Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Raid probleem Raptor detectie Asus P5B dlx

Anoniem
Mischa29
2 antwoorden
  • Oke het volgende misschien dat iemand een verklaring heeft ? want ik snap er helemaal niets meer van…

    Stap 1:

    Ik koop van een collega 2 WD raptors 150 gb om in raid 0 te zetten.
    Alles gaat goed ( Bios , Raid setup , F6 tijdens windows load ) tot aan de format voor windows installatie waarin hij bij +/-20% bij 1 van de 2 schijven een error geeft met de mededeling dat het niet afgerond kan worden.

    Als ik na deze fout opnieuw opstart en in de raid bios ga middels ctrl I , is ook 1 van de 2 schijven verdwenen uit de raid array.
    Na diverse pogingen van kabels wisselen andere poort , schijven omwisselen etc.. geconcludeerd dat 1 van de 2 schijven wel defect moest zijn dit aangezien elke keer hetzelfde serienummer uit de array was verdwenen na de bewuste format fout.

    Afijn de schijf opgestuurd naar western digital en na een dikke maand eindelijk vandaag een nieuwe raptor binnen gekregen. wohoo dacht ik eindelijk …..

    Maarja natuurlijk een ander probleem nu.

    Zal mijn werkwijze zo goed mogelijk beschrijven…

    Stap 1 : opgestart en in de asus bios de IDE controller op raid gezet en weer uitgeschakeld.
    Stap 2 : stroom eraf en huidige hitachi sata schijf afgekoppeld.
    Stap 3 : beide raptors aangekoppeld op de intel ch8 controller.
    Stap 4 : Daarna wil ik opnieuw opstarten om in de raid bios de array aan te maken middels ctrl I

    Maar hier strand ik dus al terwijl ik precies hetzelfde doe als de eerste keer kom ik nu niet eens in de raid bios om de schijven te selecteren en de raid array aan te maken.

    Tijdens de post hangt hij namelijk al op de schijfdetectie , en ik kom dus niet verder dan dat , kom op dat moment ook niet in de bios niks.
    Na heel wat gewissel van kabels en poorten blijkt dat telkens dezelfde schijf niet gedetecteerd word. namelijk de " oude" schijf die destijds wel goed was.

    Ik kom dus uberhaupt niet in de bios wanneer de 2 schijven aangesloten zijn. Als ik de vermoedelijk defecte harddisk afkoppel en dus de nieuwe raptor gewoon aangesloten laat kom ik wel voorbij de post en kan ik ook in de bios.
    Wanneer ik datzelfde doe met de " oude raptor " lukt dat niet , blijft dus weer hangen tijdens de post op de schijfdetectie.

    Als ik het geheel weer op IDE zet in de bios en daarna de schijf weer aankoppel is er niks aan de hand. dan zie ik dus 2 schijven op IDE maar ik wil raid…

    Het probleem is dus de combinatie van raid en die ene schijf dat hij blijft hangen.
    Want wanneer ik alleen de nieuwe schijf eraan hang en in de bios staat raid gewoon aan dan start hij wel door , kopppel ik die schijf af en zet de oude eraan zonder verder iets te veranderen dan hangt hij weer..

    Een heel verhaal maar hoop dat het zo duidelijk is ..

    Moet ik nu concluderen dat de raptor die voorheen goed was nu ook stuk is?
    Ik weet het namelijk niet meer …

    Heeft iemand een idee???
  • Is die nieuwe Raptor nog Raw? Ik bedoel in schijfbeheer. :x

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.