Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus P5Q3 Deluxe vast na stanby

None
18 antwoorden
  • In slaapstand zetten en binnen 10 minuten terug opstarten is geen probleem.

    Wanneer langer gewacht wordt dan start ie op harde schijven en koelers beginnen te draaien, maar verder zit het systeem dan muurvast.

    Uitzetten van de PC en opnieuw power knop indrukken leidt dan tot een herstart.

    Het gaat hier over Standby S3, Hibernate en S1 werkt wel goed.

    Ben niet de enige met dit bord met dit probleem na enig google zoekwerk blijkt.

    Heb alle Bios versies getest sedert 601 tot de laatste 1406, zonder verbetering.

    Verder werkt ie als een speer, dit is het enige probleem aanwezig.

    Ook met minimale aangesloten hardware blijft het probleem.
    (enkel HD & Vga).
  • Hardware:
    <<< System Summary >>>

    > Mainboard : Asus P5Q3 DELUXE

    > Chipset : Intel P43

    > Processor : Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2500 MHz

    > Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR3-SDRAM )

    > Video Card : ATI Radeon HD 3400 Series

    > Hard Disk : SAMSUNG (1000 GB)

    > Hard Disk : ST3250824AS (250 GB)

    > Hard Disk : ST360021A (60 GB)

    > Hard Disk : ST380013AS (80 GB)

    > DVD-Rom Drive : PLEXTOR DVDR PX-740A SCSI CdRom Device

    > DVD-Rom Drive : PLEXTOR DVD-ROM PX-116A SCSI CdRom Device

    > Monitor Type : Samsung SyncMaster - 19 inches

    > Monitor Type : LCDTV - 40 inches

    > Network Card : Marvell Semiconductor (Was: Galileo Technology Ltd) Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller

    > Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3

    > DirectX : Version 9.0c (juli 2008)
  • Wat een respons zeg


    [img:ce808f028f]http://i65.photobucket.com/albums/h206/hummievandertonnekreek/wakker.jpg[/img:ce808f028f]
  • Is het probleem plotseling opgetreden, of altijd al zo geweest?

    Je zegt dat S1 wel goed werkt. Als je wisselt tussen S1 en S3, waar stel je dat in? In je BIOS, of in Windows, of allebei? (De reden dat ik dit vraag is, omdat ik met mijn Asus moederbord, die standaard op S1 stond, ik zowel in het BIOS als in Windows moest switchen naar S3)
  • In Bios staat ie op Auto: Windows kiest dan S3 als slaapstand, hij gaat dan perfect in S3 Slaapstand.

    In Bios op S3 zetten , gaat ie ook in S3 slaapstand.

    In Bios op S1 zetten gaat ie ook in S1 slaapstand en komt ie er ook steeds uit.

    Echter bij S3 slaapstand komt ie niet terug na meer dan 10 minuten (systeem muurvast).
    Na enkele minuten wachten gaat het wel goed.

    Bij S1 gaat het altijd goed.

    Ik heb een vermoeden dat er wat mis gaat in het geheugen, immers bij S3 wordt alles daar opgeslagen.

    In Bios staat alles op auto wat Ram betreft.

    Asus P5Q3 deluxe wifi-AP@ + Corsair Twin CM3X1024-1333C9DHX

    Het probleem is er al van in het begin
    En Waar in Windows (XP) zet je S3 als voorkeur

    Zie Cpu-z dump hieronder
  • Property Value
    Manufacturer ASUSTeK Computer INC.
    Model P5Q3 DELUXE
    Version Rev 1.xx
    Serial Number MS1C86BLU300834

    North Bridge Intel P45 Revision A2
    South Bridge Intel 82801JR (ICH10R) Revision A2

    CPU Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
    Cpu Socket Socket 775 LGA

    System Slots 7 PCI

    Memory Summary
    Maximum Capacity 4096 MBytes
    Maximum Memory Module Size 2048 MBytes
    Memory Slots 4
    Error Correction None

    Property Value
    Number of CPU(s) One Physical Processor / 4 Cores / 4 Logical Processors / 64 bits
    CPU Full Name Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
    Vendor GenuineIntel
    CPU Name Intel Core 2 Quad Q9300
    CPU Code Name Yorkfield
    Platform Name Socket 775 LGA
    Revision M1
    Technology 45 nm
    Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, ET64, XD, VMX, SMX, EST
    Original Clock 2500 MHz
    Original System Clock 333 MHz
    Original Multiplier 7.5
    CPU Clock 2502 MHz
    System Clock 333.3 MHz
    FSB 1333.3 MHz
    L1 Data Cache 4 x 32 KBytes
    L1 Instructions Cache 4 x 32 KBytes
    L2 Cache 2 x 3072 KBytes
  • [quote:33826d3398="Pceetje"]En Waar in Windows (XP) zet je S3 als voorkeur[/quote:33826d3398]

    Download de microsoft-tool "dumppo.exe": http://jc.bellamy.free.fr/download/dumppo.exe

    Plaats hem ergens in een systeemmap (ik heb hem zelf in Windows\System32 gezet).

    Voer in een command-venster het volgende uit:
    [code:1:33826d3398]dumppo.exe admin[/code:1:33826d3398]

    Dan zie je een aantal Windows instellingen met betrekking tot Energiebeheer. Interessant is hier de min en max sleep state. Max zou S4 moeten zijn (hibernate). De min zou S3 moeten zijn, maar is mogelijk S1. Als het S1 is, kan je hem op S3 zetten met het commando:
    [code:1:33826d3398]dumppo.exe admin minsleep=S3[/code:1:33826d3398]
    (Daarna rebooten)

    Bij mij was het namelijk zo dat toen ik Windows installeerde, mijn BIOS op S1 ingesteld stond, en daardoor Windows dat overnam. Toen ik later naar S3 overschakelde, ging Windows niet mee. Bij mij resulteerde dat in een ander probleem, maar wellicht heeft jouw probleem dezelfde oorzaak. Het kan geen kwaad om dit even uit te proberen.
  • dumppo uitgevoerd en op min S3 gezet , in bios S3 ingesteld als sleep mode.

