Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe pc - niks werkt - Start niet op

Anoniem
LaiN85
6 antwoorden
  • Een vriend van mij heeft een nieuwe pc gebouwd. Alles lijkt goed aangesloten te zijn maar bij het aanzetten reageert niks. Het lampje van het moederbord gaat aan maar de CPU Fan draait niet en er komen ook geen piepjes oid.

    Probleem is alleen dat hij in Denemarken woont dus ik kan niet daadwerkelijk in zijn pc kijken (op webcam na dan :P) Enige suggesties waar het aan kan liggen? Misschien een kabeltje niet goed aangesloten? Zijn kennis is een beetje primitief dus simpele oplossingen zijn meer dan welkom. Ik heb er voldoende kennis mee en heb verschillende pc's zelf gebouwd dus we hebben een kleine checklist na gelopen en het zou allemaal goed moeten zijn.

    Wat hij in zijn PC heeft zitten:

    asus p5q se
    corsair xms2 2x2 gb
    core2 quad q6600 8mb
    gforce 8800gt
    Maxtor diamon 500gb 7200rpm
    antec earthwatt 650watt



    Groetjes
    LaiN
  • Laat hem het bios eens resetten met de clear cmos jumper. Het systeem moet dan geheel uit staan.
  • Hebben ze gewoon 220V in denemarken?

    Aan het verhaal hierboven te lezen lijkt het wel alsof die bios jumper al op reset staat ipv op de normale manier. Het kan ook nog zijn dat de kabeltjes voor reset en starten niet op de juiste manier of connectie zitten aangesloten. Dat kun je nalopen dmv het mobo boekje er even bij te pakken. als alles gecheckt is en niks werkt? dan kun je alles uit de pc kast halen en buiten de kast om alles weer opnieuw aansluiten. Kijken wat er dan gebeurd.
  • Alle het overbodige verwijderen (insteek kaarten, harddisk, dvd-spelers, aansluitingen van kast, etc) en BIOS resetten, dan kijken of je kan starten als je alleen moederbord, processor en geheugen hebt, daarna videokaart erbij en zo langzaam alles een voor een er in steken. Zorg ook voor voldoende voeding en dat alle stekkers voor de voeding op het moederbord zijn aangesloten.
  • afstandsbusje van moederbord verkeerd?

    gewoon uit elkaar halen, op tafel leggen en dan alles aansluiten buiten de kast
  • We vallen in herhaling, eerst maar eens afwachten of TS wat te melden heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.