Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

zou een upgrade helpen??

12 antwoorden
 • hallo, ik heb dit setje nu bijna 2 jaar (video kaart een jaar) ik wil meer tegelijk doen, uitpakken , repareren, branden , surfen. nu gaat dat wel maar hij word dan wel heel traag. ook is het bij hd formaat film bewerken een trage bedoening. een schone xp werkt super maar als alles erop staat gaat het al weer gauw minder, heeft iemand een upgrade suggestie? alvast bedankt Moederbord : Asus P5B-E Chipset : Intel P965 Processor : Intel Core 2 Duo E6400 @ 2133 MHz Fysiek Geheugen : 4096 MB (4 x 1024 DDR2-SDRAM ) Videokaart : ATI Radeon HD 3870 Harde Schijf : HDS728080PLA380 (82 GB) Harde Schijf : SAMSUNG (400 GB) Harde Schijf : SAMSUNG (500 GB) Harde Schijf : SAMSUNG (500 GB) Besturingssysteem : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 DirectX : Versie 9.0c (mei 2008)
 • Als je op www.tomshardware.com gaat kijken, zie je al snel dat als je een snellere processor wilt, je ook een ander moederbord (en daarmee soms ander werkgeheugen) moet hebben wil je er kwa snelheid écht op vooruit gaan. Ik denk sowieso dat je ietsje teveel vraagt van je pc.
 • Asus P5B-E ondersteunt ook 1333FSB 45nm Core 2 Quad processoren als je de BIOS flasht naar de meest recente (beta)versie: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us Een Q9550 lijkt me voor HD videobewerking geen overbodige luxe. http://tweakers.net/pricewatch/161728/intel-core-2-quad-q9550.html
 • ik had wel verwacht dat ik aan een andere proc moest, als het daarbij blijft valt het nog wel mee. mijn mobo heeft een p965 chipset, wat levert een nieuwer mobo met een nieuwer chipset extra, zowiezo pci-e 2 volgens mij. maar maakt een nieuw mobo veel verschil?? bedankt voor de info
 • Met een moderner moederbord is doorgaans beter te overklokken. Verder is dat verschil tussen PCI-e 1.x en PCI-e 2.0 te verwaarlozen voor je HD3870.
 • Een quadcore trekt wel meer stroom. Kan je voeding dat aan?
 • Je kunt ook je schijven even testen met HDtune. Kijk even naar de overdrachtssnelheid. Immers de snelheid van je systeem wordt bepaald door de zwakste schakel. Maar als ik deze opzet bekijk, zou ik er niet teveel aan doen.
 • Staat windows op die relatief oude ~80 gb schijf? Zet windows zowiezo op een nieuwere snellere schijf. Een quadcore kan zeker helpen, maar afhankelijk van de videobewerkingen die je doet kan je ook eens kijken naar een andere videokaart die wellicht de boel beter ondersteund met afspelen/bewerken.
 • Wellicht is dit een relevante benchmark: [url=http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-q3-2008/Premiere-Pro-CS3-HDTV,833.html]Tomshardware[/url] 345 sec. doorlooptijd voor de E6400 142 sec. doorlooptijd voor de Q9550
 • hd tune geeft aan een gemiddelde overdracht snelheid van 63,5 mb/sec (37 min en 82 max) wat dat inhoud weet ik niet precies, en windows staat op een nieuwe schijf , op een partitie van 100 gb, die staat wel redelijk vol. misschien moet ik een lite versie van xp op een lege schijf zetten van 500gb. overklokken van een mobo lijkt me met mijn "kennis"van computers lijkt me geen goed plan. ik dacht dat een video kaart voor het bewerken van video al gauw goed was en dat de proc. het meest werk doet.... en de voeding is een antec true power 430 eigenlijk dacht ik met een nieuwe proc. het probleem wel te pakken te hebben, als het meer word moet ik nog maar even rustig aan doen , en met een jaar maar weer op zoek ik heb m net twee jaar en dat word me dan te veel van het goede.
 • Die Antec voeding is prima. Dus een Quad Core moet wel lukken hoor. Bij videobewerken is een quad core wel lekker. Het gaat er natuurlijk wel om dat de software het ook gebruikt. Maar dat moet je even op de website van de software die je gebruikt kijken. Een nieuwe videokaart van Nvidia (bijvoorbeeld een GTX260) ondersteunt ook HD bewerken door gebruikt van Cuda. Je kan daarvoor Badaboom gebruiken. Even op de website van Nvidia kijken, daar is het te vinden wat je er mee kan. Als dat is wat je zoekt dan zou ik het geld steken in een GTX260 en de processor laten zitten. Aangezien deze videokaart sneller video kan encoden dan een CPU. Wellicht is er meer software die gebruik kan maken van de grafische kaart, dat zou je zelf even moeten uitzoeken, of wellicht weet iemand hier dat. Videobewerken is natuurlijk een ruim begrip... Edit: http://nzone.com/object/nzone_badaboom_home.html
 • daar ga ik me eens in verdiepen, effe gekeken lijkt me wel wat, zijn ook aardig aan de prijs trouwens.. :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.