeken op fora maar vind geen enkel oplossing.
 • Ook een nieuw moederbord kan DOA zijn, maar als je de PC boer niet geloofd. tja.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.