Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem hardeschijf.

IDarken
7 antwoorden
 • Ik had eerder vandaag een eerdere vraag gesteld betreft RAID 0. Nou ben ik bang dat RAID 0 nog ff op zich moet laten wachten. Ik was van plan om een RAID 0 array aan te maken met 2 Samsung F1 schijven die beidde 1Tb groot zijn.

  Nou heb ik beidde shijven nog helemaal niet goed onderzocht en had ze gister pas in mijn pc gezet. Het probleem is dat een van de hardeschijven niet in deze computer staat. op de andere samsung harddisk staat nu windows xp pro die wel gewoon 1 TB groot is. In de BIOS en in schijfbeheer kan ik ze echter wel vinden. En in schijfbeheer staat dat de schijf maar 7,86 GB groot is i.p.v. 1Terabyte. Ik dacht dat het formatteren van de schijf wel eens zou kunnen helpen. En ik heb dit dus ook gedaan. probleem is dat als het formatteren bijna klaar is krijg ik een error en die zegt dat het formatteren niet voltooid kan worden.

  Snel formatteren ook bekend als commando "Format /q" wil ook niet werken en geeft dezelfde melding. Echter bevond de schijf zich nu wel in deze computer. Maar was nog steeds 7,86Gb in grootte. Op internet lees ik er niks over. Misschien dat jullie er wat mee kunnen.
 • Toevallig een Gigabyte P35 bordje?
 • Nee een Asus P5E. Zoek naar de post "RAID 0" ook op bladzijde 1. Daar staan de systeem specs. Wat is het probleem met een gigabyte P35 bord dan.
 • De nodige Samsungs 1 TB worden maar voor een miniem deel herkend op deze Gigabytebordjes. Ikzelf heb er drie moeten terugsturen.

  Draai dit progje eens op de brakke schijf. Heeft bij mij geholpen.
 • Zal dat progje ff proberen. Moet er wel bij zeggen dat de samenwerking van de hardware er weinig mee te maken heeft. Want het is ten eerste ene asus mobo en het vreemde is dus dat 1 van de 2 Samsung F1 schijven wel herkend word. Daar draai ik nu ook Windows op.
 • Harstikke bedankt dude. Volgens mij heeft het gewerkt. In schijfbeheer had ik nu een partitie van 941GB en die oude van 7,86GB die ik verwijderd heb en ben nu de hele schijf aan het formatteren.

  Hopen dat dit ook goed gaat.

  Ik heb echter nog wel een vraagje. Ik vraag me nu wel af of die Samsung schijf nou wel heel betrouwbaar is. Na al dit gekloot. Ik bedoel. Die andere schijf wordt wel meteen herkend. En ik ga ze zo beidde in RAID 0 draaien. Kan ik nou met zekerheid zeggen dat de schijven het beidde nou gewoon goed doen.

  Want ik verwacht wel dat (Indien ik verder gewoon goed omga met mijn pc) dat de komende 2 jaar mijn schijfjes het zouden moeten uithouden.
  als het al niet langer is
 • Kan maar 1 ding zeggen: bij mij werkt de schijf nu een half jaar voor 100%. Het progje is ook niets ingrijpends: gewoon even de hik wegwerken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.