Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

moederbord Defect?

Repr
9 antwoorden
  • Hallo,

    eergisteren had ik mijn computer netjes afgesloten en de volgende dag wou ik de computer aanzetten maar er gebeurde niks.

    ik krijg alleen zwart beeld op mijn 22inch monitor t220hd
    en hij gaat daarna automatisch op standby
    dus heb ik mijn computer aangesloten op een oude 15inch monitor maar dat hielp niet.

    ik dacht eerst dat het aan mijn hardeschijf lag toen heb ik hem extern aangesloten op mijn laptop en meteen gecontroleerd op fouten en daarna gedefragmenteerd daar ligt het volgens mij niet aan.

    het zou mijn videokaart kunnen zijn nvidia 8600gt silent 256mb
    maar ik denk het niet want ik heb ook een onboad video daar heb ik hem daarna aangesloten en ook daar krijg ik zwart beeld.

    ik had mijn processor verwisselt (amd duo core 4800+) en werkt ook niet

    als ik mijn computer aan doe alles werkt gewoon fans coolers draaien gewoon je hoort dat mijn hardeschijf draait mijn videokaart ventilatoren draaien ook mijn branders werken ook gewoon + de led lichtjes dus aan mijn coolmaster voeding kan het ook niet aan liggen.

    nou is mijn vraag is mijn moederbord stuk???

    het gaat om de gigabyte GA-M55plus-S3G
    socket am2

    ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven


    mvg picu
  • start er iets op? fans ofzo?
    heb je bios reset gedaan (clr cmos)?

    probeer dat nog even, anders denk ik indd dat het een begravenis word
  • ik krijg alleen een zwart scherm

    maar de fans draaien gewoon
    eigenlijk alles draait (fans,branders,hdd,leds)

    clr cmos helpt niet :(

    ik begrijp er niks van:S
  • [quote:c634583cc3="picu"]ik krijg alleen een zwart scherm. maar de fans draaien gewoon. eigenlijk alles draait (fans,branders,hdd,leds) clr cmos helpt niet [/quote:c634583cc3] In dat geval zou je nog een blik kunnen werken op deze Guide to Computer Troubleshooting and Repair - PC Troubleshooting Manual Of op deze Computer Troubleshooting Frequently Asked Questions (FAQ).
  • als ik mijn hdd als extern aansluit op mijn laptop en dan boot ik hem
    dan krijg ik alleen de windows xp scherm en daarna krijg ik de blue screen of death.

    ik dacht dat mijn hdd stuk was maar dan zou ik toch wel in de bios kunnen komen zonder mijn hardeschijf ??
  • Ik heb het vermoeden dat het aan je geheugen ligt. Als je meerdere bankjes hebt dan kun je 1 module er uit halen. Blijft het probleem dan je module terugplaatsen en de andere er uit halen.

    Heb je ook optimized defaults geladen van je bios? (Vaak toets F7)

    Kun je wel in je bios komen?

    Haal je batterij eens van je moederbord en wacht een half uur met terugplaatsen er van. Op die manier heb ik veel apparatuur weer aan de praat gekregen. Even clearen met je jumper is geen garantie!!!

    Zomaar wat tips. Leen anders ff een geheugenbankje van een bekende.

    Met geheugen heb ik al heel wat problemen gehad. Met m'n huidige bord kan ik bv niet de laatste bios gebruiken omdat 'ie problemen heeft met m'n Geil geheugen. Ik moest 3 versies teruggaan voor een stabiele omgeving!! Gelukkig had ik m'n kingston reepje nog waarmee ik m'n pc in ieder geval ff kon opstarten en de nodige bios aanpassingen kon doen.

    Lastige problemen hoor. Sterkte er mee.

    Grt,

    Arthur
  • bedankt ik zal het eens proberen

    maar ik kom niet eens in de bios zelf ik start de pc en het blijft zwart geen bios scherm

    ik heb ook op http://www.daileyint.com/hmdpc/manual.htm gekeken daar staat er dat me videokaart of moederbord defect is
  • ik had zojuist een nieuwe moederbord gekocht een MSI K9n2 Daimond
    maar me computer werkt nog steeds als ik hem start krijg ik nog steeds zwart beeld terwijl me fans en alles draait (HDD,DVDdrive)

    ik kom er echt niet meer uit :S

    zou het aan me processor kunnen liggen ?
  • heel vreemd dit..

    Ik heb precies zo'n soortgelijk probleem…
    Kom dus ook niet meer in bios.. had ook een gigabyte mobo. (zie mijn lopende topics)

    Het zou toch niet kunnen zijn dat een virus dit veroorzaakt, toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.