Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Is deze temperatuur realistisch?

KVanL
2 antwoorden
 • Het viel mij op dat mijn processor neit veel warmte produceert. Vooral in vergelijking met mijn gpu, die idle al meer dan 50 graden wordt. Ik weet dat videokaarten meestal warmer worden dan processors, maar ik vind het verschil erg groot. Ik vind het ook niet erg als mijn processor weinig warmte produceert (en dus zuinig is), maar ik wil wel weten of de waarden die ik meet een beetje kloppen.

  Het gaat op een Pentium 4 HT 631, een 3 GHz processor uit de Cedar Mill serie. Aangezien deze processor is gebaseerd op de Prescott, die niet schijnt te misstaan als straalkachel, zou je verwachten dat ook deze processor vrij warm zou worden. Wel weet Wikipedia mij te vertellen dat de Cedar Mill minder heet wordt dan de Prescott, Maar ik vind de temperaturen die bij mij gemeten worden alsnog erg laag.

  Ik heb de temperaturen gemeten met het linux progamma/tooltje lm-sensors. idle wordt de processor 19°C. Als ik het programmaatje CPUburn de processor een minuut of twintig op 100% laat draaien, blijft hij na ongeveer een kwartiertje tussen de 44 en 45°C schiommelen, terwijl de koeler niet hoorbaar meer herrie gaat maken. De koeler hoor ik trouwens nooit, want dat geluid wordt totaal overstemd door het ventilatortje van mijn videokaart, die erg veel herrie maakt, terwijl ik de cpu koeler erg stil vind voor een strandaard koeler.

  Zoals gezegd gebruik de standaard cpu koeler die erop zat toen ik de pc kocht. Ik denk dat dit een standaard intel koeler is, maar aangezien mijn pc een Compaq is, weet ik niet zeker welke onderdelen er precies zijn gebruikt. Op de ventilator zit een Asus stickertje, wat ook het merk van het moederbord is.

  Nu wil ik graag weten of hier mensen zijn die ervaring hebben met deze processor, en of de warmteproductie een beetje vergelijkbaar is met de waarden die ik meet.
 • Ik heb ook 1 machine met deze processor. Dat is een bedrijfspc die bijna stil is, erg warm wordt ook hij niet. Echt snel is hij ook niet en omdat hij single core is valt hij met zware dingen snel door de mand.


  * ik heb de 651 trouwens

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.