Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer slaat op hol, (Geen toepasselijke titel voor)

IDarken
7 antwoorden
 • Goedemorgen/middag/avond iedereen.

  Ik zit met het volgende probleem en heb hier al een aantal jaren last van. Heb het probleem ook al op verscheidene forums gepost. En op zich niet zo gek dat ik nog niet geholpen ben. Maar we zullen zien of jullie er wat mee kunnen.

  We hebben drie computers in huis. Eentje in de woonkamer. Een S478 met celeron processor voor simpel msnén en af en toe voor office en print gebruik. Een high end game pc op mijn kamer. En een Midrange op zolder met Asus P5K en Pentium Dualcore processor.

  Het probleem is met de pc op zolder. Hiervoor stond eerst een oude pc. Ook een S478. Alle pc's die (Voorzover ik weet) op zolder stonden hebben steeds hetzelfde probleem. Zelfs als ik andere pc's er neerzet duikt het probleem weer op.

  Het probleem is namelijk dat er allemaal strepen door het beeld zitten. (Je kan wel zien en het heeft nog kleu) maar het heeft een soort van ghosting effect alleen gaat dit niet weg. Allemaal strepen door het beeld dus. Daar komt bij dat het beeld soms gigantisch op en neer gaat. Het beeld gaat dan uit zichzelf naar beneden en boven scrollen. Uiteraard alleen als je op een pagina kan scrollen.

  Toendertijd met die oude pc (2 jaar geleden) dachten we uiteraard eerst aan de videokaart of voeding En alle driver software. Deze hebben we voor elk onderdeel geinstalleerd en ook oude driver versies geprobeeerd. Andere videokaart erin zetten helpt niet. Een andere hardeschijf gebruiken en Windows 20x opnieuw installeren werkt ook niet. Hardeschijven op andere poorten aansluiten en nieuw moederbord helpt ook niet. Temperaturen zijn altijd ok geweest en het schoonmaken van de pc voert ook helemaal niks uit. Ook hebben we natuurlijk geprobeerd een ander beeldscherm te gebruiken. Maar elk beeldscherm dat je op de pc aansluit en precies hetzelfde probleem.

  Dus hebben we uiteindelijk na al die jaren toch maar een nieuwe pc aangeschaft. We waren kwa budget niet echt breed dus hebben we aan oude onderdelen en paar nieuwe onderdelen een nieuwe pc gebouwd.

  Deze ziet er als volgt uit.

  -Asus P5K
  -Aopen Miditower.
  -Coolermaster TX12 (CPU Cooler)
  -Intel Pentium D940 3GHZ geloof ik.
  -2x1GB Kingston PC5300 DDRII ram.
  -Evga Geforce 7600GS
  -Antec NeoHE 550WATT.
  -1x80 + 1x160GB Western digital Hardeschijven.
  -NEC Optiarc DVD drive/brander.
  -Verder is alles zoals audio en netwerk onboard.
  -Er zit nog een HP D3260 Inkjet printer aan vast.
  -En een simpel USB muisje en toetsenbord. Muis is laser.

  In principe een vrij goede pc voor onderdelen die bijelkaar geraapt zijn. Gelukkig is mijn computer hobby dan ook uitgegroeid tot een hele collectie hardware. Echter denk ik niet dat het zal helpen om een hele andere pc daar neer te zetten. Van de 4 PC's die daar stonden toonde precies hetzelfde probleem.

  Ik heb ook overige elektrische digitale en magnetische apparaten uit de buurt van de pc gehaald. Die waren er nauwelijks en het heeft niet geholpen. Sluit ik trouwens de pc ineens aan op mijn stroomnet op mijn kamer dan is er helemaal geen probleem te bekkennen. Moet ik misschien een multimeter in het stopcontact steken op zolder. Of spookt het bij mij op zolder soms?

  Ik hoop dat hier paar slimmerikken zitten die mij kunnen en weten te helpen.