    PC terug opgestart, in slaapstand gezet, half uur gewacht, power knop ingedrukt en ja hoor terug muurvast.

    Stroom moet er dan af om hem terug aan de gang te krijgen.

    Dus probleem blijft, pc gaat terug aan indien niet langer dan 10 min in slaapstand S3, indien langer zit hij vast.

    Betreft mem settings in Bios alles staat op auto , niets is overgklokt.
  • Hmm raar inderdaad, is het echt een vastloper, of start je PC wel, maar krijg je geen beeld?

    In mijn Asus BIOS heb ik een optie genaamd 'repost video on S3 resume'. Misschien dat je die instelling kan proberen te veranderen (dus aanzetten als hij uit staat, uitzetten als hij aan staat).

    Want misschien loopt je PC niet vast maar heb je alleen geen beeld?
  • Zit echt helemaal vast , die instelling had ik al geprobeerd.
  • Dan weet ik het ook niet echt denk ik…

    Zou je misschien je BIOS instellingen m.b.t. Power hier kunnen posten, misschien dat daar nog iets raars in te vinden is?
  • Voorlopig op S1 gezet een oplossing is blijkbaar niet te vinden.

    Via Google zijn er velen met hetzelfde probleem en Asus borden,
    mij lijkt het dat de stroom na een 15 tal minuten van de ram modules verdwijnt, waarna je niet niet meer uit slaapstand komt.

    Want met S4 hibernate gaat het wel goed, daar wordt de opstart info op de harde schijf bewaard, Bij S3 in het geheugen.

    Afwachten,
  • Ja dat klinkt niet onlogisch dat zoiets de oorzaak is…

    Zou je niet Asus kunnen mailen? Of jouw probleem op een Asus forum plaatsen?
  • Is geplaatst op Asus Forum, voor opvolging >

    http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20081101022347140&board_id=1&model=P5Q3%20Deluxe/WiFi-AP%20@n&SLanguage=en-us
  • Zou het niet kunnen zijn dat Windows XP niet overweg kan met dit moederbord, in alle logica ontwikkeld men nu al de hardware voor Vista.

    John
  • [quote:346be2abd8="osjohn"]Zou het niet kunnen zijn dat Windows XP niet overweg kan met dit moederbord, in alle logica ontwikkeld men nu al de hardware voor Vista.

    John[/quote:346be2abd8]

    Asus heeft ondersteuning vanaf Win 2000 SP4 tot en met Vista, alsmede Linux > 2.4.
  • Probleem is opgelost (eindelijk), memtest gaf aan dat beide modules o.k waren (vier uur laten draaien), dan toch maar dezelfde test gedaan met 1 module geplaatst, ook hier kwamen ze beide goed uit.

    Vervolgens PC in standby gezet met 1 module in slot 1, na halfuur wachten, ja hoor muurvast zoals gewoonlijk.

    Module eruit en andere geplaatst, terug in stanby, na halfuurtje wachten, power knop ingedrukt, en ja hoor hij doet het ???

    Dus module 1 is ergens defect, met de 2de doet ie het.

    Als proef op som met deze setup volledige nacht in standby S3 gezet , 10 uur later, even toestenbord aanraken en binnen 10 seconden verschijnt het bureaublad.

    Nu Ram modules (Kit) aangeschaft van Patriot Extreme Performance

    In Bios ingesteld als XMP-1334, en Standby blijft werken zoals het hoort.


    Northbridge Intel P45 rev. A2
    Southbridge Intel 82801JR (ICH10R) rev. 00
    Graphic Interface PCI-Express
    PCI-E Link Width x16
    PCI-E Max Link Width x16
    Memory Type DDR3
    Memory Size 2048 MBytes
    Channels Dual (Symmetric)
    Memory Frequency 670.0 MHz (1:2)
    CAS# 7.0
    RAS# to CAS# 7
    RAS# Precharge 7
    Cycle Time (tRAS) 20
    Command Rate 2T

    XMP revision 1.1

    XMP profile XMP-1334
    Specification PC3-10700
    Voltage level 1.700 Volts
    Min Cycle time 1.500 ns (667 MHz)
    Min tRP 10.38 ns
    Min tRCD 10.38 ns
    Min tWR 15.00 ns
    Min tRAS 29.88 ns
    Min tRC 46.50 ns
    Min tRFC 110.00 ns
    Min tRTP 7.50 ns
    Min tRRD 6.00 ns
    Command Rate 2T

    Timings table
    Frequency (MHz) 578 675 867
    CAS# 6.0 7.0 9.0
    RAS# to CAS# delay 6 8 9
    RAS# Precharge 6 8 9
    TRAS 18 21 26
    TRC 27 32 41


    Wel bizar dat memtest geen fouten vondt, terwijl daar toch iets scheef zat met module 2.

    Overigens werkt de PC als een lier , Windows XP wordt opgestart in een ongelooflijke 15 sec. , en stabiel als een rock.
  • http://www.patriotmem.com/products/detailp.jsp?prodline=5&catid=13&prodgroupid=71&id=624&type=1

    Met lifetime warranty,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.