Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Keuze tussen 2 processors.

egslim
15 antwoorden
 • Hallo ik heb een vraag en ik hoop dat iemand hier mij verder kan helpen.

  Ik wil graag een nieuw computer systeem aanschaffen aangezien mijn oude systeem is overleden en ook al een paar jaar oud is. Nou heb ik een leuk systeem gevonden en ik ben daar ook in geintereseerd. Het probleem waar ik nu tegen aan loop is dat je kan kiezen tussen 2 verschillende processors. Het gaat om de 2 volgende:

  [b:d079acc11e]Intel Core2Quad Q8200 4x2,33 GHz 4M Box

  Intel Core 2 Duo E8500 2x3,16GHz 6MB Box [/b:d079acc11e]

  Nou heb ik dus echt geen idee welke van deze 2 processors beter/sneller is. Ik gebruik het systeem voor gaming (high settings op een 18' scherm) en voor huiswerk.

  Overige specs:
  Moederbord: MSI P31 NEO-F V2 DDR2-800 PCI-E ATX
  Videokaart: EVGA GeForce 9800GTX+ 512MB SuperClocked

  Ik kan dus één van deze 2 kiezen, de prijs maakt niet uit want ik hoef niet bij te betalen ik wil gewoon weten welke krachtiger en beter is.

  Alvast bedankt!
 • Gaming: hoogste kloksnelheid nemen, dus de C2D
 • [quote:382fce2624="Kjiratsiekoedel"]Gaming: hoogste kloksnelheid nemen, dus de C2D[/quote:382fce2624]

  Okee maar het maakt niet uit dat die andere Quad is en deze Duo Core?
 • [quote:f180f8fe66="ROBINHO7"][quote:f180f8fe66="Kjiratsiekoedel"]Gaming: hoogste kloksnelheid nemen, dus de C2D[/quote:f180f8fe66]

  Okee maar het maakt niet uit dat die andere Quad is en deze Duo Core?[/quote:f180f8fe66]

  In de zin van : ''Is het beter voor het gamen?'' Dan niet nee. Voor gamen is een Dual Core beter op dit moment (alhoewel er de laatste tijd ook steeds meer games worden gemaakt voor quadcore)
 • [quote:904b54b566="NHubregtse"][quote:904b54b566="ROBINHO7"][quote:904b54b566="Kjiratsiekoedel"]Gaming: hoogste kloksnelheid nemen, dus de C2D[/quote:904b54b566]

  Okee maar het maakt niet uit dat die andere Quad is en deze Duo Core?[/quote:904b54b566]

  In de zin van : ''Is het beter voor het gamen?'' Dan niet nee. Voor gamen is een Dual Core beter op dit moment (alhoewel er de laatste tijd ook steeds meer games worden gemaakt voor quadcore)[/quote:904b54b566]

  Dus hiermee wil jij zeggen op dit moment zullen de games beter draaien met een Duel dan met een Quad. Maar in de toekomst zal dit veranderen en zal Quad beter zijn?. Dan lijkt me dat Quad een beter optie is aangezien het tegenwoordig zo snel gaat en er zullen vast veel spellen uitkomen in de toekomst die dus beter op Quad gaan draaien.
 • In de toekomst zullen alle nieuwe spellen belabberd draaien op iedere processor die je nu kunt kopen.
 • Laat ik dan wat specifieker zijn. Ik wil graag the nextgen games gaan spelen op dit system. Spellen zoals crysis en farcry2 heb ik in mijn collectie. Veel van dit soort spellen zullen dus ook volgen. Ik heb van de week ergens gelezen dat bijvoorbeeld farcry2 beter draait op een Quad.

  Maar dan nog even terug op het Quad en Duo. Bij de Quad is het zo je hebt 4x2,33 Ghz en bij de Duo is het 2x3,16 Ghz maar welke van de 2 is nou echt krachtiger en waarom. Aangezien iemand met mijn verstand over dit soort dingen zou zeggen hé 4x2,33 is toch veel sneller dan 2x3,16. Kan iemand hier mij goed uitleggen wat nou echt sneller is en waarom. Bedankt.
 • [quote:c53c7962c6="egslim"]In de toekomst zullen alle nieuwe spellen belabberd draaien op iedere processor die je nu kunt kopen.[/quote:c53c7962c6]

  Mooie woorden.

