Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Datum van het moederbord

backboon
5 antwoorden
 • Op mijn moederbord ASUS P4S800D-X krijg ik niet op vandaag Vrijdag 31 Oktober ingesteld. Vrijdag 10 Oktober 2008 lukt wel.
  Hoe krijg ik zoiets op de juiste datum.
  Alvast bedankt.
  *wgb*
 • [quote:63aa9539f6="w.g.b."]Op mijn moederbord ASUS P4S800D-X krijg ik niet op vandaag Vrijdag 31 Oktober ingesteld. Vrijdag 10 Oktober 2008 lukt wel. Hoe krijg ik zoiets op de juiste datum. [/quote:63aa9539f6] Hoe heb je dit nu dan geprobeerd? Als je nog geen besturingssysteem hebt geïnstalleerd, zou je de sysyteemtijd gelijk kunnen zetten in het BIOS. Hoe dit te doen staat in de meegeleverde manual.

  Als je Windows XP geïnstalleerd hebt die verbonden is met het internet, dan zou je de sysyteemtijd eventueel automatisch gelijk laten zetten. Hoe je dit kunt doen onder Windows XP staat uitgelegd op http://www.seniorennet.be/Pages/Computertips/computertip_detail.php?id=593
 • Niet de maand en dag omgedraaid?
 • inderdaad waarschijnlijk een andere datumnotatie dan die wij gebruiken…
  Eerst maand en dan de dag?
 • Omgedraaid dat is een goeie, daar ga ik naar kijken.
  Ik zetten vanavond mij computer aan en ik moest op ??? drukken. Ik kreeg twee keuzes. Ik heb gekozen voor de standaard default instelling. Mijn computer starte gelukkig verder normaal op. Alleen rechts onder in mijn scherm stond de klok op 00:01. Ik ben terug gegaan naar de setup van mijn moederbord en daar geprobeerd de juiste tijd en datum in te stellen. Dat lukt niet. De Windows klok heb ik wel juist gezet zowel tijd als datum. Hebben deze klokken niets met elkaar te maken.
  *wgb*
  Iedereen bedankt. Het is maand, dag en jaar.
  Toch vind ik het vreemd vanochtend niets aan de hand uitgezet. Vanavond heb je een probleem. Maar goed opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.