Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nu echt een probleem!

Belsat
6 antwoorden
 • Hallo allemaal!

  Sinds gisteren doen de USB poorten het niet meer en het geluid komt heeel laag door, zoals een 78 toeren plaat die op 33 toeren wordt afgespeeld….

  Ik heb de BIOS nagelopen en systeemherstel uitgevoerd, zonder resultaat. Het gaat om een K8N-E DeLuxe MB, 3200+ processor, 2 GB geheugen.

  Als ik de chipset drivers (o.a. audio) opnieuw wil installeren krijg ik een BSOD….

  Kan iemand wat met deze symptomen???

  Ciao, Henk
 • Ik heb kort geleden een K8N-Daimond bord geplaatst in mijn systeem en daar ondervond ik dezelfde problemen na het installeren van de chipset drivers, elke keer na installatie een BSOD. Via de installatie CD van XP een repaire uitgevoerd en vervolgens heb ik de chipset drivers bij NVIDIA gedownload en toen had ik het probleem niet meer. Deze waren ook een stuk nieuwer dan die bij MSI op de site. Weet niet welk chipset op je moederbord zit, maar zou eens kijken bij de fabrikant van de chipset voor drivers.
 • Check apparaatbeheer. Is voor de USB poorten de juiste USB2 Enhanced controller geinstalleerd?

  C:\WINDOWS\system32\drivers\usbehci.sys
 • @ Obi-wan: ja hoor, usbehci.sys staat in zowel apparaatbeheer als in c:\windows\system32\drivers

  @ Phaldmmor: Ik denk dat bij jou de repair via de Windows CD de reddende factor was. Kun je je nog herinneren hoe je dat gedaan hebt? Ik ben namelijk als de dood al mijn data te verliezen…. Alleen, de enige legale versie die ik heb is heel oud, nog zonder Service Packs :-)

  Ik moet ook een bekentenis doen: Schiet me te binnen dat ik gisteren heb gespeeld met nvsystemutility en zowel de FSB als de AGP frequentie tijdelijk opgeschroefd heb. Kan dit leiden tot Beschadiging van het mainboard? De chipset is NForce 3-250.

  Ciao, Henk
 • En toen was het stil…..

  Anyway, uiteindelijk de kast maar eens opengeschroefd en allerlei connectors los en weer vast gekoppeld.

  Et voilà, alles werkt weer!

  Copmputers blijven onnavolgbaar :-)

  Ciao, Henk
 • Sorry voor de late reactie, was gisteren druk met andere dingen 8)
  Fijn dat het probleem is opgelost. Windows XP had ik gerepareerd door de Windows XP installatie cd in de computer te steken en hiervan op te starten. Dan allles gewoon volgen tot je de optie krijgt repaire en dan selecteer je de huidige installatie, gaat hij van alles herinstalleren en na herstart werkt het weer. Hij gooit geen data weg, kan wel zijn dat instellingen verdwijnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.