Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

moederbord, bios of toch iets anders?

Anoniem
backboon
6 antwoorden
  • Inmiddels heb ik de nodige berichten gelezen, maar nog geen oplossing voor mijn probleem gevonden. Systeem: desktop PIII 933Mhz, 512Mb, Windows XP SP2, moederbord ASUS CUSL2-C, Award Bios 1.006.
    Vorige week kreeg ik een "CMOS Checksum" melding. In de bios systeemtijd goedzetten en weer lekker verder werken. Vervolgens wil ik een document uitprinten. Duurt een tijd en er komt maar één regel tekst en verder niet. Misschien maar even Windows cd erin: de cd-rw (master) en dvd-rw (slave) werken beiden niet. Worden ook in de BIOS niet herkend. Misschien maar eens een update virusscan ophalen, hoewel ik mij niet kan voorstellen dat dit systeem een virus opgelopen zou hebben. Downloaden lukt, installeren niet: file is corrupted, krijg ik als melding. Systeem uitzetten, voeding loskoppelen, CMOS battery gemeten: 3.11 Volt, dus prima. Jumpertjes even anders zetten, battery terugplaatsen, opstarten en deze procedure vervolgens weer herhaald met de jumpers conform de juiste instelling. Boekje erbij tav de BIOS instellingen. De resolutie en kleuren zien er ook vreemd uit. Wat blijkt? de USB poorten (code 39) en de videokaart (code 10) worden met een uitroepteken in het configuratiescherm / hardware/systeem weergegeven. Internet explorer geeft inmiddels ook regelmatig meldingen en wordt afgesloten. De startpagina www.nl.msn.com werkt, maar zodra ik Google of een andere searchengine inschakel is het mis. Inmiddels heb ik ontdekt dat, wanneer ik de master (cd-rw) loskoppel, ineens de slave (dvd-rw) wel herkend wordt, maar installatie vanaf cd (windows xp) loopt stuk op o.a. een hal.dll, welke ik gepoogd heb via een ander systeem te downloaden en installeren, maar je raadt het wellicht al: lukt niet. Ik heb werkelijk geen idee wat te doen. Verder krijg ik nog diverse andere meldingen. De BIOS werkt, maar is misschien toch de boosdoener? Zou het moederbord de geest hebben gegeven of toch nog wat anders?
  • zo te lezen is je hdisk aan het dood gaan
  • [quote:84e5fe2fa2="backboon"]zo te lezen is je hdisk aan het dood gaan[/quote:84e5fe2fa2]Verklaar je hier ook de bios problemen mee?
    Aan de ts: heb je de spanning van het cmosbatterijtje onbelast gemeten? Je zou ook gewoon een nieuwe kunnen plaatsen zoveel kost dat niet. Kijk ook eens naar loshangende voedingskabels (vooral naar het mobo zelf). Heb je toevallig de pc kortgeleden verplaatst of hardware toegevoegd?
    Ook kan een slechte voeding (gewoon te oud aan het worden) heel wat van de 'symptomen' kunnen verklaren dus hier mss ook wat verdere info over.
  • Hit it aub!
    [img:fb63ba0029]http://www.bikeforest.com/CAD/faq/enter_key.jpg[/img:fb63ba0029]
    Met wat verse regels zou het een stuk overzichtelijk zijn :)
  • Ik heb de batterij inderdaad onbelast gemeten, dus ik ga een nieuwe proberen, maar aangezien de Bios wel de instellingen onthoudt, vraag ik me af of het daar aan ligt. Harde schijf is ongeveer een half jaar geleden een nieuwe ingekomen. De stekkerverbindingen heb ik ook gecontroleerd. Recentelijk (de laatste 3 maanden) is er ook geen nieuwe hardware toegevoegd of het systeem verplaatst.
    Sluiten jullie een corrupte BIOS uit (dus bios flashen is niet aan de orde)?
  • Nieuwe batterij lost helaas niks op. Andere suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.