Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Heatsink maakt geen contact

10 antwoorden
  • Vannacht niet geslapen van onderstaand probleem en 2 linkerhandjes. Heatsink is losgekomen van moederbord. Ik heb de lijm ervan af gehaald en de pc (tower) op zijn kant gelegd en heatsink erop gelegd om te testen of hij het nog deed. En hij deed het zolang ik met mijn duim erop druk. Gisteren werkte het niet meer, pc start niet op en begint te piepen, pc ziet de heatsink niet meer hoe hard ik ook erop druk. Zeg me asjeblieft niet dat het moederbord nu vervangen moet worden. PC draait normaal als een tierelier en dan valt zo'n geplakt blokje eraf en alles is afgelopen ? Iemand tips ? Ik heb inmiddels al het kleine metaalkleurige plaatje waar de heatsink op moet schoongemaakt met alcohol, zonder resultaat. Opstarten piepen en geen beeld. Maak me gelukkig :) en alvast bedankt want hoe dan ook deze pc laat ik niet ten onder gaan.
  • wat bedoel jij met heatsink . is het een chipset cooler . is het de cpu cooler .
  • Weet ik niet precies het is een blokje met een ribbelig oppervlak en zit naast de grafische kaart. En er staat AOPEN op met 2 haakjes aan de zijkanten die nergens voor dienen want hij was geplakt. Zo ziet hij eruit: http://images.anandtech.com/reviews/motherboards/AOpen/ak86l/k8t800.jpg en moet hierop komen: http://www.tweakers.net/ext/i.dsp/1082999170.jpg
  • [quote:9f99640d0d="Blauwe20"]Weet ik niet precies het is een blokje met een ribbelig oppervlak en zit naast de grafische kaart. En er staat AOPEN op met 2 haakjes aan de zijkanten die nergens voor dienen want hij was geplakt.[/quote:9f99640d0d] dus het is een chipset cooler . die haakjes zijn er om de centeren . een nieuwe halen van zalman . of plakken met wat plakspul
  • De pc herkent de Heatsink niet meer? Dat kan kloppen ja :P. Een heatsink kan ook niet worden herkent door je MoBo. Maar dan praten we dus over de NorthBridge koeling, dat is een kwestie van nieuwe koelpasta kopen. Bijvoorbeeld Arctic Silver 5. Wordt over het algemeen nog als de beste gezien. Een bolletje ten grootte van een ert erop smeren, en vervolgens de Koeling er weer op. Het wordt vanzelf uitgesmeerd dan. Sommigen smeren het zelf ook nog uit, maar dat is niet nodig. Die 2 klipjes dienen dus om hem vast te zetten. Ikzelf heb schroefjes, wat veel makkelijker is. Overigens kan zo'n chipset koeler niet zomaar loskomen, dan heb je hem waarschijnlijk iets te hard aangepakt, of binnenin zitten klooien.
  • Volgens mij, en ik spreek als leek, is hier iets aan de hand met het metalen plaatje dat ik laat zien in mijn tweede link van vorig bericht. Een metaalkleurig vlak van een vierkante centimeter, deze moet contact maken met de heatsink. Eventueel een domme vraag maar Het piepen kan toch niet te maken hebben met een kapotte heatsink, communiceert deze met het moederbord ? Het piepen komt toch omdat de sensoren (?) in dit metaalkleurig vlak op het moederbord geen contact met IETS detecteren ? Zo'n heatsink zit toch geen software of zo in, dat geleid alleen warmte ? ALs dit laatste onzin is hoor ik het graag want als mijn verhaal klot kan ik net zo goed een stukje metaal of kunststof bij het opstarten op dat vlakje op het moederbord drukken om te testen of het aan het moederbord ligt.
  • [quote:eb5a43a09d="Blauwe20"]Volgens mij, en ik spreek als leek, is hier iets aan de hand met het metalen plaatje dat ik laat zien in mijn tweede link van vorig bericht. Een metaalkleurig vlak van een vierkante centimeter, deze moet contact maken met de heatsink. Eventueel een domme vraag maar Het piepen kan toch niet te maken hebben met een kapotte heatsink, communiceert deze met het moederbord ? Het piepen komt toch omdat de sensoren (?) in dit metaalkleurig vlak op het moederbord geen contact met IETS detecteren ? Zo'n heatsink zit toch geen software of zo in, dat geleid alleen warmte ? ALs dit laatste onzin is hoor ik het graag want als mijn verhaal klot kan ik net zo goed een stukje metaal of kunststof bij het opstarten op dat vlakje op het moederbord drukken om te testen of het aan het moederbord ligt.[/quote:eb5a43a09d] jij dacht zeker Aopen dus ik maak het even open . het is inderdaad om de chipset cool te houden . en zo te zien is het een bord van voor de tweede golf oorlog socket 370??
  • Tja, koelpasta had ik er natuurlijk al opgedaan maar het is nog steeds piepen en geen beeld. Overigens gaat het hier om een pentium4 dus een jaar of 4/5 oud, maar tot voor kort nog een perfecte machine. Maar goed ik rommel nog wat aan deze week, misschien moet de koelpasta nog wat drogen of zo.
  • misschien is ie oververhit geraakt en daardoor de lijm stuk gegaan en vervolgens overleden?
  • Er is zowaar een wonder gebeurd, hij doet het weer ! De erwt van NHubregtse heeft me ertoe bewogen nog wat meer koelpasta erop te gooien al geloofde ik er niet echt meer in. Na 200 keer opstarten en piepen hoor ik geen piep en zag ik lettertjes op mijn beeldscherm verschijnen. Dan zie je een UFO langsvliegen. Dus het zat hem in de hoeveelheid koelpasta terwijl ik er toch al aardig wat op gesmeerd had. En nu naar de volgende uitdaging en dat is [u:562812a00b][b:562812a00b]zonder problemen[/b:562812a00b][/u:562812a00b] vastplakken. Een ieder bedankt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.