Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord of CPU defect?

Anoniem
Vandread
4 antwoorden
  • Mensen,

    Mijn PC is out of the blue ermee gestopt. Heb het probleem al weten terug te brengen tot, of het moederboard( Asus K8N-E Deluxe) of, CPU AMD Sempron 2600+ S-754. Beiden zijn 3 jaar en 3 maanden oude dus net 3 maanden uit de garantie. :(
    Systeem piept zelfs niet! Voeding is ok en het moederbord ledje van de voeding brand ook.

    Heeft iemand nog een tip hoe ik kan zien of het probleem nu bij het moederbord of CPU ligt? Ik heb niet de mogelijkheid om er ff een andere CPU in te prikken.

    Alvast bedankt!
  • Dus je weet het al, de CPU of het moederbord :roll: en hoe weet je of de voeding goed is?
    Wat een aannames.

    Zou eerst maar eens de standaardriedel uitvoeren.

    Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken.
    Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is.

    Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu
    erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios,
    of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf.

    Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even
    onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de
    videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen.

    Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je
    biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen
    signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of
    jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen.

    Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting.

    Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer
    biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel
    beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed.

    Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.
  • Zijn geen aannames maar conclusies. Had al alles van het mobo geplukt (dus alleen nog mobo en cpu over), mobo uitgebouwd extern getest (op een plankje zoals je al aangaf) andere voeding geprobeerd en het probleem bleef het zelfde…in mijn ogen mag je dan concluderen dat het probleem te zoeken is op het mobo of cpu toch??????

    Dat verhaal zonder CPU heb ik nog niet uitgeprobeerd. Gaan we eens proberen. Had geen idee of er dan nog geluid uit kon komen.
  • Ook zonder CPU geen piepje of wat dan ook…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.