Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

USB 2.0 op KT4 ultra

None
19 antwoorden
  • Ik heb problemen met mijn USB aansluitingen van mijn MSI KT4 ultra
    I.p.v. USB 2.0 heb ik allemaal USB 1 poorten.
    Kijk ik onder configuratiescherm;systeem; hardware; apparaatbeheer bij USB controllers, dan zie ik daar staan:

    4 x USB root hub
    3 x VIA rev 5 or later USB universal host controller
    1 x VIA USB enhanced controller

    Ik heb ze allemaal gecontroleerd en ze werken goed.

    Iedere keer dat ik mijn MP3 speller aansluit wordt deze wel herkend maar er wordt gezegd dat het geen USB 2.0 poort is en dus kan ik daarna niets meer.

    Ik heb ook alle poorten al een keer verwijderd. Daarna opnieuw gestart en windows ging netjes alles installeren. Nu werd eenmalig mijn MP3 speller herkend en kon ik deze ook zien in de verkenner.
    Na nogmaals restart begon het liedje weer van voren af aan.

    Wie heeft er een idee?
  • Je zou om mee te beginnen op de site van Microsoft artikel 310575 kunnen checken over onderwerp Geavanceerde tips voor het oplossen van algemene USB-problemen in Windows XP En check eventueel de Windows XP USB Guide. Als je echter Windows Vista draait, check dan deze USB Device Troubleshooting.
  • De MSI KT4 heeft inderdaad USB 1 aansluitingen.
    Wat me wel verwondert is dat je MP3 speler hier niet wil mee samenwerken.
    Een oplossing is een PCI/USB-kaart bijplaatsen.
    Voorbeeld: http://www.hcw.be/p.aspx?p=B8276
  • http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=502

    Er staat al in apparaatbeheer een Enhanced USB controller, die is voor USB 2.0

    Tevens dien je minimaal SP1 te hebben en in de bios alles voor USB op enabled te staan.

    Herinstalleer tevens de Via Hyperion drivers eens.
    http://www.viaarena.com/Driver/via_hyperionpro_v521a.zip
  • [quote:3e221799bd="Eddy X"]De MSI KT4 heeft inderdaad USB 1 aansluitingen.
    Wat me wel verwondert is dat je MP3 speler hier niet wil mee samenwerken.
    Een oplossing is een PCI/USB-kaart bijplaatsen.
    Voorbeeld: http://www.hcw.be/p.aspx?p=B8276[/quote:3e221799bd]

    Volgens mijn KT4 user guide heeft hij 6 USB 2.0 aansluitingen
  • :oops:
    Klopt, heb mij vergist met ander KT4 bord.
    Heb je zoals "Lange Pier" aangaf, de Via-drivers reeds geherinstalleerd ?
  • Ja de drivers zijn al opnieuw geïnstalleerd maar ook dat heeft geen enkele uitwerking. Ik heb dus maar de originele, bij het moederbord geleverde drivers terug gezet.

    Ik was constant bezig met de twee front USB poorten. Wat blijkt nu, deze hebben beide contact problemen.
    Ik heb nu de 4 poorten op het MB gebruikt en nu worden alle apparaten wel herkent. Blijft het probleem dat het nog steeds USB 1.1 poorten zijn terwijl ik bij apparaatbeheer toch echt een enhanced USB device zie staan
  • De front aansluitingen op het moederbord controleren, in de manual tevens controleren welke er gedeeld zijn en gelijk via de manual de biosinstellingen nalopen.

    Ook de eerdergenoemde site even doornemen.
    http://www.usbman.com/WinME%20USB%20Guide.htm
  • [quote:45148b07a2="nezeiges"]Blijft het probleem dat het nog steeds USB 1.1 poorten zijn terwijl ik bij apparaatbeheer toch echt een enhanced USB device zie staan[/quote:45148b07a2] Wellicht staat er dan iets bruikbaars op de site van Microsoft over onderwerp USB 2.0 Support in Windows XP: High Speed at Last. En had je al gecheckt of in het BIOS de USB 2.0 Controller (nog) wel ingesteld staat op Mode [HiSpeed]
  • Ik heb al in de BIOS gekeken of daar wat in te stellen is maar dat is niet zo, dus dat is ook een doodlopend eind
  • [quote:99a5a34058="Lange Pier"]De front aansluitingen op het moederbord controleren, in de manual tevens controleren welke er gedeeld zijn en gelijk via de manual de biosinstellingen nalopen.

    Ook de eerdergenoemde site even doornemen.
    http://www.usbman.com/WinME%20USB%20Guide.htm[/quote:99a5a34058]

    Heb de site doorgenomen maar de verwijzingen die er staan zijn voor SP1 en ik zit al op SP3
  • En? :?
    Die drivers zijn niet veranderd hoor, gaat om een oplossing te vinden voor het probleem en alle mogelijke staan daar indien het softwarematig is, hardwarematig en in de bios dien je zelf te controlleren via de manual.

    Indien alles goed op het moederbord zit en in de bios alles goed staat zou je ook alles wat met USB te maken heeft in apparaatbeheer kunnen deïnstalleren door de "installatie ongedaan maken" te gebruiken en te rebooten met alles uit de USB poorten, dan zal windows vragen om te installeren na het opstarten, dat doen en kijken of het dan wel werkt.
  • [quote:c77320dcbf="Lange Pier"]En? :?
    Die drivers zijn niet veranderd hoor, gaat om een oplossing te vinden voor het probleem en alle mogelijke staan daar indien het softwarematig is, hardwarematig en in de bios dien je zelf te controlleren via de manual.

