Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[hardware] Systeem start niet meer op/valt uit

None
10 antwoorden
  • Beste forumleden,

    Ik heb vorig jaar september een mooie high end pc gekocht met behulp van jullie hulp en tips.

    Systeem bevalt goed en werkt prettig.

    In t kort:
    Gigabyte P35 DQ6 moederbord
    Q6600 @ 2,8ghz + scythe infinity koeler
    Geforce 8800GTX
    4gb OCZ ddr2 geheugen
    700W Be Quit straight power voeding
    1 raptor HD en 3 gewone sata2 schijven

    Nu het probleem.. het begon tijdens het spelen van Call of duty..
    Pc werkte altijd prima zonder problemen… tot vorige week.
    Ik start de game op.. niks aan de hand.. ik kies een server.. nks aan de hand. ik begin te spelen en Hoppa, binnen 5 seconden (ingame) valt mijn pc uit.

    Ik zet hem opnieuw aan.. alles werkt.. werken in windows.. niks aan de hand. start game op.. niks aan de hand.. Ik begin te spelen … Hoppa pc valt direct uit.

    Dacht eerst dat het een error in de game was.. maar helaas.. oook bij fallout 3 gebeurt dit als ik ingame ben.

    Op een gegeven moment start ik de pc op en de pc maakt een raar brommend geluid en hij start niet door (hij komt niet door de "bios piep")

    Pc uitgezet… opnieuw aan en toen starte hij gewoon op.. Werken in windows en applicaties geen probleem.. Game starten.. Hoppa pc valt weer uit.

    Tot ik gisteren de pc weer wilde aanzetten en weer dat brommend geluid hoorde en de pc niet wilde opstarten…

    pc uitgezet.. opnieuw aan.. en nog steeds brommen..

    tot een keer of 20 herhaald… helaas zonder resultaat.

    Ik heb even geluisterd en voor mijn gevoel komt t geluid uit de voeding.. maar dit ga ik straks na het werk precies bepalen.

    Is dit een bekend probleem? zou dit een voeding defect kunnen zijn? Hebben jullie andere tips waar ik eens moet kijken of checken?

    Ik hoor t graag…

    dank!
  • Kan best de voeding zijn. Zodra je systeem belast wordt kapt hij ermee, want dan begint je PC stroom te trekken uit de voeding. Kan ook wat anders zijn, maar als daar het gebrom vandaan komt….
    Probeer eens op te starten met een andere voeding.
  • Ik heb gisteren even "snel" geluisterd en naar mijn idee komt het idd van de voeding vandaan… Maar dat kan ik nu vanaf kantoor niet bevestigen.

    Maar indien het de voeding is.. Wat kan het brommende geluid veroorzaken. Het lijkt echt een soort van mechanisch geluid. zitten er uberhaubt bewegende delen in een voeding?
    Kan alleen zo snel een fan bedenken.. Stel dat het de fan is die niet goed draait, zou dat een oorzaak kunnen zijn?

    Ik blijf het hele voorval vreemd vinden aangezien de pc net een jaar oud is en de voeding een relatief high end product is.. Dit is de voeding:
    http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/index.php?StoryID=72#
    [img:77fa51ab36]http://www.pcsilent.de/ppic-MAXI-be-quiet-power-supply-Straight-Power-120mm-quiet-fan-active-PFC-700W-bqsp.jpg[/img:77fa51ab36]

    Ik heb zelf weinig assemblage ervaring.. Indien het de voeding is kan ik wel de pc terugsturen naar Salland (want daar gekocht en geassembleerd en 3 jaar garantie).. Maar ik gebruik de pc zowel prive (afstuderen HBO) als werk (webdesign/online marketing) en ik kan de pc echt niet missen.
    Stel dat ik zelf een nieuwe voeding koop, hoeveel werk is het dan om zoiets in te bouwen?
  • Als je een beetje handig bent moet je een voeding zelf wel kunnen inbouwen. Denk dat je al met al een klein uurtje bezig bent.
  • nieuwe update:

    De voeding is het niet.. Althans, er zit geen stof in. Het brommend geluid komt niet uit de voeding.

    Het brommend geluid komt (raar maar waar) uit het floppy station… heel vreemd want ik heb hem nog nooit gebruikt.
    Maar als ik het floppy tation loskoppel is het geluid weg.

    daarna alle 4 de harde schijven losgekoppeld (stroomkabel)… ook geen resultaat.

    ik kom nog steeds niet in/voorbij het bios..

    wie heeft nog een suggestie waarom ik niet in het bios kom?

    De videokaar? Mag ik niet hopen.. Tis een 8800GTX die ik vorig jaar voor een dikke 500 euro gekocht heb. Maar als ik deze loskoppel, dan zou de pc toch alsnog in het bios moeten kunnen komen. of niet?

    wie heeft nog een suggestie voor me?
  • Zonder videokaart heb je geen beeld. :P
    Trek het geheugen er eens uit, krijg je dan biosbeeps?

    Standaardriedel uitvoeren?

    ———————————————————————————-

    Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken.
    Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is.

    Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu
    erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios,
    of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf.

    Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even
    onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de
    videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen.

    Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je
    biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen
    signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of
    jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen.

    Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting.

    Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer
    biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel
    beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed.
  • oei die werkwijze gaat me eigenlijk boven de pet…

    Als ik het geheugen verwijderd. De HD's loskoppel dan hoor ik niks.

    Ik mag toch niet hopen dat het moederbord kapot is :(
    Op zich maakt het me financieel niet eens uit.. maar dan moet ik de pc laten assembleren bij een pc-bedrijfje.
  • Vrees met grote vrezen als er geen biosbeeps worden weergegeven, de luidspeaker zit wel aangesloten?

    Overigens is het niet zo moeilijk hoor, zo'n bord uitbouwen, goed kijken en de manual erbij houden kan helpen.
  • speaker is aangesloten ja (orange kabeltje)
    geen beeps..

    alle mogelijke combi's geprobeerd.. alles losgekoppeld etc.

    zou t dan toch het mobo zijn?

    morgen naar de lokale pc boer :(
  • ik ga het als volgt doen:

    Ik maak toch gebruik van de officiele garantie (of in ieder geval reparatie door de leverancier Salland)

    Ik verwijder alle harde schijven… deze ga ik in zo'n externe behuizing plaatsen zodat ik toch nog toegang krijg tot mijn data.

    Het pc systeem neem ik per auto mee naar Salland ivm RMA procedure. Dan laat ik hun het systeem nakijken en het moederbord (of voeding) vervangen.

    Afhankelijk van garantie of wat dan ook laat ik het moederbord of vervangen of ik laat er een compleet nieuw moederbord in zetten… (in dat geval een P45 bordje)

    Nu maar hopen dat het allemaal niet te lang gaat duren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.