Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Jumper Settings

None
13 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Een week geleden startte mijn computer niet meer! Toen ik hem had geopend zag ik dat er kabeltjes los waren. Ik had toen mijn moederbord boekje erbij gepakt en gekeken wat voor soort kabeltjes het waren. Het waren de kabeltjes van de Jumper Settings, zo stond het in ieder geval in het boekje. Ik had alles gedaan wat er in het boekje stond, maar mijn pc ging nog steeds niet aan. Wie kan mij hiermee helpen? Type moederbord: Intel 440BX AGPset. Het zijn allemaal kleine kabeltjes die eruit zijn. Zoals: Power ATX, HDD Led en Speaker Connector.

  Bedankt voor uw begrip!
 • in prencipe heb je alleen het kabeltje van de Power ATX nodig. de rest is niet essentieel.. sluit die aan en test het nog eens, werkt dit niet, kijk dan of het moederbord wel sttrom krijgt op de 20pins aansluiting
 • 20 pins aansluiting? Dit gaat toch over je power Led, Hdd Ledd, en reset + Power Switch?

  Dat zit laat maar zeggen rechts onderin op je MoBo (in de meeste gevallen). Kleine stekkertjes van je Kast naar je moederbord. Die gaan er bij toeval uit, is bij mij ook al eens gebeurd. Simpelweg er terug in pluggen. Meestal zitten die stekkertjes ook op een soort ''bordje''(Ben de naam even vergeten :oops: ) Dus dan kan je ze allemaal tegelijk in pluggen. Dit voor het gemak.
 • het is een oud moederbord gok ik (AGP enzo) dus als je de powerconnector aansluit moet het systeem iig aan POST beginnen. doet hij dat niet is of de chipset kapot, of de cpu kapot, of het mobo kapot……of……de 20pins ATX voeding ;)
 • Oke bedankt allemaal ik zal het proberen en later even melden ;)
 • Volgens mij heb je het mis. Je 20/24 pin ATX kabel gaat echt niet zomaar los komen, daar moet je aardig wat kracht voor zetten. Ook zit er op die kabel een soort ''hendeltje'' wat je in moet drukken, alvorens hij los wil komen.

  [quote:a3fee406d8]Toen ik hem had geopend zag ik dat er kabeltjes los waren.[/quote:a3fee406d8] Kabeltjes…. Ik vind de 20 pin groot genoeg om de titel ''Kabel'' te krijgen. Het is dus hoogst waarschijnlijk dat het niet de 20 pin kabel is ;).

  Verder praat hij over : Power ATX, HDD Led etc. Dat zijn genoeg redenen dat het NIET de 20 pin is. Ik weet niet of je al eens die kabeltjes heb gezien? Maar die lopen van je kast, naar je moederbord. In mijn Antec zijn het kleine witte kabeltjes. Je moet ze even inpluggen.

  [quote:a3fee406d8]Power ATX[/quote:a3fee406d8] Deze is geunplugged, en dat is ook de reden dat hij niet wil opstarten. Nu kan je wel op de startknop blijven douwen, maar als het MoBo geen signaal krijgt, houd het op toch? Een kwestie van je moederbord boekje (nog eens) erbij pakken, en kijken waar die kleine kabeltjes nou horen ;)
 • Ik bedoel met Power ATX 1 kabel die in 1 pin moet ;) Niet die van me voeding komt.
 • [quote:4a89ea9eea="joost78"]Ik bedoel met Power ATX 1 kabel die in 1 pin moet ;) Niet die van me voeding komt.[/quote:4a89ea9eea] uhu, dacht ik al. Maar weet je waar je hem moet inpluggen? Dat staat vast wel in je MoBo boekje ;)
  Bij de Asus Maximus Formula moet dat hier:
  [img:4a89ea9eea]http://img411.imageshack.us/img411/8881/aslp3.th.jpg[/img:4a89ea9eea][img:4a89ea9eea]http://img411.imageshack.us/images/thpix.gif[/img:4a89ea9eea]
 • U heeft gelijk; in het boekje staat er ook iets over. Ik plaats hem erin maar mijn pc start wel, maar de monitor gaat op stand-by :?
 • Misschien dat je toen je die stekkertjes plaatste, even de videokaart lichtjes aantikte. Hierdoor kan hij iets uit het slot zijn gekomen. Dus duw nog eens extra op de videokaart.

  Heb je trouwens je monitor goed aangesloten? Dus je Vga/Dvi kabel er nog eens goed in drukken.
 • Ja, alles zit nu goed maar mijn pc start nog steeds niet…
 • Start je pc nou niet op? Of heb je geen beeld?

  Controleer zoiezo nog eens extra of alles goed erin zit. Maar controleer ook de kabel van je Pc, naar je Beeldscherm. Als die er niet goed in zit, kan hij ook aangeven dat hij 'No Signal' krijgt.
 • Tja, dan maar eens de standaardriedel proberen?

  ————————————————————————————

  Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken.
  Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is.

  Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu
  erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios,
  of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf.

  Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even
  onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de
  videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen.

  Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je
  biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen
  signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of
  jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen.

  Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting.

  Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer
  biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel
  beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed.

  Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.