Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Voeding kapot?

6 antwoorden
  • Sinds een tijdje heb ik last van een pc die zomaar op willekeurige momenten uitgaat of reset. Soms in een soort van standby idee, en als ik dan de muis beweeg start ie ineens opnieuw op. Ook als ik dan weleens, nadat ie opnieuw is gestart en uitvalt, de pc weer wil opstarten klapt ie er meteen weer uit. En ook kan het zo zijn dat ie het ineens weer een week doet zonder problemen. Ik vermoed dat het mijn voeding is. Maar weet het niet zeker. Wat denken jullie?
  • Wordt hij toevallig te warm?
  • Dit heb ik ook al een gehad, met een vorige pc. Toendertijd nieuwe pc gekocht dus het fijne ervan niet uitgezocht, maar ik vraag me nog steeds af hoe dit kwam. Als hij te warm word zou hij het toch niet soms een week normaal doen?
  • Zet zowiezo even automatisch opnieuw opstarten uit: http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Tip-artikel/Automatisch-herstarten-na-crash-uitschakelen.htm Wellicht zie je wat informatie op een blauw scherm staan, dat kan wel eens interesant zijn. En kijk eens naar de voedingslijnen via bv: http://www.cpuid.com/hwmonitor.php +12 & 5 & 3,3 horen een beetje stabiel te zijn
  • Maar dat automatisch opstarten uitzetten, en dan evt kijken naar een blauw scherm werkt natuurlijk niet als de pc gewoon compleet uitgaat ineens. Zit je midden in een spel of wat dan ook en ineens gaat de pc uit. Dat resetten gebeurt pas vaak daarna als je hem opnieuw aanzet. Ik zal eens kijken, ik heb sowieso al een nieuwe voeding besteld, evt al voor een nieuwe pc, want wil toch een andere. Maargoed deze pc moet ook nog als werkstation blijven werken. We komen er vast wel uit met zijn allen wat het nou daadwerkelijk is :) Bedankt iig voor alle reacties alvast, ben benieuwd of er nog meer suggesties zijn.
  • [quote:ec14a8dde7="citomaster"]Wordt hij toevallig te warm?[/quote:ec14a8dde7] Nee dat niet...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.