Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

sata schijven omwisselen

6 antwoorden
  • sinds kort heb ik een nieuwe pc laten samenstellen, waarbij na wat problemen het moederbord is vernieuwd (asus P5Q) Nu functioneert de pc prima, maar de 2 harde schijven zijn verwisseld. Schijf 1 is mijn data, en schijf 2 is de "C"schijf geworden.( ook zichtbaar in schijfbeheer, dan weliswaar 0 en 1) Ik vind dit erg verwarrend o.a. bij maken van backups e.d. waarbij het programma dit opmerkt. Let wel in "deze computer"staat normaal een c en d schijf vermeld. Ik heb al veel geprobeerd ook in de bios e.e.a verandert maar lukt helaas niet. Kan uiteraard terug naar de winkel gaan maar deze is niet direkt in de buurt, en denk dat het misschien eenvoudig is op te lossen zonder een herinstallatie. Wie weet hoe ik dit omzet en weer mijn c schijf weer de eerste schijf is?
  • Al eens geprobeerd de sata kabeltjes te wisselen?
  • Bedankt Gerben, het is nu opgelost. ik had dat ook al gesuggereerd bij de computerwinkel, maar zeiden dat dat niet hoefde. Ik moest wel even in de bios aanpassen dat hij nu van de andere schijf boot, en klaar is kees. Zo zie je maar weer toch op je intuitie afgaan. Wat kan het leven af en toe eenvoudig zijn.
  • Tenzij je NIET weet wat je doe (NIET doen dan) is via je configuratiescherm naar "prestaties en onderhoud"gaan. Dan kies je voor "Systeembeheer". Vervolgens "computerbehher". Dan, onder OPSLAG kan je "schijfbeheer" vinden. Hier zul je de schijven vinden, 0 en 1. Deze kan je dus andere 'schijfletters' geven. Even schuiven en kiezen. NOGMAALS, als je NIET weet wat je doe, AFBLIJVEN!!! Anders, succes.
  • Je kunt de c: schijf niet hernoemen, zonder windows onbruikbaar te maken. Maar de schijfletters zijn hier niet het probleem. Het gaat om de volgorde waarin het systeem de fysieke schijven detecteert.
  • Precies zoals je het zegt Gerben

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.