  De toekomst is trouwens ook een groot woord, had het zelf ook niet mogen gebruiken. over een jaar of 2-3 (max) zullen alle spellen quadcore ondersteunen. Op dit moment is het meer in de wenningsfase. Sommige worden wel gemaakt om het te ondersteunen, anderen niet.
 • [quote:06938ed6e7="ROBINHO7"]Maar dan nog even terug op het Quad en Duo. Bij de Quad is het zo je hebt 4x2,33 Ghz en bij de Duo is het 2x3,16 Ghz maar welke van de 2 is nou echt krachtiger en waarom.[/quote:06938ed6e7]
  De meeste games gebruiken slechts twee cores tegelijk. Dan kun je wel 16 cores hebben, maar in dat geval voeren 14 ervan niets uit. Daarom heb je voor games meer aan twee hoog geklokte cores dan vier laag geklokte.

  Veel games halen dat overigens nog niet eens, en gebruiken slechts ongeveer anderhalve core.
 • [quote:053c7e67cc="egslim"][quote:053c7e67cc="ROBINHO7"]Maar dan nog even terug op het Quad en Duo. Bij de Quad is het zo je hebt 4x2,33 Ghz en bij de Duo is het 2x3,16 Ghz maar welke van de 2 is nou echt krachtiger en waarom.[/quote:053c7e67cc]
  De meeste games gebruiken slechts twee cores tegelijk. Dan kun je wel 16 cores hebben, maar in dat geval voeren 14 ervan niets uit. Daarom heb je voor games meer aan twee hoog geklokte cores dan vier laag geklokte.

  Veel games halen dat overigens nog niet eens, en gebruiken slechts ongeveer anderhalve core.[/quote:053c7e67cc]

  Okee heel duidelijk. Dus wat ik zou moeten doen is gewoon lekker voor die Duo Core gaan. En als de spellen het zometeen toelaten gaan kijken voor een Quad Core die ik er dan in kan knallen?
 • [quote:8c74431131="ROBINHO7"]En als de spellen het zometeen toelaten gaan kijken voor een Quad Core die ik er dan in kan knallen?[/quote:8c74431131]
  Tegen die tijd kun je beter een heel nieuw moederbord/processor/geheugencombo aanschaffen. En een nieuwe videokaart, anders heeft de upgrade nog geen zin.
 • Als je een multitasker bent, kan je beter voor de quadcore gaan.
 • [quote:ed430b189b="quasarz"]Als je een multitasker bent, kan je beter voor de quadcore gaan.[/quote:ed430b189b]
  Zeer weinig mensen multitasken actief genoeg dat een quad core nut heeft. Daarvoor moet je verschillende programma's tegelijk gebruiken, in plaats van alleen tegelijk openen. En elk van die programma's moet zwaar genoeg zijn om de processor significant te belasten.
 • [quote:afdb37763a="NHubregtse"] over een jaar of 2-3 (max) zullen alle spellen quadcore ondersteunen. [/quote:afdb37763a] Dan zijn ze er wel laat mee. Want voor schaakprogramma's bestaat dit allang. Ik heb hier onder andere schaakprogramma de Deep Fritz 7. Aan de datums van de mappen op de installatie CD te zien, is deze in 2002 uitgekomen. Op het doosje staat dat dit schaakprogramma kan draaien op PC's vanaf één tot en met acht processors. Het enige nadeel van zo een multiprocessor version schaakprogramma is, dat deze twee maal zo veel kost als een schaakprogramma die slechts één processor ondersteund.
 • Schaken is wel een heel ander type spel. Stelt qua 3D werk heel weinig voor, maar doet een zwaar beroep op de rekenkracht van de processor. Op dit moment is dualcore al overkill voor de meeste 3D games. Er zijn maar heel weinig spellen, die effectief gebruik maken van meer dan één core. En hoe lang is dualcore eigenlijk al weer standaard in een pc? Ik zie het dus nog niet zo hard gaan met de ontwikkeling naar 4 cores of meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.