Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

moederbord probleem ??

None
5 antwoorden
  • Ik heb de vraag hier al eerder gesteld, maar is zonder opgaaf van reden verwijderd. Vandaar dat ik hem toch maar weer op nieuw stel en als mijn vraag niet voldoet, heb ik graag dat aan mij gemeld wordt wat ik verkeerd doe voordat de vraag dus verwijderd wordt.

    Ik zit met het volgend raar probleem.

    Als ik windows xp installeer op een van mijn pc's gaat dat opzich goed, echter het kan zijn dat ineens de pc zomaar herstart en naar herstart doet de pc het niet meer.
    Er mist dan volgens het opstart scherm een system map.

    Nu heb ik al geheugen verwisseld, het geprobeerd met een andere harddisk en video kaart

    Nu heb ik ubuntu op die pc geïnstalleerd en dat gaat wel goed.

    Waar kan het aan liggen dat, het moet lijkt me een hardware matige fout zijn, al is het natuurlijk wel raar dat de pc onder ubuntu het wel goed doet.
  • Klinkt als een brakke windows versie. Wat je verwijdering van post betreft? eerst maar eens even feedback forum lezen. Dan word het je al snel duidelijk, en voorkomt onnodige veroordelingen :wink:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=195078
    En deze:
    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=195077
  • tja dat van windows dacht ik eerst zelf ook, maar ik gebruik die xp cd met sp-3 wel vaker en gaat altijd goed.
    Alleen bij deze pc dus al 3x geprobeerd en gaat ook goed tot hij ineens zomaar bijv na halve dag ineens reset en dan niet meer kan opstarten.

    ps het een legale xp versie die ik via het werk heb.
  • [quote:0146061b9a="pdexie"]Waar kan het aan liggen dat, het moet lijkt me een hardware matige fout zijn, al is het natuurlijk wel raar dat de pc onder Ubuntu het wel goed doet.[/quote:0146061b9a] Dat je Ubuntu wel met succes kunt installeren maakt de kans op een hardware fout wel kleiner. Maar sluit dit niet volledig uit. Had je wel bij die Ubuntu desktop CD gebruik gemaakt van de optie de CD te controleren op fouten? [quote:0146061b9a="pdexie"]tja dat van windows dacht ik eerst zelf ook, maar ik gebruik die xp cd met sp-3 wel vaker en gaat altijd goed. [/quote:0146061b9a] Die XP CD zou je eventueel kunnen checken via applicatie Nero CD DVD Speed met de optie ScanDisk. Test de XP CD bij voorkeur in de DVD speler, die je gebruikt om de XP CD te installeren.

    Omdat je in je topictitel je moederbord aanwijst, verwacht is wel dat je dan meldt om welk merk en type het gaat. Tevens zou je kunnen melden of de XP installatie echt foutloos verliep, volgens deze Windows XP Clean Install. En had je na een succesvolle installatie wel direct de chipset drivers van het moederbord geïnstalleerd, alvorens de video drivers te installeren.

    Verder zou je de Ultimate Boot CD kunnen downloaden. Zodat je de harddisk en werkgeheugen van de probleem PC kunt testen.
  • Het gaat om een moederbord van het merk Asus type A7V-266C

    Ondertussen heb ik er weer windows xp er opgezet , windows wordt trouwens steeds geïnstalleerd zonder enige foutmelding.

    De pc is niet van mezelf en degene van wie hij wel is gebruikt zo nu en dan een zipdrive, die heb ik er uitgehaald en tot nu toe draait de installatie nog steeds goed.

    Ik heb ook memtest laten draaien en die geeft geen foutmeldingen.

    Windows xp herkent de chipset, ik heb alleen de sounddriver gelijk na de installatie van xp geïnstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.