  Bij voorbaat dank.
 • Ik heb dit probleem ook eens meegemaakt in een bedrijf.
  Problemen zaten in het volgende.
  - Door geluste stekker dozen
  - Stroomkabels met een ampere van 5.?

  En het netstroom kan hier weleens een oorzaak in zijn, net zoals de stroomkabel kijk eens wat er op de stekker staat.
  - Ampere.
  - Max. voltage.
 • Ook een TFT monitor in je bezit en die daar eens neergezet?

  De 0 is niet omgewisseld met de aarde in dat stopcontact?
 • [quote:7ee9d9dd75="Maxstar"]Ik heb dit probleem ook eens meegemaakt in een bedrijf.
  Problemen zaten in het volgende.
  - Door geluste stekker dozen
  - Stroomkabels met een ampere van 5.?

  En het netstroom kan hier weleens een oorzaak in zijn, net zoals de stroomkabel kijk eens wat er op de stekker staat.
  - Ampere.
  - Max. voltage.[/quote:7ee9d9dd75]Nee. Deze dingen moet je het niet in zoeken, want elke PC die daar wordt neergezet heeft het probleem. Bovendien is het voor mij als technicus een raadsel wat je hier allemaal mee bedoelt.

  Wat wordt beschreven lijkt heel sterk op een storend magnetisch veld. Staat in de onmiddellijke nabijheid misschien een of ander electrisch apparaat dat continu staat ingeschakeld?
 • Er zitten inderdaad nogal wat doorgeluste stekkers en stekkerdozen op zolder. Waarom weet ik niet. Het enige wat op zolder is aangesloten is De computer zelf het TFT beeldscherm (We hebben geen CRT's meer in huis) De 2.0 Boxen en de printer :lol:

  Niet zo heel veel dus. Stroomkabels met een ampere van 5. Denk opzich dat dit voor die pc nog wel genoeg is. Maare ik zal wel ff met mijn multimeter aan de slag gaan en de bevindingen hier posten. Ik ben geen electricien. Dus daar zal ik iemand voor moeten inhuren.

  [quote:8456afbbfb]
  Nee. Deze dingen moet je het niet in zoeken, want elke PC die daar wordt neergezet heeft het probleem. Bovendien is het voor mij als technicus een raadsel wat je hier allemaal mee bedoelt.

  Wat wordt beschreven lijkt heel sterk op een storend magnetisch veld. Staat in de onmiddellijke nabijheid misschien een of ander electrisch apparaat dat continu staat ingeschakeld?[/quote:8456afbbfb]

  Juist omdat elke pc die daar neergezet wordt problemen vertoond denk ik persoonlijk dat het wel eens handig zou zijn de netspanning te meten. Ga het zowiezo ff doen.

  [quote:8456afbbfb]De 0 is niet omgewisseld met de aarde in het stopcontact.[/quote:8456afbbfb]

  Laten we hopen van wel. Maar mochten verdere oplossingen niet werken dan bel ik gewoon een electricien op en dan fixen ze het maar.
 • Wanneer de computer/beeldscherm alleen op zolder probleen geeft, dan hoef je het niet in de onderdelen niet te zoeken. Geeft dezelfde computer met beeldscherm, beneden geen problemen? Dan lijkt me de computer ok, zeker als ik rekening houd met de voorgeschiedenis. Ik zou problemen met de stroom niet uitsluiten. Even checken met een verlengsnoer. Computer beneden, stroom van boven. Computer boven, stroom van beneden. Uit je verhaal is mij niet duidelijk of je dit getest hebt.
 • Het doorlussen van stekkerdozen kan "inductie" veroorzaken, net zoals bij bekabeling wat te dicht op elkaar ligt, of niet goed is afgeschermd.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Inductie_(elektriciteit)

  Als je de mogelijkheid hebt, rol eens een lange verlengkabel uit vanaf een geaard stopcontact waar niets is doorgelust.
  En sluit hier de PC op aan, of alleen het beeldscherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.