    Indien alles goed op het moederbord zit en in de bios alles goed staat zou je ook alles wat met USB te maken heeft in apparaatbeheer kunnen deïnstalleren door de "installatie ongedaan maken" te gebruiken en te rebooten met alles uit de USB poorten, dan zal windows vragen om te installeren na het opstarten, dat doen en kijken of het dan wel werkt.[/quote:c77320dcbf]

    Ik heb al een keer alles gedeïnstalleerd. Maakte weinig indruk nog steeds USB 1
  • [quote:f9f56b7c09="nezeiges"] Ik heb al in de BIOS gekeken of daar wat in te stellen is maar dat is niet zo, dus dat is ook een doodlopend eind [/quote:f9f56b7c09] Wat heb je daar precies gecheckt en gewijzigd? Had je al gecheckt of zoals Lange Pier zei "alles voor USB op enabled te staan." Ik heb even een MSI KT4 ultra gedownload. Hierin zag ik bij Integrated Peripherals
    [quote:f9f56b7c09]
    OnChip USB Controller
    This setting is used to enable/disable the onboard USB ports. Setting options:
    Disabled, 2 USB Ports, 4 USB Ports, 6 USB Ports

    USB Legacy Support
    Set to All Device if you need to use any USB device in the operating
    system that does not support or have any USB driver installed, such as
    DOS and SCO Unix. Set to No Mice only if you want to use any USB
    device other than the USB mouse.
    [/quote:f9f56b7c09]
  • [quote:0868073297="jolo"][quote:0868073297="nezeiges"] Ik heb al in de BIOS gekeken of daar wat in te stellen is maar dat is niet zo, dus dat is ook een doodlopend eind [/quote:0868073297] Wat heb je daar precies gecheckt en gewijzigd? Had je al gecheckt of zoals Lange Pier zei "alles voor USB op enabled te staan." Ik heb even een MSI KT4 ultra gedownload. Hierin zag ik bij Integrated Peripherals
    [quote:0868073297]
    OnChip USB Controller
    This setting is used to enable/disable the onboard USB ports. Setting options:
    Disabled, 2 USB Ports, 4 USB Ports, 6 USB Ports

    USB Legacy Support
    Set to All Device if you need to use any USB device in the operating
    system that does not support or have any USB driver installed, such as
    DOS and SCO Unix. Set to No Mice only if you want to use any USB
    device other than the USB mouse.
    [/quote:0868073297][/quote:0868073297]

    OnChip Controller staat op 6 USB ports
    USB Legacy Support staat op All Device
  • Die BIOS instellingen staan zo te zien goed.
    [quote:1a1c6525e2="nezeiges"]ik zit al op SP3 [/quote:1a1c6525e2] Hebben alle USB poorten in het verleden al eens goed gewerkt met Service Pack 2. Heb je behalve die MP3 speler nog andere usb apparaten om je usb aansluitingen te testen? Welke BIOS versie draai je? Ik vond zojuist op download.com deze info
    [quote:1a1c6525e2]
    Latest BIOS update for the MSI KT4 Ultra motherboard operating under Windows 95/98/Me/2000/XP. It fixes some USB 2.0 compatibility issues. The BIOS contained here is exclusively for MSI KT4 Ultra (MS-6590). Version 1.4 has modified CPU temperature detection. Added CPU halt command detection item in BIOS setup. Support AMD XP Barton 2600+ (FSB 333) CPU.
    [/quote:1a1c6525e2]
    Om een Windows en/of Service Pack 3 probleem uit te sluiten, zou je de usb poorten kunnen testen via een Linux LiveCD. Of wellicht zou je zoals Eddy X al voorstelde het kunnen proberen met een losse PCI USB 2.0 kaart. Zoals deze bij Azerty.
  • BIOS versie is 1.4 de nieuwste dus.

    Er hangt sinds kort via USB ook een scanner aan de PC. Toen ik deze aansloot werd ook aangegeven dat het apparaat sneller zou kunnen werken met USB 2.0.

    Soms hangt er ook een losse harde schijf aan en ook deze werkt vrij traag vergeleken bij mijn andere computer. Als ik dus grote bestanden op deze harde schijf wil zetten dan stuur ik de bestanden eerst via het netwerk naar mijn andere computer en daarna naar de losse harde schijf.

    Volgens mij hebben de USB poorten nog nooit goed gewerkt, ik begin er dus zo zachtjes aan te twijfelen of dit MB wel USB 2.0 is.
  • Te controleren met een Linux Live CD, weet je gelijk of het in windows zit of hardwarematig.

    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
  • [quote:304be77a1e="Lange Pier"]Te controleren met een Linux Live CD, weet je gelijk of het in windows zit of hardwarematig.

    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download[/quote:304be77a1e]

    Ik ga dit proberen maar het wordt wat voor het nieuwe jaar want momenteel ontbreekt de tijd i.v.m. de verhuizing van mijn zoon.

    Iedereen bedankt voor het meedenken en alle info en het beste voor het nieuwe jaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.