Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC overleden?

cami
5 antwoorden
 • Hallo deskundige,
  De PC van mijn geliefde echtgenote heeft de afgelopen week het loodje gelegd. Zij kwam mij verhit vertellen dat hij een knal gaf en vervolgens niets meer deed. Ik kijken en rook toen meteen een bramdluchtje. Op onderzoek uigegaan en bij aanzetten wederom een knalletje plus wat rook en daarna niets meer. Nu lees ik ergens op internet (vermoede ik al) dat mogelijk de voeding het probleem zou zijn. Nu is een nieuwe voeding aanschaffen en monteren niet echt een probleem. Ik las echter dat als de rook niet alleen uit de voeding maar ook elders uit de pc kwam ook het moederbord de geest gegeven zou kunnen hebben. Dat laatste kan ik echter niet met zekerheid aangeven. Waar komt de rook echt vandaan he? Nu dus mijn vraag. Hoe kan ik constateren of ook het moederbord de geest heeft gegeven voordat ik spontaan een nieuwe voeding aanschaf?

  Carl
 • Dat kan alleen met een werkende voeding.
 • Dank je. Was ik al bang voor. Dus eerst geld uigeven om er achter te komen wat er werkelijk kapot is?
 • [quote:9169efc39b="cami"]Dank je. Was ik al bang voor. Dus eerst geld uigeven om er achter te komen wat er werkelijk kapot is?[/quote:9169efc39b] als je zel nog een pc bezit .
  dan kan je overwegen om de psu omwisselen en dan het systeem testen
 • Je zou altijd nog eventjes een blik op het moederbord kunnen werpen of hier niet iets verbrand is en mogelijk kortsluiting oid maakt.

  Kijk even naar condensatoren die bol staan of dat ze lekken. Dit zegt meestal al genoeg. Het is mogelijk dat de PC het dan nog doet .. maar niet voor lang meer iig!

  Mocht je niks vreemds zien dan kan je altijd nog even met de PC langs de lokale PC boer. Gewoon vertellen dat je denkt dat het de voeding is en ze vriendelijk vragen of ze even ter plekke een andere voeding willen testen. Dan weet je ook .. en hoef je geen voeding aan te schaffen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.