Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Audio controller en tv kaart gaan niet samen

None
14 antwoorden
 • Ik heb een Packard Bell PC (X1170) waar ik een tv-kaart (Hauppauge PVR150) bij wilde zetten. De PC weigerde daarna op te starten en gaf het volgende blauwe schermbericht "The bios in this system is not fully ACPI compliant".
  Ik heb daarna in de BIOS een aantal zaken uitgeprobeerd en kwam erachter dat wanneer ik de HD audio controller (geintegreerde Realtek) uitschakelde de PC wel weer opstartte. Helaas werkt nu de TV kaart wel maar er is geen geluid meer.
  Heeft iemand een idee hoe ik dit moet oplossen?
  MVG Nico
 • geintegreerde Realtek) uitschakelde
  misschien een goedkoop sb kaartje
 • 1. Kun je het geluiduitgangetje van de TVkaart niet verbinden met de line in van de geluidskaart…? m.a.w. zit er geen line out op je tv kaart? dan maakt het niet uit dat je driver voor het geluid van je videokaart crasht…
  Zo werkten de oudere tv kaarten vroeger nl. allemaal…..

  2. kunt ook een ander pci slot gebruiken voor je tv kaart… willen namelijk nog wel eens op een gezamelijk kanaaltje werken en dan krijg je dit soort problemen ook…
 • Bedankt voor jullie reacties.
  - Een ander PCI slot heb ik geprobeerd maar dat werkt niet.
  - Het doorverbinden van de line-out van de tv-kaart naar de line-in van de audiocontroller werkt ook niet want de audio-kaart staat op disabled in de Bios. Wanneer ik deze in de bios aanzet, start de pc namelijk niet op.

  Zijn er geen mogelijkheden om in de bios iets anders in te stellen?
 • Hopelijk biedt een andere geluidskaart de oplossing. DOorlussen van audio lijkt me niet echt zinnig omdat de video/audio drivers van de TV-kaart dezelfde zijn. Het is ook de vraag of op die TV-kaart wel een audio uit zit.
 • De PVR 150 voelt zich pas lekker als hij over een uniek, dus niet gedeeld IRQ beschikt.

  Met wat geluk heb je een PCI slot dat niet gedeeld is, uitproberen met de kaart in de andere PCI sloten te plaatsen.

  Controleren in system properties of de kaart niet gedeeld wordt.  [img:f24f7c95c5]http://www.keil.com/support/man/docs/mcb2140/mcb2140_devmgr_usbaudio.png[/img:f24f7c95c5]

  [img:f24f7c95c5]http://www.petri.co.il/images/speed_int1.gif[/img:f24f7c95c5]
 • [quote:949545c43b="Hans.Vosman"]Hopelijk biedt een andere geluidskaart de oplossing. DOorlussen van audio lijkt me niet echt zinnig omdat de video/audio drivers van de TV-kaart dezelfde zijn. Het is ook de vraag of op die TV-kaart wel een audio uit zit.[/quote:949545c43b]

  De PVR 150 heeft zowel video als audio onboard, dat stuurt hij over de PCI bus door, dus geen kabeltjes doorlussen voor deze kaart.
 • Bedankt voor de suggesties en reacties!

  Ik heb de TV-kaart in beide PCI-slots geprobeerd. In de ene wordt IRQ 16 gebruikt in de ander IRQ17. Beide IRQ's zijn vrij (ze worden door geen van de andere apparaten gebruikt).
  Ik kan helaas ook niet de IRQ toewijzing aanpassen in de BIOS.

  Zijn er nog andere ideeen?

  MVG

  Nico
 • Al aan een Bios update gedacht,
 • Bios-update had ik reeds gedaan. Ook dat hielp niet
 • Kan je hier wat vinden:

  http://www.hauppauge.com/site/support/support_pvr150.html

  Will the WinTV-PVR-150 work in a PCI-X slot?

  Yes it will, however, there is a hardware change that is needed. Please contact our Tech Support for information on how to get your card PCI-X compatible

  En je hebt toch de MSI TV kaart verwijdert, die zou standaart in deze pc zitten.
 • Er zijn maar 15 IRQ's beschikbaar, waarvan 6 vrij te besteden, indien de ACPI in de bios op enabled staat, dan deelt windows virtuele IRQ's uit.

  Als je de ACPI hebt aanstaan en de IRQ's en DMA kanalen niet handmatig in de bios kan toewijzen, die DMA kanalen zijn in dit geval denkelijk nog belangrijker, zou je de ACPI uit kunnen schakelen om te kijken of de PC nu wel doorstart, als dat zo is kun je in apparaatbeheer de IRQ's en DMA kanalen handmatig instellen.
 • IN de Packard Bell die ik gekocht heb zat niet standaard een TV-kaart. Ik wil de kaart ook niet in de PCI-e slot stoppen (daar zit de grafische kaart al) maar in een gewoon PCI-slot. De verwijzing naar de nieuwe software/driver had ik nog niet (bedankt daarvoor!) maar die lost dit niet op. Want de PC start gewoon niet op met de TV-kaart in het PCI-slot.

  Ik denk inderdaad ook dat het aan de ACPI ligt maar ik kan deze niet uitschakelen in de BIOS (staat standaard aan en is niet te beinvloeden).
 • Een PCI kaart kun je niet in een PCI-e slot proppen en een PCI-x zit niet of zelden op moederborden, dat kun je ook vergeten.

  Test die kaart eerst eens in een andere PC want een PCI tv kaartje zou gewoon moeten werken in elke PC.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.